Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü."— Sunum transkripti:

1 Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü

2 2 1. Belediyeler arası eşleşme (twinning) “Avrupa perspektifiyle, iki belediyenin birlikte hareket ederek, problemlerle beraber yüzleşmeleri ve gittikçe artan yakın ve dostça ilişkiler kurmaları”, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi, 2006.

3 3 Türkiye’deki Genel Durum 571 kayıtlı eşleşme (Mayıs 2006); 571 kayıtlı eşleşme (Mayıs 2006); Eşleşmelerin neredeyse %50’si 5 ilde toplanmıştır. (Izmir, Istanbul, Bursa, Ankara, Antalya) Eşleşmelerin neredeyse %50’si 5 ilde toplanmıştır. (Izmir, Istanbul, Bursa, Ankara, Antalya) Eşleşmeler büyük belediyelerin bir özelliğidir. Eşleşmeler büyük belediyelerin bir özelliğidir. Eşleşmelerin bölgesel dağılımı büyük bölgesel dengesizlikler göstermektedir. (tablo 1) Eşleşmelerin bölgesel dağılımı büyük bölgesel dengesizlikler göstermektedir. (tablo 1)

4 4 Eşleşmelerin Bölgesel Dağılımı

5 5 Belediye eşleşmelerin yararları Yerel yönetimin ve kamu hizmet sunumu performansının iyileştirilmesine yardımcı olabilir; Yerel yönetimin ve kamu hizmet sunumu performansının iyileştirilmesine yardımcı olabilir; Yerel yönetim sisteminin demokratikleşmesi için bir unsur olabilir; Yerel yönetim sisteminin demokratikleşmesi için bir unsur olabilir; Yerel kalkınmaya katkı sağlayabilir; Yerel kalkınmaya katkı sağlayabilir; Mali ve ayni destek kaynağı olabilir; Mali ve ayni destek kaynağı olabilir; …. ….

6 6 Belediye eşleşmeleri önündeki engel ve kısıtlamalar Yararları hakkında bilincin sınırlı olması; Yararları hakkında bilincin sınırlı olması; Gerekli kapasitelerin ve kurumsal yapıların olmayışı; Gerekli kapasitelerin ve kurumsal yapıların olmayışı; Belediyelere sınırlı kurumsal desteğin sağlanması; Belediyelere sınırlı kurumsal desteğin sağlanması; Belediye ortaklıklarının onaylanması ve yürürlüğe girmesinde bürokratik süreç ve prosedürler Belediye ortaklıklarının onaylanması ve yürürlüğe girmesinde bürokratik süreç ve prosedürler

7 7 2. Belediyeler arası kardeş kent ilişkileri 1) vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinin kalitesini artırma ve/veya maliyetini düşürme amacıyla düzenli belediyecilik görevlerini yerine getiren; 1) vatandaşlara sunulan kamu hizmetlerinin kalitesini artırma ve/veya maliyetini düşürme amacıyla düzenli belediyecilik görevlerini yerine getiren; 2) ortaklık ilişkisine sahip olduğu belediyelerin sosyo-ekonomik gelişimini iyileştirmek amacıyla proje ve programlar yürüten; 2) ortaklık ilişkisine sahip olduğu belediyelerin sosyo-ekonomik gelişimini iyileştirmek amacıyla proje ve programlar yürüten; İki veya daha fazla belediyenin ortak uygulamasıdır: İki veya daha fazla belediyenin ortak uygulamasıdır:

8 8 Türkiye’de belediyeler arası kardeş kent ilişkileri Türkiye’deki yerleşimler arasında uzun süredir varolan işbirliği uygulaması (900 Köy Hizmet Birliği, 52 Belediye Hizmet Birliği) Türkiye’deki yerleşimler arasında uzun süredir varolan işbirliği uygulaması (900 Köy Hizmet Birliği, 52 Belediye Hizmet Birliği) Klasik kamu hizmet sunumuna odaklı (su yönetimi, çevre) Klasik kamu hizmet sunumuna odaklı (su yönetimi, çevre) Belediye Hizmet Birliklerinin çok az bir oranı ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamaktadır. Belediye Hizmet Birliklerinin çok az bir oranı ekonomik ve sosyal kalkınmayı sağlamaktadır.

9 9 Belediyeler arası kardeş kent ilişkilerinin önünde kısıtlamalar İşbirliği yapma konusunda sınırlı motivasyon; İşbirliği yapma konusunda sınırlı motivasyon; Sosyo-ekonomik kalkınma alanında bilgi eksikliği (belediyelerin sorumluluğuna giren yeni bir alan); Sosyo-ekonomik kalkınma alanında bilgi eksikliği (belediyelerin sorumluluğuna giren yeni bir alan); Teşviklerin ve kurumsal desteğin olmayışı; Teşviklerin ve kurumsal desteğin olmayışı; Kapasitelerin yetersiz olması (küçük belediyeler) Kapasitelerin yetersiz olması (küçük belediyeler) Bürokratik prosedürler Bürokratik prosedürler

10 10 Zorlu görevler: Mevcut Türk deneyiminden ve gerek olduğunda, uluslararası tecrübelerden faydalanarak, belediyeler arası kardeş kent ilişkilerinin daha iyi ve daha fazla olmasını nasıl teşvik etmeli ve desteklemeli; Mevcut Türk deneyiminden ve gerek olduğunda, uluslararası tecrübelerden faydalanarak, belediyeler arası kardeş kent ilişkilerinin daha iyi ve daha fazla olmasını nasıl teşvik etmeli ve desteklemeli; Ortaklıkların çeşitliliğini nasıl teşvik etmeli? Ortaklıkların çeşitliliğini nasıl teşvik etmeli?

11 11 Egzersiz: 3 grup (35 dak.) Bu zorlu görevin üstesinden gelmek ve ortaklıkların ve kardeş kent ilişkilerinin kurulmasını teşvik etmek için MİB’nin rolü ne olabilir? Bu zorlu görevin üstesinden gelmek ve ortaklıkların ve kardeş kent ilişkilerinin kurulmasını teşvik etmek için MİB’nin rolü ne olabilir? Birliğinizin Türkiye’deki ortaklıkları nasıl destekleyeceği konusunda bir eylem planı geliştiriniz. Birliğinizin Türkiye’deki ortaklıkları nasıl destekleyeceği konusunda bir eylem planı geliştiriniz. Eylem Planının sunulması. Eylem Planının sunulması.


"Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları