Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sosyal Bilgiler Proje ÖDEVİ 5/D KONU: DOGAL AFETLER HAZIRLAYANLAR:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sosyal Bilgiler Proje ÖDEVİ 5/D KONU: DOGAL AFETLER HAZIRLAYANLAR:"— Sunum transkripti:

1 Sosyal Bilgiler Proje ÖDEVİ 5/D KONU: DOGAL AFETLER HAZIRLAYANLAR:
RENA KESKİN VE CEMRE İŞERİ 5/D

2 Doğal Afet Nedir ??? Doğal afet, en geniş anlamı ile insanlara zarar veren olaylara denir. Başka bir ifade ile can ve mal kaybına yol açan doğal olaylardır. Afetin ilk özelliği doğal olması, ikincisi can ve mal kaybına neden olması bir diğeri çok kısa zamanda meydana gelmesi ve son olarak da başladıktan sonra insanlar tarafından engellenememesidir. 

3 Doğal Afetler Nelerdir ???
*DEPREM *EROZYON *HEYELAN(toprak kayması) *HORTUM *KASIRGA *SEL

4 * ÇIĞ

5 Çığ Nedir??? Çığ farklı nedenlerden dağdan aşağıya kayan büyük bir kar miktarıdır.Taze kar tabakası ne kadar kalınsa çığ tehlikesi o kadar büyüktür.Kötü hava şartlarından sonra güneşin açtığı ilk gün çok tehlikelidir.

6 *Deprem

7 *Deprem Nedir ??? Yerin derinliklerinden gelen yeryüzünde sarsıntı biçiminde beliren geçici ve kısa süren doğa olayıdır.Can ve mal kaybına neden olur.

8 *Erozyon

9 *Erozyon Nedir ??? Erozyon toprağın aşınmasını önleyen bitki örtüsünün yok edilmesi sonucu koruyucu örtüden yoksun kalan toprağın su ve rüzgarın etkisiyle aşınması ve taşınması olayıdır.Erozyonun başlıca nedeni toprağı koruyan bitki örtüsünün yok olmasıdır.

10 *Heyelan

11 *Heyelan Nedir ??? Heyelan veya toprak kayması zemini kaya veya yapay dolgu malzemesinden oluşan bir yamacın yerçekimi eğim su ve benzeri diğer kuvvetlerin etkisiyle aşağı ve dışa doğru hareketidir.

12 *Hortum

13 *Hortum Nedir ??? Hortum kümülüs bulutları ile bağlantılı olarak silindir şeklinde dönerek gezen bir rüzgar türüdür.Hortum bulutlardan yere kadar uzanır ve büyük yıkıcı güce sahip olan doğa felaketidir. ***NOT:Isınan havanın yükselerek soğuması sonucu olşan bulutlara kümülüs bulutları denir

14 *Kasırga

15 * Kasırga nedir??? Kasırga en tehtikeli ve yıkıcı tropik fırtınalardan biridir.Tropik denizlerin sıcak suları üzerinde ortaya çıkar.Çoğu Antil denizinde ve Meksika Körfezinde oluşur.Kasırga dönemi genellikle Atlas Okyanusunun kuzey kesiminde haziran-ekim arasında, Güney kesiminde ise eylülde yaşanır.

16 * SEL

17 * Sel Nedir ??? Sel bir bölgede toprağı belirli bir süre için tamamen su altında bırakan ani, büyük ve düzensiz su akıntılarına verilen isimdir.Bir akarsu veya deniz, göl gibi büyük su kitleleri kimi zaman fazlasıyla suyla yüklenir,bunun sonucunda taşarak yatağında çıkar ve (sel) adı verilen bir doğal afete neden olur.

18 …………..SON…………..


"Sosyal Bilgiler Proje ÖDEVİ 5/D KONU: DOGAL AFETLER HAZIRLAYANLAR:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları