Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hz. Muhammed’in Evliliği ve Çocukları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hz. Muhammed’in Evliliği ve Çocukları"— Sunum transkripti:

1 Hz. Muhammed’in Evliliği ve Çocukları

2 el-Emin Lakabının Verilmesi
O, güzel ahlakı ve dürüstlüğü ile herkesin güvenini kazanmıştı. Mekkeliler en değerli eşyalarını rahatlıkla genç Muhammed’e teslim ederdi.

3 Bu yüzden ona dürüst ve güvenilir anlamına gelen “el-Emin” lakabını vermişler ve Muhammedü’l-Emin olarak çağırır olmuşlardı.

4 Hz. Muhammed’in Evliliği
Mekke’nin en zenginlerinden olan Hatice adında bir hanımefendi vardı. Hz. Muhammed’in güvenilir ve dürüst olduğunu duymuştu. Bunun üzerine Hz. Muhammed’e ticaret ortaklığı teklif etti.

5 Yirmi beş yaşlarında olan genç Muhammed bu teklifi kabul etti
Yirmi beş yaşlarında olan genç Muhammed bu teklifi kabul etti. Bu ortaklık neticesinde yapılan ticaretten Hatice çok kar sağladı.

6 Hz. Hatice ile Hz. Muhammed aralarındaki bu ortaklık nedeniyle birbirlerini yakından tanıdılar. Hz. Hatice ahlaklı, dürüst, zeki ve becerikli bir kadındı.

7 Hz. Muhammed’in dürüstlüğü Hatice’yi çok etkilemişti
Hz. Muhammed’in dürüstlüğü Hatice’yi çok etkilemişti. Bunun sonunda akrabalarının da aracılığı ile Hz. Muhammed ve Hz. Hatice evlendiler.

8 Sizce mutlu bir evlilik olabilmesi için eşler nelere dikkat etmeliler?

9 Hz. Muhammed ile Hz. Hatice’nin evliliklerinden altı çocukları dünyaya gelmiştir. Bunlardan ilki Kâsım’dır. Kâsım, henüz bebekken vefat etti. Aile büyük bir hüzne boğuldu.

10 Daha sonraları Zeynep, Ümmü Gülsüm, Rukiye, Fatıma ve Abdullah dünyaya geldi. Hz. Muhammed ile Hz. Hatice’nin sevgi ve saygı üzerine kurulu olan bu mutlu evlilikleri 25 yıl sürdü.

11 Hatice’nin vefatından sonra Sevgili Peygamberimiz, Mariye adında bir kadınla evlenmiştir. Bu evlilikten de İbrahim adında bir çocuk dünyaya gelmiştir.

12 Fatıma dışındaki diğer çocukları Peygamberimizden önce vefat etmiştir
Fatıma dışındaki diğer çocukları Peygamberimizden önce vefat etmiştir. Fatıma da Peygamberimizden altı ay sonra vefat etmiştir.

13 Hz. Muhammed`in Çocukları
İbrahim Rukiye Kasım Ümmü Gulsüm Abdullah Fatıma Zeynep Hz. Muhammed S.A.V Hz. Mısırlı Maria R.a. Hz. Hatice R.a. Hz. Ali Hasan Hüseyin

14 SORULARI CEVAPLAYALIM
Hz. Muhammed’e güvenilirliğinden dolayı verilen lakap hangisidir? Bilen olacak mı acaba? a) el-emin b) es-selim c) Sadık

15 Bu öğrencilerin hepsi de çok zeki görünüyorlar
Hz. Muhammed’in ilk eşinin adı nedir? Bu öğrencilerin hepsi de çok zeki görünüyorlar a) Amine b) Fatma c) Hatice

16 Heeeyyy arkadaşlar! Bu soru çok kolay değil mi?
Hz. Muhammed’in ilk çocuğunun ismi nedir? Heeeyyy arkadaşlar! Bu soru çok kolay değil mi? a) İbrahim b) Kâsım c) Ebu Talip

17 Bilene ödül olarak bir fıkra anlatacağım.
Peygamber Efendimizin hangi çocuğu kendisinden sonra vefat etmiştir? a) Kâsım b) Abdullah c) Fatma


"Hz. Muhammed’in Evliliği ve Çocukları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları