Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, 2013-2014 akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, 2013-2014 akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak."— Sunum transkripti:

1

2  1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, 2013-2014 akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak yeni anlaşmalarla bu sayıyı 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız bu öğrencilerin henüz anlaşmalarımızın bulunmadığı farklı ülkelerde ve üniversitelerde de eğitim alma olanaklarını artırmak ve bunu yaparken her bölümden öğrenciyi hareketliliğe dahil etmektir.

3  2. Gelen Öğrenci: Erasmus Değişim Programı kapsamında öğrencilerin yurtdışından üniversitemize gelmesinin sağlanması için öncelikle İngilizce derslerin açılması ve ders paketlerinin hazırlanması gerekmektedir. Bu yönde anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden talep olmasına karşın, derslerin Türkçe işleniyor oluşu bu dile tamamen uzak olan yabancı öğrencilerin burada eğitim görme taleplerini azaltmaktadır.

4  Bizler şu an için öncelikle eğitim fuarları vb. etkinliklerde üniversitemizi en iyi şekilde tanıtarak öğrencilerin faydalanabilecekleri alanlar hakkında bilgi verip başvuruda bulunmak isteyen öğrencileri Türkçe eğitimi almak üzere TÖMER’e yönlendirmekteyiz. Ayrıca en kısa sürede, bölümlerden gelecek bilgiler doğrultusunda İngilizce web sitemizi oluşturmayı hedefliyoruz. Şu anki haliyle sadece ana başlıklar İngilizce ye çevrilirken, içerikler Türkçe kalmaktadır. Tanınırlığımızı sağlamak ve daha fazla insana ulaşabilmek için Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Erasmus Koordinatörlüğü web sayfalarının mutlaka İngilizce versiyonlarının olması gerekmektedir.

5  3. Daha uzun vadede ise, İngilizce öğretim yapan bölümler açılmasını sağlayarak gelecek öğrenci potansiyelini artırmayı planlıyoruz.

6  4. Bu zamana kadar 6 (altı) akademik personelimiz Personel Ders Verme Hareketliliğinden yararlanmış olup sene sonunda bu sayıyı 14’e yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca, Polonya’da anlaşmalı olduğumuz üniversitelerden birinden İktisat alanında öğretim üyesi başvurusu almış olup ders verme hareketliliği kapsamında ilk öğretim üyesini yakın tarihte üniversitemizde ağırlayacağız. Gelecek yıllar için hedeflerimiz arasında, yine ders verme hareketliliği kapsamında farklı üniversite ve bölümlerden akademisyenleri davet ederek öğrencilerimize ihtiyaçları dâhilinde 1 haftadan 6 haftaya kadar eğitim, seminer ya da konferanslar aldırmak da bulunmaktadır.

7  5. Personel Eğitim Alma Hareketliliğinden, bu yıla kadar üniversitemize hibe ödemesi yapılmadığından, eğitim alması için, herhangi bir personelimizi yurtdışına gönderilmemiştir. Ancak 2012-2013 Bahar dönemi için ek hibe talebimizin karşılık bulmasıyla hem idari hem de akademik personelimizin bu faaliyetten faydalanmasını sağlayarak, yurt dışındaki kurumlarda kendi alanlarındaki iş ve işlemlerinin nasıl yürüdüğüne dair gözlem ve inceleme yapmaları ve kurumumuza faydalı bilgilerle dönebilmeleri adına bu alanda hareketlilikler düzenlemek hedefindeyiz. Bu anlamda idari personelimize, eğitim alacakları kurum ve işletmeler bulma ve gerekli iletişimi sağlama noktasında da ofis olarak elimizden gelen desteği sağlamak arzusundayız. Bu yıl için 5 personelle sınırlı olan sayının yapılacak yeni anlaşmalar doğrultusunda önümüzdeki 4 yıl içinde 50’ye çıkarılması düşünülmektedir.

8  6. Yabancı ülkelerden üniversitemize kayıt yaptırmış olan öğrenci sayımızı 5’ten 200’e ulaştırmak önümüzdeki 4 yıllık süreçteki amaçlarımızdandır. Özellikle komşu ülkelerle yapacağımız anlaşmalar/protokoller bu sayının artmasında önemli bir rol oynayacaktır. Anlaşmaların artırılması için birtakım kurumlara hazırlık ziyaretlerinde bulunmak faydalı olacaktır. Erasmus programı dışında kalan ikili işbirliği anlaşmalarımızla da üniversiteler arası öğrenci ve personel hareketliliğini başlatıp, projeler eşliğinde akademik faaliyetlerin hızlanmasını sağlamak en önemli amaçlarımız arasındadır.

9  7. Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında öğrencilerimizin staj faaliyetlerini yurt dışında gerçekleştirmelerini sağlamak, hem kendilerine, hem de üniversiteze ve şehrimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu amaçla üniversitemize 2009-2013 yılları için verilmiş olan Erasmus Standard University Charter’i (Standart Erasmus Üniversite Beyannamesi) Erasmus Extended University Charter’a (Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi) dönüştürmek birincil hedeflerimiz arasındadır. Extended Charter ‘ı alabilmek için staj öğrencisi gönderebileceğimiz ve kabul edebileceğimiz alanları belirleyerek birtakım kurum ve kuruluşlarla temasa geçmemiz ve yeni ortaklar bulmamız gerekmektedir.

10  Bu anlamda Batman’da önde gelen kurum ve kuruluşlarla görüşülüp, yurtdışından staj amacıyla gelecek olan öğrencilere çalışabilecekleri iş alanları yaratılacak ve sonrasında Ulusal Ajans’a Genişletilmiş Üniversite Beyannamesi için başvuruda bulunulacaktır. Başvurumuzun kabul edilmesi halinde staj hareketliliğine başlayıp öğrenci, akademik ve idari personelimizi, Avrupa’daki kurumlarda alanlarıyla ilgili iş ve işlemlerin nasıl yürütüldüğüne dair çalışmalarda bulunmak üzere yurtdışına göndermek arzusundayız.

11  8. Üniversitemiz Yaşam Boyu Öğrenme programının bir parçası haline getirilen Leonardo Da Vinci programını da aktif olarak uygulamaya kararlıdır. Bu programla özellikle mühendislik ve diğer uygulamalı branşlardaki öğrencilerimizin staj amaçlı olarak AB ülkelerine gönderilmesine azami gayret gösterilecektir.

12 4 YILLIK HEDEFLERİMİZ Gelecek olan öğrenci sayısı Gelecek olan personel sayısı Gidecek olan öğrenci sayısı Gidecek olan personel sayısı Erasmus Programıyla Üniversitemize / den 50 20050 Diğer ülkelerden Yabancı uyruklu200 İkili İşbirliğimiz olan üniversitelere /den 50255025 Erasmus Staj Hareketliliğiyle50308030

13  Uluslararası ilişkiler Ofisi adına koordinatör için, akademisyenler ve memurlar için olmak üzere en az üç ayrı oda tahsis edilmesi gerekmektedir. Şu anki odalarımızı başka birimlerle paylaştığımız için evraklarımızı arşivlemek ve gerek ilgili öğrencilerimizi, gerekse yurt içi ve yurtdışından misafirlerimizi ağırlamak için yeterli alanımız bulunmamaktadır.


" 1. Giden Öğrenci: Bu sene itibariyle 30 olan Erasmus giden öğrenci sayısını, 2013-2014 akademik yılı sonunda 45’e çıkarmayı, önümüzdeki 4 yılda da yapılacak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları