Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Rabbimin Rızasını Kazanmak Duasıyla

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Rabbimin Rızasını Kazanmak Duasıyla"— Sunum transkripti:

1 Rabbimin Rızasını Kazanmak Duasıyla
SELAMLAŞMAK Rabbimin Rızasını Kazanmak Duasıyla

2 Abdullah İbni Selam Rivayet etmiştir/HADİS
Şayet size SELAM verilirse,sizde ondan daha güzel bir tarzda selamı alın.En az verilen Selamın misliyle karşılık verin Nisa Süresi/86 Ey İnsanlar Selamı aranızda yaygın hale getirin.Sofranız herkese açık olsun.Çokça ikram edin.Sılayı Rahimde de kusur etmeyin.Bir de İnsanların Uykuya daldıkları anlarda gecelerin karanlığını Namazla delin.Böylece selametle CENNETE girersiniz. Abdullah İbni Selam Rivayet etmiştir/HADİS

3 SELAMLAŞMA Müminler Ameli salihe dair dört hususa teşrif edilmekte ve ilk olarak SELAMI yaygınlaştırın denmektedir. SELAM:Ayıp ve kusurdan korku ve endişeden emin olma emniyet ve sulh içinde bulunma manalarına gelir.

4 SELAMLAŞMA Selam bir MÜMİNİN diğerine Esselamu Aleyküm deyip ALLAHIN selamı senin üzerine olsun.ALLAH seni her türlü kaza ve beladan korusun.Selametle yaşayıp emniyet ve güven içinde CENNETE dahil olasın.Şeklindeki niyet ve mülahazalarla dua etmesi.

5 SELAMLAŞMA Diğerinin de Ve Aleyküm Selam Ve Rahmetullahi Ve Beraketüh diyerek ALLAHIN selamı Rahmet ve Bereketi seninle de beraber olsun.Benim için istediklerinin kat kat fazlasını ALLAH sana da lütuf buyursun türünden nezih duygularla mukabelede bulunması demektir.

6 SELAMLAŞMA Evvelen dinin temel bir disiplini var. Marufu emretmek Münkerden nehretmek ve bunların her ikisi de Peygamber Mesajı içindedir.Embiyayı izamın Mesajı bunlardan ibarettir.Maruf dediğimiz şey ALLAHIN güzel gördüğü-Hoş bulduğu-Rızasına muvafık bulduğu şeyler.ALLAHIN Rızası Ve Hoşnutluğu Embiyayı izamın o mesajlarına bağlıdır.

7 Sağ taraf Marufun Emredilmesi Sol yan Münkerden Nehredilmesi
SELAMLAŞMA Sağ taraf Marufun Emredilmesi Sol yan Münkerden Nehredilmesi Bu Ahiret te tartılacak şeylerle de irtibatı vardır.Hangisi Ağır basarsa şayet ona göre muamele göreceksin.

8 SELAMLAŞMA Cenab-ı ALLAH Ey İman eden edenler kendi evleriniz dışındaki evlere sahiplerinden izin isteyip onlara SELAM vermeden girmeyin. Bir başka Ayet-i Kerimede de şayet size SELAM verilirse sizde ondan daha güzel bir tarzda SELAMI alın.En azından verilen SELAMIN misliyle karşılık verin buyurmaktadır.Ayrıca Rahmanın has kulları o kimselerdir ki onlar tevazuyla yürürler.Cahiller kendilerine laf atarsalar Selametle der geçerler.

9 İman etmedikçe CENNETE giremezsiniz.
SELAMLAŞMA Allahın seçkin kulları Gururlu-Saygısız-Kaba ve Haşin değil.Alçak gönüllü bir şekilde terbiyeli ve nazik yürürler. İman etmedikçe CENNETE giremezsiniz. Bir birinizi sevmedikçe olgun bir İmana sahip olamassınız. Size yaptığınız taktirde Birbirinizi seveceğiniz bir şeyi haber vereyim mi?Aranızda SELAMI yayınız.

10 Tanıdığın ve Tanımadığına SELAM vermendir.
SELAMLAŞMA Efendimiz Sallahu Aleyhi Vesselam Pek çok hadislerinde SELAMın önemi ve yaygınlaştırılmasının gereği üzerinde durmuştur. Bir Sahabi İslamın hangi işi daha hayırlıdır diye sorduğunda.Efendimiz Sallahu Aleyhi Vesselam Yemek yedirmen Tanıdığın ve Tanımadığına SELAM vermendir.

11 Efendimiz Sallahu Aleyhi Vesselam Selamı Yaygınlaştırmamızı
SELAMLAŞMAK Efendimiz Sallahu Aleyhi Vesselam Selamı Yaygınlaştırmamızı Uğradığımız her yerde emniyet telkin etmemizi Tanısakta Tanımasakta karşılaştığımız herkese SELAM vermemizi Ve SELAMI hiç terketmediğimiz bir adet haline getirmemizi emretmiştir. Onu İnsanların Kalplerindeki Kin ve Nefreti eritecek aradaki soğuklukları giderecek ve gönüllerde bir sıcaklık hasıl edecek en önemli unsurlardan biri olarak saymıştır.

12 SELAMLAŞMAK Yalnızca dışarda değil,herkesin kendi evinde de SELAM alıp-vermesi gerektiğini de belirtmiş. Yanında büyüttüğü Hazreti Enes’e Ailenin yanına girdiğinde SELAM ver ki Sana ve Ev halkına Bereket olsun buyurmuştur.

13 Esselamu Aleyküm demek ALLAH Sağlık Afiyet versin.
SELAMLAŞMAK Esselamu Aleyküm demek ALLAH Sağlık Afiyet versin. Kaza ve Beladan emin kılsın demekten Cennet DarusSELAM dır. Selamet yeri ve yurdudur.Cennet Senin de otağın olsun. ALLAH seni Cennetlik eylesin. Cehennemden uzak Cennete dahil olasın. ALLAHIN lutfuna gelip ebedi Saadeti bulasın demeye kadar çok derin manalar taşır.

14 Ayrıca SELAMın hakikatini ve keyfiyetini Kuranı Kerim öğretmiştir.
SELAMLAŞMAK Ayrıca SELAMın hakikatini ve keyfiyetini Kuranı Kerim öğretmiştir. Cennet ehlinin karşılanışını Meleklerin onlara Esselamu Aleyküm deyişlerini anlatmış ve adete her SELAM sözü Melekleri Cenneti ve Ehli imanın SELAM yurdunda karşılanışını hatırlatır olmuştur.

15 SELAMLAŞMAK Uğradığımız her yerde Çarşı-Pazarda Bir dükkanda yada Şadırvan başında rasladığınız her İnsana Esselamu Aleyküm diyin Emniyet ve Güvenin temsilcileri olun. Sizin bir SELAMınıza mukabil Yüzlerce Melek SELAM sizinde üzerinize olsun diyor.Ve size DUA ediyordur. Böyle kazanma yolu varken bunu değerlendirmemek dilsiz gibi davranıp SELAM vermemek büyük bir kayıptır.

16 Bunların en başında tabi ki ona iman etmek geliyor.
SELAMLAŞMAK İnanan insanlar olarak bizim Peygamber Efendimize Aleyhisselamı vesselama karşı sorumluluklarımız var. Bunların en başında tabi ki ona iman etmek geliyor. Kuranı kerim de zaten bu nebi bu ummi nebiye iman edin diyerek başka yerlerde olduğu üzere burada da o imanı bizden istemektedir.O zaten bizim olmassa olmazımızdır.Le İlahe illallahtan sonra Muhammedürrasulullah muhakkak olmak zorundadır.

17 SELAMLAŞMAK İman ettiğimiz zata aynı zamanda itaat etmeliyiz.Bu aynı zamanda Peygamber Efendimizi Bizim sevdiğimizin de ona olan muhabbetimizin de bir göstergesidir.Yani Peygamber Efendimize iman etmek onu sevmek ve ona itaat etmek bizim ona olan vazifelerimiz ve sorumluluklarımızdandır.Peygamber Efendimizin yaşadığı gibi yaşamaya çalışmakla biz bağlılığımızı kastediyoruz.

18 SELAMLAŞMAK Ahzab Süresinde geçen bir ayeti kerimede Peygamber Efendimize Sallallahu Aleyhi Vesselam SELAT ve SELAM da bulunmak bize emredilir.Cenab-ı ALLAH şöyle buyurur. ALLAH hiç şüphe yok ki ALLAH ve Onun Melekleri Peygambere(Efendimize) SELAT ve SELAM da bulunuyorlar Ey İman edenler Hazreti Peygambere SELAT ve SELAM da bulunun.

19 SELAMLAŞMAK Cenab-ı Hak burada bize SELAT ve SELAMI Emrederken sizde bunu yapın derken aynı zamanda bize bilgi veriyor.Bunu ben yapıyorum-Meleklerimde yapıyor.Bunu sizde yapın buna sizde katılın diyor.Bir Müslümanın Peygamber Efendimize SELAT ve SELAM da bulunması ALLAHIN ve Meleklerinin yaptığı bir zikre iştirak etmek ona katılmaktır.Bu zaten yapılıyor.ALLAH CELLE CELALUHÜ bunu yapıyor zaten Melekleri de yapıyor.

20 SELAMLAŞMAK Biz de Allahümme Salli ala seyyidine MUHAMMED dediğimizde biz de o mubarek zikir halkasına deyim yerindeyse katılmış bulunuyoruz.Cenabı ALLAH ve Meleklerin bizzat uyguladıkları bir zikir.Ve İnananlarda bu zikir halkasına dahil olmuş oluyor.

21 SELAMLAŞMAK Cenab-ı ALLAHın bize bir çok emirleri var ya.Yasakları da var şunları yapın bunları yapmayın diyor ya.Mesela bizlere ibadetleri emrediyor.Selat-ı Selam da bir İbadettir.SELAT ve SELAM öyle bir İbadettir ki Cenabı Hak ta bunu yapıyor.Cenabı Hak bizlere Namazı emrediyor.Ama Cenabı Hakkın Namaz kılması HAŞA Böyle bir şey yok.Orucu bize emrediyor Cenab-ı Hak Kendisi böyle bir şey yapmıyor HAŞA.ama Peygamber Efendimize SELAT ve SELAMa gelince onu Ben yapıyorum-Meleklerim yapıyor siz de yapın diyerek bu işi kendisinin de yaptığını ifade ediyor.

22 Allahümme Salli Ala Seyyidine Muhammed dediğimiz zaman
SELAMLAŞMAK Allahümme Salli Ala Seyyidine Muhammed dediğimiz zaman ALLAHım sen bizim Efendimize SELATta bulun dediğimiz zaman Ya Rabbi Sen bizim Peygamber Efendimize Merhametinle Muamelede bulun.Rahmetinle muamele et.Ey Melekler siz Peygamber Efendimiz için istiğfar talebinde bulunun.Biz zaten insanlar olarak ona SALATta bulunmak suretiyle ona Dualar ediyoruz.Ona Övgüler yağdırıyoruz.Ona olan bağlılığımızı-Hürmetimizi arz etmiş oluyoruz.

23 SELAT ve SELAM getirmekte ki temel amacımız nedir?
SELAMLAŞMAK SELAT ve SELAM getirmekte ki temel amacımız nedir? En başta ALLAHın emrini yerine getirmiş oluyoruz.Çünkü Ayette YAPIN diyor. Ey iman edenler ALLAH ve MELEKLERİ Peygambere SALAT ediyorlar Ey İman edenler siz de Peygambere Efendimize SELAT ve SELAM da bulunun.Bulunun- Yapın diye Emir var.

24 SELAMLAŞMAK Bir Mecliste bulunduğumuzda Peygamber Efendimizin adı anıldığında İlkinde Salatu Selamda Bulunmak farzdır diğerleri Müstahaptır.Her defasında insan söyleyemeye biliyor bazen.Üç-Dört defa söylenmiş Beşincide söylemedi diyerek suizana düşmememiz lazım.Her Efendimiz dediğimizde söylememiz iyi ama söylenmediğinde de Bir şey dememek lazım.Çünkü Bir kere söylemiş.

25 Dünyaya niçin geldiğimizi Efendimiz bize anlatmıştır.
SELAMLAŞMAK Onun ŞEFAATINA nail olmak.Ona olan bağlılığımızı yeniliyoruz.Evet Ya Rasulullah ben sana bağlıyım diyoruz.Kendimizi haberdar etmiş oluyoruz.Ben burdayım Ya Rasulallah senin yolundayım demektir. Dünyaya niçin geldiğimizi Efendimiz bize anlatmıştır. Peygamber Efendimiz bizim için yaşamıştır. Sen olmasaydın biz karanlıkta kalacaktık. Ümmeti için dertlenmiştir.Ümmeti için ağlamıştır.

26 Kim bana Bir SELATta bulunursa
SELAMLAŞMAK Kim bana Bir SELATta bulunursa ALLAH ona On SALAT eder Onun On Günahını siler Ona On derece Yükselme Lutfeder. Peygamber Efendimiz diyor. Bizler bir defa SELAT ve SELAM getirdiğimizde Peygamber Efendimize bunu yaptığımızda CENAB-I ALLAH bize On defa SELATta bulunuyor.

27 SELAMLAŞMAK Yani bize Mağfiretiyle-Merhametiyle Muamele ediyor.Melekler bizim için İstiğfarda bulunuyor.On tane hatamız otomatik olarak siliniyor.Bize on derece bahşediliyor Yükselme oluyor. Günlük hayatımızda en az 100 defa SELAT ve SELAM da bulunmak bizim Kulluğumuz adına çok önemlidir.

28 SALAT ve SELAM getirerek ben sana bağlıyım ya RASULALLAH diyoruz.
SELAMLAŞMAK SALAT ve SELAM getirerek ben sana bağlıyım ya RASULALLAH diyoruz. Ben senin ümmetin olmaya çalışıyorum. Ben senin ŞEFAATİNE mashar olmaya çalışıyorum. Sana minnettarım çok teşekkür ederim diyorum.

29 Peygamber Efendimize yakınlığa da vesiledir SALAT ve SELAMlar.
SELAMLAŞMAK Peygamber Efendimize yakınlığa da vesiledir SALAT ve SELAMlar. PEYGAMBER EFENDİMİZ SÖYLE BUYURUYOR Kıyamet günün de bana en çok yakın olacak olanlar bana dünya da iken en çok SALAT ve SELAM getirenlerdir.

30 SELAMLAŞMAK Peygamber Efendimiz İnsanların huzuruna çıkar orda insanlara ne anlatılması gerekiyorsa onu anlatırmış.Minberine çıkarmış.Bir defasında yine Minberine çıkacakken bir basamak yükselmiş Birinci basamağa çıktıklarında Amin demiş.İkinci basamağa çıktıklarında Amin demiş.Üçüncüsünde Amin demiş.

31 SELAMLAŞMAK Onu çok iyi gözlemleyen Ashab Efendilerimiz daha sonra bunun hikmetini sormuşlar.Ya Rasulullah böyle AMİN AMİN dediniz acaba ne oldu bize söyleyebilir misiniz? sormuşlar.Peygamber Efendimiz Buyurmuşlar ki İlk basamağa adımımı attığımda Hazreti Cebrail Şöyle bir dua etti.Kim Ramazan ayını idrak ederde gündüzünü-gecesini iyi değerlendiremesse Ramazanın o getirilerinden kazanımlarından istifade edemesse onlara yazıklar olsun.Burnu sürtülsün.dedi.Ben AMİN dedim.

32 SELAMLAŞMAK İkinci basamağa adımımı attığımda Cebrail Aleyhisselam şöyle bir dua etti.Kimin Annesi-Babası İkisi veya ikisinden bir tanesi Vefat etmezde o insana o evlada Annesine-Babasına bakma gibi netice de onu ALLAHın Rızasına erdirecek böyle bir durum olurda o İnsan Anne ve Babasına bakmazsa Bakmadığından ötürüde kaybederse İşte o insanın Burnu sürtülsün dedi AMİN dedim.

33 SELAMLAŞMAK Üçüncüsü basamakta Şöyle DUA etti.Her hangi bir zamanda ve Zeminde Senin adın anılırda Senin adını duyan insanlar Sana SALAT ve SELAMda bulunmazlarsa onlarında burnu sürtülsün dedi Bende AMİN dedim.Burnu sürtülsün-Yazıklar olsun gibi.

34 Efendimizin Adı anıldığında SALAT ve SELAM getirmemek büyük kayıptır.
SELAMLAŞMAK Efendimizin Adı anıldığında SALAT ve SELAM getirmemek büyük kayıptır. ALLAHı Zikrederkende Efendimize SALAT ve SELAM getirirkende Kalbimizle de hissetmeye çalışmalıyız. Mescidi Nebevi de SALAT ve SELAM getiriyormuş gibi. Efendimiz Yanımızdaymış gibi SALAT ve SELAM getirmek. KALBİ DİLE EŞLİK ETTİRMEK.

35 SALAT ve SELAM da bulunmak bir İBADETTİR. ALLAH bunu bize emretmiştir.
SELAMLAŞMAK SALAT ve SELAM da bulunmak bir İBADETTİR. ALLAH bunu bize emretmiştir. Bunu bir defa dahi yapmak FARZdır. Efendimiz Şöyle Buyuruyor. Ezan okunduğu zaman Ezanı dinleyiniz Ve bana SALAT ve SELAMda bulununuz.Ezan Bir İBADETTİR. Namazda TEŞEHHÜDE oturduğumuzda SALLİ-BARİK Dualarını okuyoruz Hem Namaz İbadeti var Hem SALAT ve SELAM var.

36 İlk önce HAMDELE ALLAHA hamd
SELAMLAŞMAK Bir zat DUA etmiş.Duasının içirisine SALAT ve SELAMı koymamış.Peygamber Efendimiz olacak ya bunu duymuş demiş ki Bu zat DUA ederken acele etti. DUA EDERKEN İlk önce HAMDELE ALLAHA hamd Sonra SALVALE denen Peygamber Efendimize SALAT ve SELAMda bulunulmalı. Sonra ne isteyeceksek onu istemeliyiz. Bitirirken de Yine Peygamber Efendimize Bir SALAT ve SELAM. Yine ALLAHA Hamd de bulunmalıyız ki. Çünkü Peygamber Efendimize yaptığımız bütün SELAT ve SELAMları CENABI ALLAH kabul ediyor. Biz DUAnın Hem başına hem sonuna SALAT ve SELAMı koyduğumuz zaman yani zaten garanti kabul edilecek iki DUAyı koyduğumuz zaman arasında bizim yapacağımız DUAlarında Hak katında ki makbuliyeti İNŞAALLAH da fazla olur.


"Rabbimin Rızasını Kazanmak Duasıyla" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları