Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı."— Sunum transkripti:

1 Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı Tıklıyoruz

2 Açılan Pencereden DENETİM MASASI’NA Tıklıyoruz

3 Kullanıcıları Görmek Ve Yönetmek Veya Yeni Bir Kullanıcı Hesabı Eklemek/Silmek İçin KULLANICI HESAPLARI VE AİLE GÜVENLİĞİ Üzerine Tıklıyoruz.

4 Ekrana da Bulunan Penceredeki Önemli Bölümlerin Açıklaması Şu Şekildedir:
 Kullanıcı Hesapları: Kullanıcı Hesaplarını Yönete Bilir, Bir Hesap Ekleyebilir, Hesap Silebilir Veya Değiştirebilirsiniz. Ebeveyn Denetimi:Sisteme Yüklü Olan Kullanıcı Hesapları İle İlgili Sınırlamalar Koyabilir Bu Sınırları Yönetebilirsiniz. Windows CardSpace(Tanıtım Kartı):Sisteme Yüklü Olan Bu Özellik Sayesinde, İstemciler Kendi Hazırladıkları Kart Bilgilerini Güvenli Bir Şekilde Servis Uygulamasına İletebilirler. Kimlik Bilgi Yöneticisi:User Name Ve Password Bilgilerini Yönetimi İçin Kullanılan Bölümdür.Web Sitelerine Ve Kaynaklara Kolay Erişim İçin Kendimize Göre Credential Tanımlaması Da Yapabilirsiniz.

5 Hesap Oluşturmak İçin YENİ HESAP OLUŞTURU Tıklıyoruz
Hesap Oluşturmak İçin YENİ HESAP OLUŞTURU Tıklıyoruz.Açılan Pencereden Standart Kullanıcı Veya Yönetici Hesap Açabiliriz. Standart Hesap Kullanıcıları:Çoğu Yazılım Kullanabilir Ve Başka Kullanıcıları Veya Bilgisayarın Güvenliğini Etkilemeyen Sistem Ayarlarını Değiştirebilir. Yönetici:Yöneticilerin Bilgisayara Tam Erişimi Vardır Ve İstedikleri Değişikleri Yapabilirler.

6 Kullanıcı Hesapları Sekmesi Altında Bulunan HESAP RESMİNİZİ DEĞİŞTİRİN Seçeneğine Tıklayarak Açılan Pencereden Hesabınız İçin Yeni Bir Resim Seçip Resmi Değiştirebilirsiniz.

7 Kullanıcı Hesapları Sekmesi Altında Bulunan İkinci Seçenek Olan KULLANICI EKLE VE KALDIR Seçeneği Tıklandığında Açılan Pencereden Yeni Bir Hesap Oluşturabilir Ve Kaldırabiliriz.

8 Bu Kısımda Açmış Olduğumuz Hesabın Yönetim Panelindeyiz
Bu Kısımda Açmış Olduğumuz Hesabın Yönetim Panelindeyiz. Bu Panel Sayesinde Hesabımız İle İlgili Ayarlamalar Değişiklikler Yapabiliriz. Kısaca Bu Ayarlamalardan Bahsedecek Olursak. Hesabınız İçin Bir Parola Oluşturun:Bu Hesabımıza Giriş İçin Oluşturabileceğimiz Şifrenin Yazıldığı Bölümdür. Resminizi Değiştirin: Bu Hesabımızın Açılış Esnasında Kullandığı Hesap Resminin Değiştirileceği Yerdir. Hesabınızın Adını Değiştirin: Bu Hesabımızın İsmini Değiştirmemize Yarayan Bir Özelliktir. Hesap Türünü Değiştirin:Bu Hesabımızın Satandart Kullanıcımı Veya Yöneticimi Olarak Hesap Türünün Değiştirilmesine Yarar.

9 Kullanıcı Hesapları Sekmesi Altında Bulunan Üçüncü Seçenek Olan Windows Parolanızı Değiştirin İle Hesabımız İle İlgili Ayarlamalar Değişiklikler Yapabiliriz.

10 Ebeveyn Denetimi:Bilgisayarınızda Yetkisiz Değişiklik Yapılmasını Önlemeye Yönelik Bir Windows Özelliğidir. Sisteme Yüklü Olan Kullanıcı Hesapları İle İlgili Sınırlamalar Koyabilir Bu Sınırları Yönetebilirsiniz.

11 Windows CardSpace: Web Siteleriyle Ve Çevrimiçi Hizmetlerle İlişkiler Oluşturmada Kullanılan Bir Sistemdir. Sisteme Yüklü Olan Bu Özellik Sayesinde, İstemciler kendi Hazırladıkları Kart Bilgilerini Güvenli Bir Şekilde Servis Uygulamasına İletebilirler.

12 Yerel Ve Ağ Kaynaklarına Erişim Sağlamak İçin Kullanılan Ve Kimlik Ve Kimlik Kanıtı Gibi
Bilgileri İçeren Bir Bilgi Kümesi. Kimlik Bilgilerine Örnek Olarak Kullanıcı Adları Ve Parolaları, Akıllı Kartlar Ve Sertifikalar Verilebilir.

13

14

15

16 KONU:WİNDOWS 7 KULLANICI HESAPLARI YÖNETİMİ
HAZIRLAYAN : ŞEHRİBAN APAYDIN M.ZAKİR KIZILAY DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.


"Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları