Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALBİYOBİR – ALTERNATİF ENERJİ ve BİYODİZEL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALBİYOBİR – ALTERNATİF ENERJİ ve BİYODİZEL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ"— Sunum transkripti:

1 ALBİYOBİR – ALTERNATİF ENERJİ ve BİYODİZEL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ
Albiyobir Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği, 2005 Haziran ayında yılında kurulmuştur.

2 Amacımız; Türkiye genelinde bitkisel atık yağların maksimum oranda toplanması ve yönetmelik gereği tek geri kazanım alanı biyodizelde değerlendirilmesidir.

3 Albiyobir Biyoyakıtların ülkemizin geleceği olduğuna inanır.
Atık su kirliliğinin %25 oranında kaynağını, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar oluşturmaktadır. Kanalizasyona dökülen atık yağlar diğer atıkları tutar ve kanalizasyon sisteminin kullanılmaz hale gelmesine sebep olurlar.

4 Atık Bitkisel Yağlar Ekotoksik Özellik Taşır.
Biyoyakıtlar ve Biyodizel son iki yıldır Türkiye’de en çok tartışılan, adına toplantılar düzenlenen Sanayi, Tarım, Çevre, Ulaşım, Enerji boyutları olan ve herkesin hem fikir olduğu gibi ulusal ve stratejik bir konudur. Atık Bitkisel Yağlar Ekotoksik Özellik Taşır.

5 BİYODİZEL NEDİR? Ayçiçek, soya, kolza ( kanola), aspir gibi yağları tohum bitkilerinden elde edilen yağların veya hayvansal yağların bir katalizör eşliğinde kısa zincirli bir alkol ile reaksiyonu sonucunda açığa çıkan ve yakıt olarak kullanılan bir ürün Biyodizel olarak adlandırılır.

6 Biyogaz Nedir? Biyogaz, organik bazlı atık/artıkların oksijensiz ortamda (anaeorobik) fermantasyonu sonucu ortaya çıkan renksiz, kokusuz, havadan hafif, parlak mavi bir alevle yanan ve birleşiminde organik maddelerin içeriğine bağlı olarak yaklaşık; %60-70 metan, %30-40 karbondioksit, %0-2 hidrojen sülfür ile çok az miktarda azot ve hidrojen bulunan bir gaz karışımdır.

7 İletişim Bilgilerimiz: Adres:. 1314. Cadde (eski 2. Cadde) 1315
İletişim Bilgilerimiz: Adres: Cadde (eski 2. Cadde) Sokak (eski 81. Sokak) 12/A Daire: A.Öveçler Çankaya Ankara Türkiye Telefon: Faks: E-Posta:

8 Çevreye atmadık, topladık, zarar vermedik, geri kazandık...!!!

9 TEŞEKKÜRLER


"ALBİYOBİR – ALTERNATİF ENERJİ ve BİYODİZEL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları