Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün"— Sunum transkripti:

1 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün

2 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
İçerisinde yaşadığımız dünyada zamanı ölçmek için kullandığımız ölçülere zaman ölçüleri denir. ZAMANI ÖLÇMEK İÇİN SAAT ,GÜN, HAFTA ,AY  VE  YIL gibi birimler kullanılır.

3 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
Zaman ölçüsü birimlerini kavrama 1.  Saat ,dakika, saniyeyi kavrayabilme 2.   Gün , hafta , ay , yılı kavrayabilme 3.   Yüzyıl (asır) ‘ı kavrayabilme

4 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
Zaman günlük yaşantımızda önemli yeri olan bir kavramdır. Her türlü  etkinliklerimizi zaman kavramı içinde yaparız. Zaman ölçüsü birimi saat olup  ‘sa’ ile gösterilir. Saatten küçük ölçü birimleri dakika ve saniyedir.        Dakika 1 saatin60’ta biridir; ‘d’ ile gösterilir.       Saniye 1 dakikanın 60’ta biridir; ‘sn’ ile gösterilir.       1 sa=60 d       1 d=60 sn       1sa=3600sn 

5 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
Saatten daha büyük zaman  ölçü birimleri sıra ile ;gün, hafta , ay , yıl ve yüzyıldır.     Gün, 24 saatlik zaman dilimidir.     Hafta , 7 günlük zaman dilimidir    Ay , ortalama olarak 30 günlük zaman dilimidir    Yıl , 365 günlük zaman dilimidir    Yüzyıl , 100 yıllık zaman dilimidir.    1 hafta =7 gün    1 ay=30 gün    1 yüzyıl =100 yıl    

6 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
SAAT Saat üzerinde o saati okumamıza yarayan yani saatin kaç olduğunu anlamamızı sağlayan iki tane kol vardır. Bu kollardan kısa olanına AKREP uzun olanına ise YELKOVAN denir.

7 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
GÜN Gece ile gündüz bir günü oluşturur.Bu Süre 24 saattir. 24 saatlik bu süreye BİR GÜN denir. Saat üzerinde 1’den 12’ye kadar sayı vardır. Günü tamamlamak için AKREP iki tur yapar. Bu yüzden öğleden sonra diye saat okunur.

8 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
HAFTA Bir hafta yedi gündür. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar

9 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
Bir yılda 12 ay vardır. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık. Bu aylardan; Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim, Aralık 31 gün sürer. Nisan, Haziran, Eylül, Kasım ayları 30  Gündür. Şubat ayı 28 gündür. 4 yılda bir 29 gün sürer.

10 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
YIL Bir yıl  12 ay, 52 hafta, 365 gün 6 saattir.Artan 6 saatler 4 yılda 24 saat eder. Bu da Bir gün demektir.4 yılda bir yıl 366 gün Sürer. Böyle yıllara ARTIK YIL denir.

11 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün

12 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün

13 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün

14 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün

15 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün

16 Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün
BENİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ARDA ZAFER KAVŞUT 4 A 971

17 KAYNAKLAR


"Zamanı Ölçme Yıl Ay Hafta Gün" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları