Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği."— Sunum transkripti:

1 IIS 6.0

2 Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği ve tasarladığı yazılımlarda ciddi değişimler yaşanmaya başladı. Internet Information Services 6.0 güvenliğin ön planda tutulduğu ilk IIS versiyonu.

3 Temel Servisleri  Bir Web sitesinin temel yapısı. HTTP (Hyper Text Transfer Protocol).  FTP (File Transfer Protocol) dosya transferinin yapıldığı servistir.  SMTP (Simple mail Transfer Protocol) mail’ın başka bir noktaya transferini sağlıyan servistir.  NNTP (Network News Transfer Protocol) haber makalelerini dağıtım, sorgulama, alma, gönderme imkanlarını kapsar.

4 Bazı Kavramlar  WebDav:  Web-based Distributed Authoring and Versioning. Kısaca HTTP protokolünün gelişmiş şeklidir. Kullanıcıya uzak web server üstündeki dosyaları değiştirme ve yönetme imkanı verir.  ASP, ASP.NET  Active Server Pages, Microsoft’un Web server teknologisidir. Kullanıcıya dinamik ve interaktif oturum oluşturma imkanı verir. ASP Web sayfaları HTML ve gömülü VBScript veya Jscript kodları ile oluşa bilir.  ASP.NET (veya ASP+) ASP’nin.NET platformundaki yeni versiyonudur.

5 IIS 6.0 Temel Özellikleri  Performanslıdır IIS statik, dinamik ve bir çok sitenin tek bir server üstünde yönetiliyor olmasıyla son derece performanslıdır.  İstikrarlıdır Sistem kendisini, kullanıcı taleplerine karşı ve diğer yazılımlara karşı korumaktadır, aplikasyonların yavaşlatmasına veya tamamının yok edilmesine izin vermemektedir.  Güvenlidir Yeni IIS servislerinin kilitli geliş modu temel güvenliği sağlamaktadır ve kullanıcının sisteme girişi farklı authentication modlar ile yönetilmektedir.  Yönetilebilir IIS, kolay, çoklu sanal site yönetimi ve çoklu domain yönetimi imkanı sağlamaktadır.

6 IIS Kurulumu

7

8

9 Çoklu Web Server İmkanı  IIS bir çok web sitesinin bağımsız çalışmasını destekler.  Her web sitesi kendi sanal server üstünde çalışır.  Her web sitesi kendi özel ayarlarıyla çalışır.  Varsayılan (Default) server ayarlarıyla sistem çalışır. Daha sonra istendiği kadar web sitesi eklenir.

10

11 Birden Çok Web Sitesi Nasıl Adreslenir?  Her web sitesinin erişimi farklı IP adresleri ile sağlanır. Bir sisteme bir den çok IP adresi verilebilir.  Farklı port numaralarıyla web siteleri adreslenir.  Port 80 varsayılan port numarasıdır.  Port 443 SSL(Secure Sockets Layer)-encripted bağlantıdır.

12 Birden Çok Network Adreslerinin Verilmesi

13 C:\Ipconfic

14 Eklenen IP Adreslerinin Eşleştirilmesi

15 Home Directory

16 İlk Bakılacak Sayfa İsimleri

17 Güvenlik

18 Web Servislerinin Açılması

19

20

21 Web Server

22

23

24 FTP Server

25 FTP Server Denemesi

26


"IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları