Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ TOPLULUĞU 1994

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ TOPLULUĞU 1994"— Sunum transkripti:

1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ TOPLULUĞU 1994

2 Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Topluluğu 1994 yılında kurulmuştur.
Maskotumuz:

3 Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Topluluğu’nun temel misyonları,
Öğrencileri, psikolojinin çeşitli alanlarıyla tanıştırmak ve sosyal duyarlılık projeleri ve bilimsel projeler geliştirerek öğrencilerin toplumsal sorunların çözümüne etkin katılımını sağlamaktır. Bu doğrultuda, her yıl belli bir tema seçilerek, mesleğinde başarılı profesyonel psikologlarla söyleşiler düzenlemekte, film gösterim ve tartışmaları yapılmakta ve yakın disiplinlerden uzmanlar davet edilerek sunum ve tartışmalar yapılmaktadır.

4 Nasıl çalışıyoruz? Yönetim Kurulu Komisyonlar 10 kişi
Sosyal Sorumluluk Sosyal Etkinlik Sinema, Tiyatro ve Belgesel TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu) Dergi Bülten Komisyonu

5 23 Şubat 2013 tarihli Habertürk gazetesi Ankara ekinde yer aldık.

6 Etkinliklerimiz

7 GELENEKSEL TANIŞMA ÇAYI
Bölümü yeni kazanan öğrencilerin üst dönemleriyle tanışmasını ve bölüme adaptasyon sürecinin hızlanmasını sağlamak adına her sene geleneksel olarak düzenlenen etkinliğimizdir. Tanışma çayı sırasında yapılan kura çekimiyle, her 1. sınıf öğrencisinin üst dönemlerinden birer danışmanı olmakta, bu sayede bütün dönemler arasındaki bağ kuvvetlenmektedir.

8 İLETİŞİM, BEDEN DİLİ VE DİKSİYON
TRT Haber Spikeri ve Seslendirme Sanatçısı Tarık Akyıldız’ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizdir. Psikoloji öğrencilerinin gerek mesleklerinde gerekse özel hayatlarında iletişim ve diksiyonun ne kadar önemli olduğuna dair bir farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

9 HOMOFOBİ VE TRANSFOBİ ÜZERİNE
Kaos GL Derneği temsilcisi Umut Güner’in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizdir. Etkinlik çerçevesinde, homofobi ve transfobinin ne olduğuna dair bilgilendirmeler yapılmış, katılımcıların soru işaretleri giderilmeye çalışılmıştır.

10 ‘TÜRKİYE’DE İŞİTME ENGELLİ OLMAK’
Çankaya İşitme Engelliler Derneği Başkanı Nihat Kihtir ve Simultane Tercüman Pelin Kobal’ın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizdir. Türkiye’de işitme engellilerin yaşadığı sorunlar, işaret dilinin önemi ve psikologların işaret dili öğrenmesinin gerekliliği gibi konular tartışılmıştır.

11 FARKINDALIK ÇALIŞMA GRUBU
Uzman Psikolog Özcan Elçi’nin katılımıyla, ‘’Farkındalık’’ konulu bir çalışma grubu düzenlenmiştir. Bu çalışma kapsamında ‘Farkındalık’ kavramı irdelenmiş ve uygulamalarla desteklenmiştir.

12 SOKRATES’TEN JAMES’E ZİHİN EVRİMİ
Prof. Dr. Doğan Kökdemir’in katılımıyla, ‘’İlk psikolojiye giriş kitabı bundan 3000 yıl önce yazılsaydı ne olurdu: Sokrates’ten James’e Zihin Evrimi’’ isimli söyleşi yapılmıştır.

13 MESLEKİ VE AKADEMİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI
Psikoloji öğrencilerinin akademik gelişimini desteklemek için lisans öğrenimleri sırasında kullanabilecekleri akademik kaynakların ve katılabilecekleri programların tanıtımı yapılmıştır.

14 MESLEKİ VE AKADEMİK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI
Öğrencilere mezun olduktan sonra yapabileceklerine dair bilgi vermek üzere, ÖYP, MEB Bursu gibi akademik seçeneklerin yanında, ‘’Meslek Tanıtım Günleri’’ adı altında alanında uzman psikologlar bölüme davet edilerek, iş imkanları konusunda söyleşiler düzenlenmiştir.

15 TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu)
Topluluğumuz, 30’dan fazla psikoloji bölümü öğrencisinin katılımıyla oluşturulan ve Türk Psikologlar Derneği ile organik bağ ile çalışan TPÖÇG’ün üyesidir. 2012 Bahar Dönemi Toplantısı Hacettepe Üniversitesi’nde Nisan 2012’de gerçekleştirilmiştir. Her dönem bir kere farklı bir üniversitenin ev sahipliğinde toplantı ve her yaz farklı bir üniversitede yapılan öğrenci kongresi olmak üzere, senede üç kez toplanmaktadır.

16 TPÖÇG (Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu)
UPOD, Ulusal Öğrenci Değişimi Diğer bölümlerdeki öğrenci arkadaşlarımız 1 hafta bölümümüze gelip bizimle birlikte derse girdiler. Bu yıl 10 öğrenci bölümümüzde ağırlandı.

17 FİLM GÖSTERİMLERİ Bölümümüzde her hafta düzenli olarak film gösterimi yapılmaktadır. Film listemiz alanımızla ilgili filmlerden oluşmakta ve hocalarımızın önerileriyle şekillenmektedir.

18 2008 yılı Psikoloji Öğrencileri Kongresi
10-13 Temmuz tarihinde 1000’in üstünde öğrencinin katılımıyla Beytepe Kampüsünde gerçekleştirilmiştir.

19 Sosyal Sorumluluk

20 TEMA HÜPT ORMANIMIZ Her etkinlikten sonra katılımcılar adına iki fidan dikerek geliştirdiğimiz küçük bir ormanımız topluluğumuzun gurur duyduğu ürünleri arasındadır. Ormanımızı büyütmek adına durmaksızın etkinlik yapmaya devam etmekteyiz.

21 GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN ETÜT PROGRAMI
Bölümümüzdeki görme engelli öğrenciler için, topluluk bünyemizde oluşturduğumuz bir etüt grubu aracılığıyla, arkadaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından biri giderilmiştir. Bundan sonraki hedefimiz bir sesli kütüphane oluşturmaktır.

22 YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ
‘’Psikoloji Günleri’’, ‘’Psikoterapi Günleri’’ gibi diğer üniversitelerden öğrencilerin/öğretim elemanlarının da katılım sağlayabileceğimiz etkinlikler düzenlemek, Farklı şehirlerdeki üniversitelerden hocaları topluluğumuzda ağırlamak, onlarla söyleşiler gerçekleştirmek. Bunun için gerekli yol- konaklama gibi giderlerin karşılanması Daha önce Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen öğrenci kongrelerinden birine tekrar ev sahipliği yapabilmek.

23 YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ
Psikolojiyle ilgili olmak kaydıyla (Başka şehirdeki etkinlikler, vb.) kontenjanlı geziler düzenleyebilmek, Daha önceden oluşturmaya başladığımız psikoloji ormanını geliştirebilmek, Bu ormanın devamını kampüsümüzde bize ayrılacak bir yerde devam ettirebilmek ve daha kalıcı hale getirebilmek.

24 YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ
Önümüzdeki sene, bölümümüzün 50. yılı, topluluğumuzun 20. yılı olduğu için, mezunlar, öğrenciler, emekli- çalışan hocalara kadar geniş katılımın sağlanacağı büyük bir kutlama etkinliği düzenlemek. Görme engelli öğrenciler için başlattığımız etüt sistemini sesli bir kütüphaneyle destekleyebilmek için kütüphane bünyesinde kurulacak ses kayıt sistemi ile görme engelli öğrencilerin sadece ders notlarına değil, alanımızla ilgili kitaplara da ulaşmasını sağlayabilmek.

25 YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ
Psikolojiyi ve psikologluk mesleğini insanlara doğru aktarabilmek, Psikoloji öğrencilerinin bölümden ayrıldıklarında daha nitelikli meslek elemanları olmasına ve gelecek planlarına katkıda bulunmak Bölümümüz öğrencilerinin ‘’Hacettepe Psikoloji’’ kimliğini daha da fazla sahiplenmelerini sağlamak.

26 TEŞEKKÜRLER…


"HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ TOPLULUĞU 1994" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları