Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA"— Sunum transkripti:

1 ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA
PSK. YILDIRAY OKUR

2 DİYALOG; Bir konu etrafında iki farklı görüşe sahip iki veya daha fazla kişinin konuşmasıdır. Fikir ayrılığı, İki görüşten birinin doğrulanması,diğerinin yanlışlanması,

3 Eğitimi ve bilgisi yetersiz olmasına rağmen kendisini çok iyi sananlar,
Öncelikleri belirlemede beceri sahibi olmayanlar, Hatasını olgunlukla kabul edemeyen,sürekli açıklama yapıp kendisini temize çıkarmak isteyenler, Yavaş düşünen yavaş hareket edenler

4 İşleri karıştıranlar, Hiç konuşmayan,bilgiyi zorla ağzından aldığınız insanlar, Yanlış anlamakta ısrar edenler, Karşıdakinin söylediklerine önem vermeyenler Konum farklılıkları nedeniyle görüşürken o farkı hissettirenler, Karşıdakine saygı göstermeyenler,

5 Aynı şeyi sürekli tekrar etmek zorunda kaldığınız insanlar,
Sadece kendi yaptığını önemli sananlar, Sürekli olaylar ve etrafındakiler üzerinde kontrol oluşturmaya çalışanlar, Empati kuramayanlar, Her zaman «BEN HAKLIYIM» diyenler.

6 1. İlke İyi Bir Dinleyici Olmak
DİNLEMEK KONUŞMAK

7 Sizin çok şey bilmenizle ilgilenmezler, sözlerinin kesilmemesini,önce görüşlerinin dinlenmesini isterler. İnsanları dinlemek,onları önemsediğinizi göstermenin en iyi yoludur.Bu şekilde davranmak karşıdakinin size karşı pozitif ve saygılı davranmaya sevk eder.

8 2. İlke :İnsanlar Daha çok Kendileriyle İlgilidirler
SİHİRLİ ZAMİRLER SİZ SİZİ SİZİN

9 AYNALAMA: Karşınızdaki kişinin konuşmasındaki tonlaması,konuşma hızı,beden dili nasılsa siz de aynı tonlama,hız ve beden diliyle cevap verin.Kişiler kendilerine benzeyen kişilere karşı daha rahat ve açık davranırlar.

10 3. İlke: Sorulara Cevap Vermeden Önce Biraz Sessiz Kalın
Bu tavrınız söylenen şeyler üzerinde düşündüğünüzü gösterir.İnsanlar söyledikleri şeyler üzerinde düşünülmesini ve söylediklerine değer verilmesini isterler. Biraz beklemek aynı zamanda size de cevap vermek için düşüncelerinizi toplayacak zamanı kazandırır.

11 4. İlke: Konuya Odaklanarak Net Bir Şekilde Konuşun
Konuşmalarınızda kısa ve net olun. Konudan konuya zıplayan veya aynı şeyleri uzatarak anlatan bir insanı dinlemek karşıdakini yorar.

12 5. İlke:İlk İzlenim Çok Önemlidir
İnsanlar bizim hakkımızda edindikleri ilk izlenimin %90’ını onlarla olan etkileşimimizin ilk 4 dakikasında edinirler.

13 Altın Kurallar: 1)Muhattabınızın elini nazikçe sıkın.O sizin elinizi nasıl kavrıyorsa siz de öyle kavrayın. 2)Gülümsemenin gücünü kullanın.Gülümseme insanların size güven duymasını sağlar. 3)Giyim tarzınız başarınıza yardımcı olsun.

14 6. İlke:Anlatacağınız Bir Öykünüz Olsun
Bir Konuyu vurgulamak istediğinizde küçük yaşanmış hikayeler seçin ve seçtiğiniz hikayede bir konunun altını çizin. Bu hikayeler konunun unutulmamasını sağlar.

15 7.İlke:Kendi Değerinizin ve Elinizdeki Fırsatın Değerinin Farkında Olun
Başarı Konusunda sınıfta kalmanızı veya geçmenizi sağlayacak olan şey inancınızdır.Anlattığınız ne ise ,mutlaka inandığınız bir konu olmalıdır.

16 Agresif İnsanlar Saldırgan davranışlar içinde bulunan bu kişilere sakin bir şekilde kendinizi ifade edin ve size yönelik tavırlara kendinizden emin bir şekilde karşılık verin. Tavrınızı koyun ve bunu koruyun.

17 Her Şeyi Bilenler Bu kişilerle mücadele ederken iyi hazırlanmak gerekir.Asla meydan okumayın.Aksine yeteneklerini övün.Gerektiğinde hatalarını ortaya çıkaracak sorular sormaktan çekinmeyin.

18 Şikayetçiler Karşılarındakine güvenmezler.Kendilerine olan güvenleri de pek yerinde değildir.Eksik olan özgüvenlerini saklamak için memnuniyetsiz, her şeyden ve herkesten şikayet eden bir tavır içine girerler. Dinleyin ama tartışmaya girmeyin.Ona karşı savunmacı davranmayın. Güvenlerini arttıracak cümleler kurun.

19 Mağdurlar İyi dinleyin ve onu anladığınızı gösterin.Soruna odaklanarak onu değişim için motive edin.

20 Gizlice Saldıranlar Bu insanlara karşı ne kadar geri çekilirseniz o kadar üstünüze gelmeyi severler. Geri çekilmeyin. Şakaya vurun.


"ZOR İNSANLARLA BAŞA ÇIKMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları