Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI."— Sunum transkripti:

1 T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASINDA YAPILACAK İŞLEMLER

2 5510 sayılı Kanunu uygulamasına başlanılan 01. 10
5510 sayılı Kanunu uygulamasına başlanılan tarih öncesi 5434 sayılı Kanuna göre iştirakçi olup, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının ( c ) bendi kapsamında sigortalılığı devam eden iştirakçiler ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık yardımlarının kamu idareleri tarafından karşılanması yönündeki uygulamaya tarihinden itibaren son verileceği ve söz konusu yardımların bu tarihten itibaren genel sağlık sigortası kapsamına dahil edilerek Kurumumuzca devralınacaktır.

3 - Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü say2000 sistemi kapsamında maaş tahakkukları yapılarak emekli keseneği ve kurum karşılıkları gönderilen genel ve özel bütçeli kamu idarelerinde görev yapan sigortalılar ile bakmakla yükümlü bulunduğu kişilerin tescil ve aktivasyon işlemleri, - Kurumun SGK Reçete Kontrol sistemini kullanan kurumlarda çalışan sigortalılar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, genel sağlık sigortası tescili ve sağlık aktivasyonları bu sistemlerde kayıtlı olan bilgiler kullanılarak internet adresinde bulunan ‘’E-SGK’’ portalından ‘’ HAK SAHİPLİĞİ’’ seçeneğinde Kurum tarafından oluşturulan (5510 4/c) GSS TESCİL VE SAĞLIK AKTİVASYONLARI programına toplu olarak aktarılmıştır.

4 Ancak bu sistemlerde kayıtlı bulunmayan veya kayıtlı olmakla birlikte tescil için yeterli bilgileri bulunmayanlar ile say2000 ve SGK reçete kontrol sistemini kullananlar dışında kalan kamu idarelerinde çalışan sigortalılar ve bunların bakmakla yükümlü bulunduğu kişilerin tescil ve sağlık aktivasyonları ise, 5510 sayılı kanunun geçici 11 inci maddesine göre işyeri tescili yapılarak aylık prim ve hizmet belgesi işlemleri tamamlandıktan sonra GSS tescil ve sağlık aktivasyon işlemleri yapılabilecektir.

5 Aylık prim ve hizmet belgelerinde emekli sicil numarası bulunmayanların sigortalılık tescili ve buna bağlı olarak da genel sağlık sigortası tescil işlemi yapılamayacağından , kamu idarelerince tarihine kadar aylık prim ve hizmet belgelerinin kontrol edilerek emekli sicil numarası bulunmayan iştirakçilerin bilgileri’’işe Giriş Bildirgesi’’ programından ‘’Kayıt Güncelleme’’ menüsünden kaydın güncellenmesi gerekmektedir. Kayıt güncelleme işlemleri yapıldıktan sonra GSS tecil ve sağlık aktivasyon işlemleri yapılabilecektir. Toplu veri girişinde tescil kaydı olmayan kayıtlarda , kurumlardan öncelikle tescil işlemlerinin yapılmasından sonra GSS tescil ve aktivasyon işlemlerinin yapılabileceği ile ilgili mesaj verilecektir.

6 TC kimlik numarası veya ES sicil numarası ile sorgulama ekranı hazırlanarak İl Müdürlüklerinin kullanımına açılmıştır. tarih öncesi ve sonrası sigortalılığı sona eren iştirakçilerin Kamu idarelerinden devralınan tarihinden sonra yeniden göre başlayanların ve bakmakla yükümlü bulunduğu kişilerin GSS tescil ve sağlık aktivasyonları (5510 4/c) GSS tescil sağlık aktivasyonları programından yapılacaktır.

7 5434 sayılı Kanunun mülga ek 71 inci maddeye göre ilgilendirilen sigortalılardan emekli keseneği ve kurum karşılıkları aylık prim ve hizmet belgesi ile gönderilenlerin işverenlerce, aylık prim ve hizmet belgesi gönderilmeyenlerin ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığın tarafından kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık aktivasyonları ise Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/ Sosyal Güvenlik Merkezlerince yapılacaktır.

8 ANA SAYFA TEŞKİLAT MEVZUAT E-SGK EMEKLİ ÇALIŞAN İŞVEREN YAŞLI VE ÖZÜRLÜLER YURTDIŞI

9

10 Devredilen Kurumlar Bağ-Kur ES SSK
   Devredilen Kurumlar Bağ-Kur ES SSK    e-Bildirge İşgöremezlik Ödeme Sistemi Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi    Geçici 20.Madde Sandıklarının İştirakçi Giriş            ve Ayrılış Bildirgesi İşgöremezlik Ödeme Görme İşveren Vizite Kağıdı ve Çalışamazlık         Belgesi Girişi e-Borcu Yoktur Uygulaması e-borcu Yoktur Belgesi Kontrol Uygulaması Sık Sorulan Sorular İşveren İşgöremezlik Ödemeleri Kılavuzu Not:Ödeme bilgileriniz için bağlı bulunduğunuz İl Müdürlüklerini arayınız.

11 KAMU GÖREVLİLERİ SİGORTALI TESCİL GİRİŞİ
DİKKAT :     5502 ve 5510 sayılı yasalara göre SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından verilecek tüm hizmetlerin T.C. Kimlik Numarası üzerinde yürütülmesi esas alınacaktır. Bu nedenle işlemlerde kurumunuz personeline ait T.C. Kimlik Numaralarının hatasız işlenmesi sağlanmalıdır. 657/4-b li sözleşmeli memurları adresinden İŞVEREN butonu altındaki "Sigortalı İşe Giriş ve İşten Çıkış Bildirgesi" SSK butonunda tescil yapınız.  . Bağlan Kullanıcı Adı: Şifre: İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ SIKÇA SORULAN SORULAR İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİ SIKÇA SORULAN SORULAR SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ AÇIKLAMA SİGORTALI İŞTEN AYRILIŞ BİLDİRGESİ AÇIKLAMA İLETİŞİM

12 - Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi Tescil İşlemleri
Ana Sayfa | İŞE GİRİŞ SSS| İŞTEN AYRILIŞ SSS|İŞE GİRİŞ AÇIKLAMA |İŞTEN AYRILIŞ AÇIKLAMA | İLETİŞİM | ÇIKIŞ - Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Tescil İşlemleri - Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi Tescil İşlemleri - Sigortalı Tescil Kullanıcısı Şifre Değişikliği

13 - Tekrar Tescil - Kayıt Görüntüleme - Kayıt Güncelleme
Ana Sayfa | İŞE GİRİŞ SSS| İŞTEN AYRILIŞ SSS|İŞE GİRİŞ AÇIKLAMA |İŞTEN AYRILIŞ AÇIKLAMA | İLETİŞİM | ÇIKIŞ - İlk Tescil - Tekrar Tescil - Kayıt Görüntüleme - Kayıt Güncelleme

14 Uygulamayı web sayfasında ‘’e-sgk’’ bölümünde bulunan ……………………..programın içinde bulunan (5510 4/c ) GSS TESCİL VE SAĞLIK AKTİVASYON PROGRAMI menüsü üzerinden iştirakçi ve hak sahiplerinin sağlık karnesi ve aktivasyon tescil işlemleri yapılacaktır.

15 Program açıldığı zaman karşımıza kullanıcı adı ve şifremizi gireceğimiz giriş ekranı gelecek.

16 Kurumca verilen kullanıcı ve şifre yazılarak uygulamaya başlanılacaktır.

17 Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfanın sol tarafında karşımıza altı tane seçenek ekrana gelecektir. 1- Ana Sayfa 2- GSS 4/C – HAKSAHİBİ GİRİŞİ 3- GSS 4/C – HAK SAHİBİ ARAMA 4- GSS 4/C TOPLU DATA 5- YARDIM 6- ÇIKIŞ

18 2- GSS 4/C HAK SAHİBİ GİRİŞİ:
1- Ana sayfa yukarda gördüğünüz sistemin giriş sayfasını açar. 2- GSS 4/C HAK SAHİBİ GİRİŞİ:

19 Bu seçenekte iştirakçinin TC kimlik numarası yazılarak kendisi ve bakmakla yükümlü bulunduğu kişilerin mernisten bilgileri ekrana aktarılır. iştirakçi ve hak sahibi kişilerin sağlık aktivasyon işlemleri daha önceden yapılmış olması halinde ise bu listede görülmeyecektir. Bu listeden tescili yapılacak kişiyi seçerek tescil bilgileri giriş ekranına ulaşılır.

20

21 Bu ekranda bir çok bilgi otomatik olarak gelmektedir
Bu ekranda bir çok bilgi otomatik olarak gelmektedir. Ancak ES sicil numarası – il ve ilçe adres alanları zorunlu alanlardır. Bu zorunlu alanları da doldurarak Giriş Yap tuşu ile tescil işlemini gerçekleştirilecektir. “Kayıt Başarı İle Eklendi” yazısını gördüğümüz zaman İşlemimizin gerçekleştiğini anlarız. 3- Bu seçenek ile daha önceden tescili yapılmış olan hak sahiplerinin tescil bilgilerine ulaşılır. Karşımıza gelen sayfada TC Kimlik Numarası alanına tescil bilgisini görmek istediğimiz hak sahibinin TC Kimlik Numarasını girip görüntüle tuşu ile bilgilere ulaşabiliriz.

22

23 Bu Hak Sahibinin Tescilinde bir problem olduğunu düşünüyorsanız Sil tuşu ile bu kaydı silebilirsiniz. Unutulmaması gereken nokta ise sistem tarafından burada yapılan her işlemin loglarının tutuluyor olduğudur. Hak Sahibinin Provizyon alabilmesi için Tescilin yapılmış olması yeterli değildir yukarıdaki örnekte olduğu gibi alt tarafta bulunan durum bilgisinin de oluşturulmuş olması gerekmektedir. Sistem bu durum kaydını tescil esnasında otomatik olarak oluşturur. Ancak sistem tarafından istisnai de olsa oluşturulamamış hareket kayıtlarını veya Hak sahibine yeni bir hareket kaydını Durum Ekle tuşuna basınca açılan yeni sayfada yapılanabilecektir.

24

25 3- Bu sayfada eğer Tarih alanlarının girişlerini yapmazsanız sistem otomatik olarak belli tarihler atayacaktır. Hareket kaydını oluşturabilmek için durum kodunun da girilmiş olması gerekmektedir. 4- GSS 4/C TOPLU DATA Toplu olarak da sağlık aktivasyon işlemleri yapılabilecektir. 5- YARDIM Programın kullanımı bulunmaktadır. 6- ÇIKIŞ Sistemden çıkış işlemi yapılır.


"T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sigortalı Tescil Ve Hizmet Daire Başkanlığı DEVLET MEMURLARININ GENEL SAĞLIK SİGORTASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları