Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü"— Sunum transkripti:

1 ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
ERASMUS+ PROGRAMINDAN YARARLANACAK ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU SÜRECİ

2 ERASMUS NEDİR? Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerle AB'ye üye ya da aday olmayan Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri(Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn) yüksek öğretim kurumları arasındaki akademik işbirliğini geliştirmeye yönelik bir programıdır.

3 ERASMUS NEDİR? Erasmus programı 1987'den beri uygulanmakta olup 1995'te Socrates (LLP) programları kapsamına alınmıştır yılı itibariyle 2 milyon civarında öğrenci değişimi yapılmıştır sonu hedefi 3 milyon öğrenci değişimidir. Avrupa'da yüksek öğretimin kalitesini artırmayı, Avrupa boyutunu güçlendirmeyi, üniversiteler arasında işbirliğini teşvik etmeyi, öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamayı ve alınan derecelerin tanınmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

4 ERASMUS NE DEĞİLDİR Erasmus bir burs programı değildir!
Öğrenci değişimi yapabilen kurumlar öğrencilerine gittiği ülkeye göre değişen miktarda maddi katkı sağlar. Türkiye'deki üniversitelerden giden öğrenciler için bu destek, Erasmus Dönemi için aylık, (gidilen ülkeye göredeğişen miktarlarda olmak üzere) € arasındadır.

5 AVRUPA BİRLİĞİNE ÜYE ERASMUS+ PROGRAM ÜLKELERİ
Belçika Litvanya Bulgaristan Lüksemburg Çek Cumhuriyeti Macaristan Danimarka Malta Almanya Hollanda Estonya Avusturya İrlanda Polonya Yunanistan Portekiz İspanya Romanya Fransa Slovenya Hırvatistan Slovakya İtalya Finlandiya Güney Kıbrıs Rum Yönetimi İsveç Letonya İngiltere

6 AVRUPA BİRLİĞİ DIŞI ERASMUS+ PROGRAM ÜLKELERİ
Makedonya İzlanda Lihtenştayn Norveç İsviçre Türkiye

7 HİBE KATEGORİLERİ * Kesin hibe miktarları daha sonra açıklanacaktır.

8 PROGRAM NASIL İŞLER? ÖNCELİKLİ ŞART,
Erasmus PROGRAM NASIL İŞLER? ÖNCELİKLİ ŞART, Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) (Erasmus University Charter-EUC) MSGSU başvurusunu yapmış ve Erasmus Üniversite Beyannamesini almıştır.

9 PROGRAM NASIL İŞLER? ERASMUS+ Kurumlar Arası Anlaşma
(ERASMUS+ INTER INSTITUTIONAL AGREEMENT) İki üniversitenin ilgili bölümleri arasında yapılan anlaşmadır. Anlaşma, bölümler tarafından hazırlanır ve ULİK tarafından imzalanır. Öğrencinin ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DEŞİMİNDEN yararlanabilmesi için kendi bölüm ve seviyesine ait anlaşmanın olması gerekir. Erasmus+ Kurumlar Arası Anlaşması olmayan bölüm öğrencileri Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği değişiminden yararlanamaz.

10 ÖĞRENCİLERIN YARARLANABİLECEĞİ
Erasmus ÖĞRENCİLERIN YARARLANABİLECEĞİ DEĞİŞİM TÜRLERİ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Öğrenci Staj Hareketliliği

11 ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Lisan ve Lisansüstü öğrencileri yararlanabilir. Öğrenci bu programla, 1 akademik dönem veya 1 akademik yıl anlaşmalı bir üniversitede eğitim görebilir. ULİK öğrenciye bir dönem hibe vermeyi garanti eder. Güz dönemi hibe alan ve bahar döneminde de hibe almak isteyen öğrenci, ilk dönem sonunda ek hibe (bahar dönemi için) başvurusunu ULİK ofisine yapar. Sonuçlar ULİK tarafından Ocak ayında öğrencilere bildirilir.

12 ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Öğrenci, anlaşmalı üniversiteler dışında herhangi bir kurumla değişim gerçekleştiremez. Ara dönemde üniversite değişikliği yapamaz. Öğrenci, her dönem için en az 30 ECTS kredilik ders almak ve bunların 2/3 sinden başarılı olmak zorundadır. 8. yarıyıl öğrencileri değişimden yararlansalar dahi diploma çalışması veya bitirme / ödevi / projesi / tezini herhangi bir ortak üniversitede yapamaz. Yüksek Lisans ve Doktora / Sanatta Yeterlik öğrencileri tez teslimini ortak üniversitede gerçekleştiremezler.

13 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Staj yapma zorunluluğu olan tüm önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabilir. Staj değişiminden yararlanma hakkı kazanan öğrenciler, AB üye ülkelerinden birinde faaliyet gösteren bir işletmede tam olarak 3 ay (90 gün) staj yapmak zorudadır. Öğrenciler staj yapacakları işletmeyi kendileri bulurlar ve bu işletmeden bir davet yazısı alırlar. Staj yapılacak işletmenin öğrencinin öğrenim alanıyla ilgili olması gerekmektedir aksi takdirde öğrencilerin staj davet yazıları ULİK tarafından kabul edilmez.

14 ERASMUS PROGRAMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
Başvuru için gerekli şartlar: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmak (Misafir öğrenci, değişim öğrencisi vb. statülerdeki öğrenciler programdan yararlanamaz) Not ortalaması, lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00. Lisansüstü öğrencileri için en az 2.50/4.00 olmalıdır. Öğrencinin alttan dersi olması Erasmus programına başvurmasına engel değildir.

15 BAŞVURU NASIL YAPILIR? Öğrenci öğrenim Hareketliliği ve Staj Hareketliliği Başvuru her yıl, bahar dönemi başında alınır. Başvuru koşulları, başvuru takvimi ve yabancı dil sınavı tarihleri ile bunların sonuçları Erasmus Sınava Komisyonu tarafından, ULİK aracılığı ile duyurulur. Başvurudan önce başvuru koşulları ve duyuru dikkatle incelenmelidir.

16 BAŞVURU NASIL YAPILIR? Başvurular online olarak 07 Mar -21 Mart 2014 tarihleri arasında yapılabilir. Online başvuru sayfasına, linkinden ulaşılabilir. İlgili başvuru sayfasının bilgileri ULİK web sayfasında ve üniversite ana sayfasında yayınlanacaktır.

17 BAŞVURU NASIL YAPILIR? Başvuru sırasında öğrenci önce “Sisteme Giriş” butonunu seçerek, sisteme kayıt yapmalı ve adresine online başvuru sistemi tarafından gönderilen maili aktive ederek sisteme girişini tamamlamalıdır. “Sisteme Giriş”i tamamladıktan sonra, “Kayıt Ol” butonunu seçerek, Erasmus başvurusunu gerçekleştirmelidir. Online Erasmus başvurusu sırasında öğrenci gerekli akademik bilgilerini ve iletişim bilgilerini ve başvuru yapmak istediği değişim türü veya türlerini, hangi dil veya dillerden yabancı dil sınavına katılmak istediğini seçer.

18 ONLİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR? http://www.kimoerasmus.com/msgsu/

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32 BAŞVURU NASIL YAPILIR? Öğrenci kendi bölümünün anlaşmalı olduğu Erasmus anlaşmalı üniversite listesinde en az 1 en fazla 6 tane üniversite tercihi yapar. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra Online Başvuru sistemi tarafından öğrencinin adresine kaydın tamamlandığına ilişkin bir belge gönderilir. Öğrenci bu belgenin 2 adet çıkışını alarak imzalar ve öğrenci işlerinden aldığı onaylı transkript ve nufus cuzdan fotokopisi ile birlikte 1 kopyasını ULİK ofisine teslim eder. BELGELERİNİ ULİK OFİSİNE TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURULARI GEÇERSİZ OLACAKTIR !!!

33 YABANCI DİL BİLGİSİ Öğrencinin İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca dillerinden yapılacak yabancı dil sınavından en az 60/100 almaları gerekmektedir. Öğrenci sınav yapılan diller dışında bir dilde (AB ülkelerinde konuşulan resmi dillerden biri olmalıdır) yeterliliğe sahip ise, bunu belgelendirmelidir. Başvurusu sırasında, uluslararası dil derecelendirme sistemine uygun olan bir sertifikayı (A1,A2,B1,B2,C1,C2) başvuru belgeleri ile birlikte ULİK ofisine teslim etmelidir. Öğrenci isterse birden fazla dil sınavına katılabilir. Tercih edilen yükseköğretim kurumunun eğitim dili ve talep ettiği dil yeterliliği yerleştirmelerde dikkate alınacaktır.

34 ÖĞRENCİNİN KABULÜ Öğrencilerin sıralamasında akademik başarı puanı ve yabancı dil puanı esas alınır. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Akademik başarı düzeyi* : %50 Dil seviyesi : %50 Öğrenci Staj Hareketliliği Akademik başarı düzeyi* : %55 Dil seviyesi : %45 *Genel Akademik Ortalama dikkate alınmaktadır.

35 ÖĞRENCİNİN KABULÜ Sonuç asıl ve yedek listeler olarak ULİK web sayfasında duyurulur. Yalnızca ASİL öğrencilerin hibeli olarak değişim gerçekleştirme hakkı bulunmaktadır. Yedek öğrenciler isterlerse hibesiz olarak değişim gerçekleştirebilirler. Bunun için takip edilecek süreç hakkında ULİK ofisinden bilgi alabilirler.

36 2014-2015 Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Takvimi

37 İletişim Sübyan Mektebi, 1.Kat, Fındıklı Tel: 0212 252 16 00 / 438
web: Tel: / 438 Erasmus Programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için Türkiye Ulusal Ajansı’nın Web adresi ziyaret edilebilir.


"ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları