Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SIEMENS ULAŞIM SİSTEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SIEMENS ULAŞIM SİSTEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 SIEMENS ULAŞIM SİSTEMLERİ
Cengizhan AYDIN R.Emre BARIN Sinan KILIC Doç. Dr. Recai COŞKUN

2 1847'den beri yaratıcı, yenilikçi ve evrensel çözümleri ile modern yaşamı tasarlayan Siemens; bugün 5 kıtada 190 ülkeye yayılmış 500 üretim tesisi, çalışanıyla, başta elektronik ve elektrik olmak üzere, teknolojiye yön veren alanlarda etkindir. 

3 150 yılı aşkın bir deneyim ve bilgi birikiminin gücünü taşıyan Siemens; bugün enformasyon ve telekomünikasyon alanlarının her kesiminde, enerji üretim teknolojilerinin ve üretilen enerjinin nakil ve dağıtımında, endüstri elektrifikasyonu ve otomasyonunun bütün alanlarında, raylı – raysız ulaşım tekniklerinde, tıp tekniğinde, aydınlatma tekniği, aktif-pasif ve elektromekanik bileşenler ve ev eşyaları konularında çözüm üretmektedir. 

4 Siemens’i, kurulduğu günden bugüne taşıyan başarının altında; insana, bilgiye verdiği önem ve bunları hızlı ve ekonomik bir şekilde çözüme ve uygulamaya dönüştürebilmesi yatmaktadır. Bu doğrultuda vizyonumuz; Müşteri süreçleri konusundaki bilgimizle, üretim ve mühendislik kalitemizle, bilgi birikimimiz ve yaratıcılığımızla, müşterilerimize en iyi sistem ve çözümleri sunan lider bir kuruluş olarak, müşterilerimizin karlılığını artıran ve şirketimizin de değerini yükselten en iyi çözümleri sunmaktır.

5 Yıllardır ülkemizin ekonomisine katma değer sağlayan; istihdam yaratan Siemens; küresel değişimin öncülüğünü yapmak için bilgi birikimi ile müşterilerinin yanında, sürekli çözüm ortağı olmaya devam edecektir. Uluslararası bir firma olarak Siemens, sahip olduğu sinerjiyi ve global bilgi birikimini paylaşarak, müşterilerinin de bunların vazgeçilmez bir parçası olmasını sağlayacaktır. Siemens, tüm bunları gerçekleştirirken sosyal sorumluluklarının bilinciyle, insanlığa yararlı olma, çevreyi korumaya özen gösterme ve kaynakları sorumlu biçimde kullanma hedeflerini koşulsuz devam ettirecektir.

6 SİEMENS ULAŞIM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜNÜN SEKTÖREL ANALİZİ
Siemens Ulaşım Sistemleri, Siemens’ in ulaşım alanındaki yüzyılı aşkın deneyimini ve üstün teknolojisini ülkemizin ulaşım dünyasına sunmaktadır. Daha güvenli, daha hızlı ve daha konforlu seyahat olanaklarını artırırken, ulaşım hizmetlerini en uygun maliyetle ve çevreye en az zararla çözümlemektedir

7 Bir raylı sistemi meydana getiren tüm alt sistem ve/veya belirleyici kritik ürünlerin tasarımcısı, imalatçısı ve sistem entegratörü kimliği ile Siemens, ABD, Japonya, Çin ve Türkiye dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerindeki Ulaştırma Bakanlıkları, Demiryolları İşletmecileri ve Belediyelerin farklı istek ve beklentilerine, yüzde yüz müşteri memnuniyeti ilkesi çerçevesinde, uyum sağlamakta, çözüm getirebilmektedir. Ürün ve sistem araştırma/ geliştirme faaliyetlerindeki teknolojik liderliğinin yanı sıra sistem entegrasyonundaki üstün mühendislik gücünü mükemmel finansman yönetimi ile birleştirerek anahtar teslimi projelerde üstün başarılar elde etmektedir.

8 Küreselleşmenin yaşandığı günümüzde, insanlar daha fazla seyahat ediyorlar. Çünkü refah düzeyi yükseliyor, sınırlar genişliyor. Fakat yoğun ulaşım, çevreye yönelik kaygıları da beraberinde getiriyor. Her konuda olduğu gibi Ulaşım sistemleri konusunda da dünya lideri olan Siemens geliştirdiği ve sunduğu teknolojiler ile bu çelişkileri çözüme kavuşturuyor.

9 Siemens Ulaşım Sistemlerinin Türkiye deki Yeri
Siemens Ulaşım Sistemleri Türkiye’de 9,5 yıl önce faaliyete geçti ve burada lider konumdadır . Gelişen Türkiye içinde ulaşım sektörü geleceği parlak ve çok önemli bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunu çok iyi fark eden Siemens Türkiye’ye önem vermekte, yatırımlar yapmakta, büyük teknolojik gücü ile de müşterilerini de memnun edebilmektedir.

10 Ankara ve Konya’nın kent içi ulaşımına büyük çözüm getirmeyi öngören hafif raylı sistem projeleri; konvertör ve klimaların Türkiye Demiryollarında hizmet veren yolcu vagonları için imalat ve montajının yapılması Ulaşım Sistemleri Bölümünün ülkemizdeki ilk etkinlikleri arasındadır. Başkentin çağdaş bir metropole dönüşmesi için ilk ve önemli adımlardan biri olan ANKARAY örnek bir sistem oluşturmaktadır. Konya’nın da, diğer kentlere örnek olacak şekilde başlatılan ve ilerleyen bu ulaşım sistemiyle, hızlı, güvenli, konforlu ve çevre dostu bir ulaşım modeline kavuştuğu görülmektedir. 1998’de temeli atılan, doğa dostu, çevreye uyumlu Bursa Hafif Raylı Sistemi ile artık Bursalılar da güvenli, rahat ve hızlı ulaşıma kavuşacaktır.

11 Siemensin Ulaşım Sistemlerindeki hizmetlerine şu örnekleri verebiliriz: Anahtar teslimi projelere şehir içi ve uzak mesafe raylı ulaşım sistemleri, sinyalizasyon, elektrifikasyon, telekomünikasyon sistemlerin entegrasyonu, tramvay, hızlı raylı sistemi, metro, banliyö araçları, en modern lokomotif tasarımları, vb...

12 Ulaşım Sistemleri ve İnternet
Bilginin, iletişiminin ve birçok servisin çok hızlı bir şekilde gerçekleştirildiği internette Siemens Ulaşım Sistemleri geniş hizmetler sunmaktadır. Burada faaliyet gösterdiği alanları tanıtarak müşterilerine Ulaşım sistemlerini, teknolojisini, gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerini tanıtıyor. Siemens ayrıca iş hızlandırıcı adı altında yeni kurulan şirketlere şirket yönetimi ve ürün pazarlanmasına ilişkin bilgi ve hizmet vermek için danışmanlık hizmetleri sunmayı amaçlamıştır.

13 Hissedarlar Şirket hissedarları olarak tüm dünyayı görmektedir. New York borsası aracılığıyla dünyaya açılmış ve bu sayede hisselerini borsada değerlendirmektedir. Bunu yanında Siemensin 1958’den başlayan ve 1 Ocak 2001’e kadar süren Siemens-Koç (Simko) ortaklığı vardı. Bu tarihten itibaren Simko’nun tüm hisseleri Siemense geçmiş ve adı Siemens San. ve Tic A.Ş olarak değişmiştir. Siemensin Türkiye’deki diğer ortakları ise şunlardır: Bosch ortaklığıyla kurulan BSH Ev Aletleri Ticaret A.Ş, Osram Ampul Ticaret A.Ş Volkswagen Elektik Sistemleri A.Ş Fujitsu Siemens Computers Sistemleri Ltd.Şti

14 Müşteriler Ulaşım sistemleri dünyada olduğu gibi Türkiye’deki müşterileri TCDD, Ulaştırma Bakanlığı ve Belediyelerin farklı istek ve beklentilerine en iyi hizmeti ve çözümü sağlamaya çalışmaktadırlar. Her yerde servislerinin olması ve altyapısını çok iyi olmasıyla müşterilerinin ihtiyaçlarını hızlı ve yeterli bir biçimde karşılayabilmektedir.

15 Rakipler Ulaşım sektöründe Siemensin Pazar payının en önemli miktarını almasının yanında Kanadalı Bombardier firması dışında herhangi bir firmanın Türkiye’de önemli bir faaliyette bulunmadığı görülmektedir. Siemensin Türkiye’de en büyük rakibi Bombardier firması olarak görünmektedir. Ankara metro ve İstanbul metro ihalelerini almasıyla dikkat çekmiştir. Bu firmanın Türkiye’de üretiminin bulunmaması Siemensin en büyük avantajıdır.

16 Bunun yanında ülkede yerli üretiminde başlamış olması Siemens için bir tehlike olarak görülmeye başlamıştır. İstanbul Büyük Şehir Belediyesine ait İstanbul Ulaşım A.Ş 1998’de ilk yerli tramvay projesini gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu araç metro aracı olarak kullanılabilmesine de uygun olarak dizayn edilmiştir. Şirket gelecek 10 yılda 1000 adet araç üretmeyi ve diğer şehirlerin raylı sistem projelerini gerçekleştirmeyi ve araç ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemiştir.

17 1961’den buyana TCDD’nin vagon ihtiyacını karşılayan Tüvasaş, Kent içi hafif raylı sistemler, Metro ve Tramvay üretimine başlamaktadır. Siemensin, üretiminin tamamını Türkiye’de gerçekleştiremiyor olması maliyet olarak bir dezavantaj oluşturmaya başlamaktadır.

18 Tedarikçiler Tedarikçileri özellikle yan sanayilerden oluşmuştur. Ve bunlarla iyi bir iletişimde olmaya çok önem verilmektedirler. Bunun yanında bazı projelerde kendi diğer bölümleri de tedarikçisi olabilmektedir.

19 Çalışanlar Müşteri odaklı çözümler üretmek tekniğini benimsemiş olan Siemens çalışanlarına her türlü eğitimi ve desteği sağlayarak onların şu özelliklere sahip olmasını sağlar. Yüksek teknolojili ürünleri çözüm olanakları ile sunma Müşterilerin istek ve sorunlarına karşı yüksek yerel katkılarla çözüm bulma yeteneği Account Management etkinlikleri ile müşteriye ve onun isteklerine odaklanmış takım hüviyeti Birçok konuda referansa sahip, çok önemli ve anahtar teslimi stratejik proje yapabilme kapasitesi Uzmanlık alanında sunulan avantajlar Şirket ile bütünleşmiş personel olarak, müşteri mutluluğuna ve zaman yönetimine özen gösterme özelliği

20 Kredi verenler Siemensin bankalarla olan tüm işlemlerine aracılık etmeyi ve bankalarla ilişkileri koordineyi etmeyi Kurumsal Hazine Bölümü yönetmektedir. Bu bölüm Siemensin bölümlerine ve Siemens şirketlerine yönelik bilgilendirici danışmanlık yaparak yardımcı olmaktadır. Büyük projelerde özellikle dış kredilerden yararlanan Siemens bazı durumlarda kendi kendine de kaynak sağlamaktadır. Türkiye’deki herhangi bir bankadan ise kredi almamaktadırlar. Döviz üzerinden çalıştıklarından Türkiye’de çıkabilecek herhangi bir krizden etkilenmemektedir. Ancak dünyada oluşabilecek krizlerden (terör gibi) etkilenebilmektedir. Dış kredi alımında zorluk çekebilmektedir.

21 Sosyokültürel etkiler
Küreselleşen dünyada bilgi, hızlı bir biçimde bir yerden bir yere iletilmekte ve insanlar başka kültürleri ve yerleri tanıyabilmektedirler. Oradaki gelişmeleri yakından takip etmekteler ve ondan aynı anda yararlanmak istemektedirler. Gelişen ve dünyadaki teknolojiyi yakından takip eden Türkiye’de buna aynı anda sahip olmak istemektedir. Bu nedenle Siemens birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yatırımlar yapmış ve teknolojisini aynı anda buraya getirerek ulaşım sektöründe bu ihtiyacı karşılayabilmiştir.

22 Ekonomik etkiler Ülke ekonomisinin güçlü ve istikrarlı olması orada daha hızlı, daha güvenli ve daha rahat seyahat etme ihtiyacını artıracaktır. Karşıt olarak ülke ekonomisinin kötüye gitmesi de her konuda olduğu gibi ulaşımda da yapılacak proje ve ihalelerin ertelenmesini gerektirecektir. Türkiye’nin raylı ulaşıma ihtiyacı nedeniyle çok önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi istikrarsızlık, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle yapılan ihalelerin sayısı yeterli seviyede değildir. Ancak böyle bir durumda şirket maliyetlerini düşürerek projeyi daha ucuz ve cazip bir hale getirerek çözümler üretebilmektedir.

23 Politik ve yasal etkiler
Siemens yabancı bir şirket olması nedeniyle Türkiye ve Almanya arasındaki yasal farklılıklardan etkilenebilmektedir. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda sorunu tahkime götürmek zorunda kalmaktadırlar. Türkiye'nin AB’ye girmesiyle bu sorunlar kalkacaktır. Teknolojik etkiler Siemens Ar-Ge çalışmaları için sağladığı büyük yatırımlarla teknolojiyi kendi kendine üretebilmektedir. Bununla yetinmeyerek ilgili kuruluş, üniversite, vakıf ve şirketlerle işbirliğine giderek daha iyi, daha gelişmiş ürünler sunmayı amaçlamıştır. Geliştirdiği teknolojisiyle dünyada da lider bir konumdadır.

24 ŞİRKET STRATEJİK PLANLAMA FAALİYETLERİ
Siemens ile Türkiye Devleti’nin tanışması 1914 yılında olmuştur. Ancak Siemens’ in halk tarafından tam olarak tanınması 1950’li yıllar olmuştur. O yıllara geldiğimizde,Türk Sanayii çok büyük atılımların eşiğindeydi. Şeker, çimento, inşaat demiri fabrikaları açılmaya başladı ve o güne kadar ithal edilen bir çok ürünün Türkiye’de üretimi gerçekleşti. Türkiye’nin önünde çok büyük gelişme potansiyeli, Siemensin elinde ise bunları karşılayabilecek teknik olanaklar ve bilgi birikimi vardı. Bu nedenle Siemens artık kendi teknolojisini Türkiye’de üretmeliydi.18 Aralık 1958’de Siemens ve Koç birlikteliği ile Simko kuruldu yılında da Simko Kartal Fabrikası faaliyete geçti.

25 Simko’dan sonra ikinci büyük adımı oluşturdu
Simko’dan sonra ikinci büyük adımı oluşturdu. Enerji, otomotif ve telekomünikasyon kablolarında Türkiye’nin büyük bir gereksinimi karşılayan Türk Siemens Kablo Firması 1999 yılında üçe bölündü .Dünyada tüm enerji kabloları ve buna ek olarak Türkiye’de bakır iletkenli haberleşme kabloları üretimi Pirelli firmasına satıldı.

26 Görülüğü gibi Siemens ,gelişen Türkiye’nin yeni gereksinim ve beklentileri doğrultusunda genişlemiş , gelişmiş ve yatırımlarını sürdürmektedir. Küreselleşen Dünyada ,başarı artık yalnızca bilgiye,insana ve insanın bilgi ve kabiliyetlerine dayalıdır. Başarının anahtarı,bilgiyi hızlı bir şekilde çözüme ve uygulamaya dönüştürmektir. Acaba Siemens ,kuruluşlarını yönetirken yukarıda değindiğimiz amaca yönelik vizyon, misyon ve stratejilerini belirlemiş midir ?

27 Siemens’in ulaşım sektörüne girerken belirlediği stratejileri irdelersek:
Küreselleşmenin yaşandığı günümüzde, insanlar daha fazla seyahat ediyorlar. Çünkü refah düzeyi yükseliyor. İşte Siemens’in ulaşım stratejisi bu ihtiyaç üzerine yoğunlaşmıştır. Amaç hem daha çok ,daha güvenli,daha hızlı ve daha konforlu seyahat olanaklarını arttırmak aynı zamanda bu hizmetleri en uygun maliyetle ve çevreye en az zararla yerine getirmektir. Siemens’in ulaşım sistemlerindeki ilkelerini şöyle özetleyebiliriz; Her zaman, değişen koşullara ve beklentilere uygun çözümler geliştirmek ve uygulamak, kara, hava ve demir yolu ulaşımında iyileştirme, geliştirme ve entegrasyona ağırlık vermek, en ileri teknik düzeyde trafik yönetimi ve hava trafik yönetimini sağlamak.

28 Siemens Türkiye gibi yoğun değişim ve dönüşümün yaşandığı yoğun Pazar koşullarında hem bugün hem de gelecekte başarılı olabilmek için vizyonlar geliştirmek zorundaydı. Hemen burada vizyonun kısa bir tanımını verirsek konumu ileriki safhaları daha iyi anlaşılmış olacaktır.

29 Vizyon; liderlerin yön belirleyici , kolay anlaşılır, zorlayıcı ama gerçekleştirilebilir ana hedefini tanımlayarak ,bütün şirket çalışanlarının aynı yönde hareket etmesini sağlayan bir yol göstericidir. Siemensin vizyonu; müşterilerine en iyi çözüm ortağı olmaktır. Tabiî ki bu çok havada kalan bir vizyon tanımıdır. Bu tanımı Siemensin öne sürdüğü ilkeleri belirterek daha da açık bir şekilde ifade edelim. Siemensin ilkeleri: müşteri tarafından yönlendirilme, yenilikçilik, uluslararası standartları ölçü almak, liderliğe önem vermek, sürekli bir öğrenim, işbirlikçi olmak ve evrensel sorumluluk sahibi olmak. İşte tüm bu ilkeler Siemensin vizyonunu belirleyen ana unsurlar. Siemens vizyonunu belirlemiş ve bu yolda emin adımlarla ilerlemekte.

30 Misyon Siemens kendine amaç olarak ise müşteri beklentilerini ileri teknolojileri, yeni ürünleri ve hizmetleri içeren mükemmel çözümlerle karşılayarak büyümek ve ortaklarına artan katma değer kazandırmaktır. Hemen hatırlatalım ki Siemens ortakları olarak yalnız müstakil hissedarları görmemektedir. Siemens’ in New York borsasında hisse senetleri olduğundan tüm dünya onun ortağıdır.

31 Ayrıca Siemens kendine bir kalite politikası hazırlayarak hizmet kalitesinin devamlılığını garanti altına almıştır. Bu politika kısaca şöyle özetlenebilir; sürekli müşteri memnuniyetini sağlamak,sıfır hata ve sürekli gelişim, müşteri tatmini,çalışanların mutluluğu,öğrenmeyi desteklemek ve teşvik etmek,mal ve hizmet vererek şirketlerle işbirliği sağlamak ve güven içerisinde çalışmak,maliyeti düşürmek,verimliliği ve uzun süreli karlılığı arttırmak,geleceği güvence altına almak, bütün faaliyet sahalarında ve hizmet birimlerinde kalite bilincini sistematik ve düzenli bir şekilde sağlamak üzere toplam kalite yönetimini benimsemek ve gereklerini yerine getirmek.

32 Siemens müşterilerine giderken iki strateji uyguluyor hem devamlı maliyeti düşürerek hizmetlerde ucuzlama ve farklılaşma. Bunlar özellikle ucuzlama stratejisi Türkiye şartlarında zorunlu yapılması zorunlu bir iş. Müşteri memnuniyeti yanında kendi belirledikleri hedeflere de önem vermekteler. Mesela bir işe girerken önce bir Pazar araştırması yaparlar. Eğer az sayıda sipariş varsa o işe girmezler. Bu da karlılığa ne kadar önem verdiklerini gösteriyor.

33 İlkelerimiz 1. Bizi müşterilerimiz yönlendirir    Birinci önceliğimiz müşterilerimize üstün değerler sağlamaktır. Çünkü başarımız onların memnuniyetine bağlıdır. Sunduğumuz çözümler, müşterilerimizin hedeflerini hızlı, kolay ve etkin şekilde gerçekleştirmelerini sağlar

34 2.Yenilikçiliğimiz geleceği belirler
Yenilikçi düşüncelerimizle ürün ve hizmetler yaratarak, müşterilerimize yarar sağlarız. Girişimciliği ve hayal gücünü destekleriz. Risk alarak ve yaratıcılığımız sayesinde ümit vaadeden fikirlerin kısa zaman içinde başarılı çözümlere dönüşmesini sağlarız. Aynı zamanda başkalarının fikirlerini de destekleriz. 

35 3.İş başarısı kârlı olmamız demektir
Uluslararası rekabeti ölçü alırız. İş alanlarımızdaki liderliğimizi sürdürürken sağladığımız katma değeri sürekli artırır ve kârlılık hedefleriyle çalışırız. Bu bize, ihtiyacımız olan girişimcilik özgürlüğünü verir ve güvenilir bir partner olmamızı sağlar. Başarıyı sağlamak için, bütün işlerimizde zaman, kalite ve maliyeti en iyi şekilde değerlendiririz.

36 4. Mükemmel liderlik en iyi sonuçları sağlar
Yöneticilerimiz açık, kararlı ve coşku verici hedefler belirler. Rakiplerimizin önünde olmak için her zaman kendimizi aşmak zorunda olduğumuzu bilir, bunun için çalışırız. Çalışanlarımıza, güvene dayalı bir ortam sağlar, kendi kararlarını uygulamaları için yetki veririz. Gerekli değişiklikleri, cesaretimiz ve inancımızla gerçekleştiririz. Yöneticilerimiz, her yaptıkları iş ile çalışanlarına örnek olur. 

37 5.Öğrenme sürekli iyileşmenin anahtarıdır
Kendimizi, dünyanın en iyileri ile karşılaştırırız. Herbirimiz sürekli öğrenmek için çaba gösterir. Açık konuşmayı içtenlikle karşılar ve destekleriz. Kendi yanlışlarımızdan da öğreniriz. Yeni fırsatları tanımlamakta ve bunları, çözümlerimize, organizasyonumuza ve davranışlarımıza uyarlamakta başkalarından daha hızlı davranırız. Herkesin katkı sağlayıp yararlanabileceği bir bilgi ağı kuruyoruz. 

38 6. İşbirliğimizde sınır yoktur
Küresel bir şirket olarak dünya çapındaki yeteneklerimizden yararlanırız. Bu, bulunduğumuz iş alanlarında en iyi takım olmamızı sağlar. Düşünce ve davranışlarımızı ortak hedeflerimize erişmek için yönlendiririz. İşbirliğimizin temeli, güven, dürüstlük, karşılıklı saygı ve açık iletişimdir.       

39 7.Kurumsal kimliğimiz evrensel sorumluluğumuzdur
Bilgimiz ve çözümlerimiz daha iyi bir dünya yaratmaya yardımcı olur. Çevreyi koruma ilkesine sıkı sıkıya bağlıyız. Çalıştığımız tüm ülkelerde saygın bir kurumsal kimliğe sahibiz. Sürekli öğrenim ve eğitimle çalışanlarımızın geleceğini garanti altına alırız.  İş ortaklarımız, çalışma arkadaşlarımız, hissedarlarımız ve toplum ile olan ilişkilerimizde yol göstericimiz dürüstlüktür. Kültürel farklılıklar organizasyonumuzu zenginleştirir.

40 Organizasyon Yapısı Siemens A.Ş, Siemens AG'nin Türkiye'deki genel temsilcisidir. Bölümlerinin çoğu ve bölgesel üretim etkinliklerinin bağlı olduğu genel merkezi İstanbul'da, diğer bölge büroları Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da bulunmaktadır. Bu bölge büroları, kendi alt bürolarıyla ortak olarak, Siemens etkinlik alanlarının temsilcileri olarak çalışmaktadırlar. Her bölge bürosu Siemens'in etkinliklerinin kendi bölgelerinde başarılı bir gelişme göstermesi için uygun olarak kurulmuştur. 1961’de kurulan İstanbul/Kartal fabrikası üretim ihtiyacını önemli bir şekilde karşılamaktadır yılı Ocak ayında Wegberg – Wildenrath Test Merkezi işletmeye alınmıştır. Siemens Ulaşım Sistemleri bu test merkezini öncelikli olarak kendi ürünleri ve test siparişleri için kullanmaktadır. Bununla birlikte tesisler, araştırma ve testlerini yapmak isteyen imalatçı ve işletmecilerin de tasarrufuna açıktır.

41 Kültürü Çalışanlarına çok önem vererek onların memnuniyeti ve yüksek performans göstermeleri için en iyi sistemleri sağlamaya çalışan Siemens şirketi bu sayede çalışanlarından en iyi verimi alabilmeyi amaçlamıştır. Çalışanlarını sürekli eğitmekte ve onlarla güvene dayalı bir işbirliği sağlamaktadırlar. Çalışanlar başarının müşteri memnuniyetine bağlı olduğunu bilirler. Başarıyı sağlamak için zaman, kalite ve maliyeti en iyi şekilde değerlendirirler. Müşteri odaklı bir yaklaşım kullanarak müşterilerine en iyi hizmeti sunmakta ve çözümler üretmektedir. Yenilikçiliği ve geliştirdiği teknolojisiyle müşterilerine en iyi ürünleri sunmaktadır. Müşterilerin ürün ve hizmetlerdeki beklentilerini en üst düzeyde hatasız, düşük maliyette ve zamanında gerçekleştirmeyi hedeflemiştir. Siemens Ar-Ge teknolojisini tanıtmak amacıyla müşteriyle iyi ilişkiler içinde bulunur, müşteri isteklerini ön planda tutar ve yerli katkı oranını artırır.

42 Siemensin sunduğu hizmet birimleri ise şunlardır:
İnsan kaynakları Proje finansmanı Kurumsal İletişim İç Denetim Kurumsal Hazine Çevre Yönetimi

43 ŞİRKETİN SWOT ANALİZİ Siemens şirketi Türkiye piyasasında lider konumdadır. Kaynaklarının büyük bir bölümünü Türkiye dışındaki piyasalardan elde ettiği için Türkiye pazarındaki ekonomik dalgalanmalardan etkilenmiyor. Dünyada teknoloji hızla ilerlemekte ve şirketler bu değişime ya ayak uydurmak yada pazardan çekilmek zorunda kalmaktadır. Siemens şirketi bunu göz önünde bulundurmakta, çalışanlarını deneyimli kişilerden seçmekte ve eğitime, teknolojik gelişime büyük önem vermektedir.

44 Kaliteli ürünler üretmesi ve müşterinin şirkete olan güveni artı bir avantaj sağlamaktadır.
Siemens ismi insanlar üzerinde iyi bir izlenim bırakmış ve büyük çoğunluk tarafından kabul görmüştür. 190’nın üzerinde ülkede çalışanıyla en geniş insan ağlarından birine sahiptir. Şirket Türkiye’de faaliyette bulunduğu yaklaşık 100 yıllık tarihinde Türkiye’yi geçirdiği dönemleri çok iyi tanımaktadır. Teknolojiyi satın almıyor. Kendi teknolojisini kendisi üretebilmekte ayrıca ilgili başka kuruluş ve üniversitelerle işbirliğine gitmektedir.

45 ZAYIF YÖNLER Türkiye pazarındaki istikrarsızlıkta şirket için bir sorun oluşturmaktadır. Şirket yabancı kaynaklı kredi bulmakta Türkiye pazarı nedeniyle zorlanmaktadır. Bir çok yabancı banka Türkiye’ye yapılan yatırımları güvenli bulmadıkları için desteklememektedir. Ürünlerinin tamamını Türkiye’de üretemiyor olması şirket için bir dezavantaj olmaya başlamıştır.

46 FIRSATLAR Ulaşım sektörü geleceği parlak bir sektördür.
Gelişmekte olan 65 milyonluk nüfusuyla Türkiye pazarı çok büyük bir Pazar durumundadır. Türkiye Ortadoğu ve Orta asyada da faaliyetlere geçmek için merkez bir konumdadır. Türkiye’nin ulaşım ağının gelişmekte olması.(TDD’ in hızlı tren projesi) Halkta kara ulaşımının hava ulaşımından son zamanlarda daha güvenli olduğu izleniminin oluşması. Büyük şehirlerde ulaşım ihtiyacının artmasına karşılık talebi karşılayacak raylı ulaşımının yeterli olmaması. Dünyada kendisine rakip olan şirketlerin hiçbirinin Türkiye’de üretimlerinin bulunmaması

47 TEHLİKELER Ülkenin içinde bulunmuş olduğu ekonomik kriz şirketi de etkilemiştir. Bu yüzden yeni yatırım yapmakta zorlanmaktadır. Politik istikrarsızlık şirketi olumsuz yönde etkilemektedir. Raylı Ulaşımda Dünyada hizmet veren diğer firmaların Türkiye’de yatırımlarda bulunma olasılığı vardır. Türkiye içinden yerli üretime geçme faaliyetleri başlamıştır.

48 ŞİRKETİN STRATEJİK FORMULASYONU
Siemens; Küresel değişimin öncülüğünü yapmak için bilgi birikimi ile müşterilerinin yanında sürekli çözüm ortağı olmaya devam eden bir kuruluştur. Sahip olduğu sinerjiyi ve global bilgi birikimini paylaşarak müşterilerinin de bunların vazgeçilmez bir parçası olmasını sağlamaktadır. Siemens tüm bunları gerçekleştirirken sosyal sorumlulukların bilinciyle insanlığa yararlı olma,çevreyi korumaya özen gösterme ve kaynakları sorumlu biçimde kullanma hedeflerini koşulsuz devam ettirmektedir. Önemli olan müşterinin ve daha önemlisi insanlığın hizmetinde olmaktır.

49 Siemens, İnsanın tek boyutlu ihtiyacı olduğunu düşünerek değil, aynı zamanda ekolojik sistem içerisinde farklı ihtiyaçlarının da (sağlıklı bir çevre, vb.) bulunduğunun farkındadır. Siemens tüm çalışma ve hizmetlerini yerine getirmesinde vazgeçilmez bir unsur olan firma çalışanlarının verimini maksimumda tutmak için çalışanlarını sürekli olarak motive etmekte, gerekli olan eğitimi periyodik olarak sağlamakta ve maddi olarak tatmin etmektedir.

50 Siemens kuruluş aşamasında doğal olarak kendisine çeşitli hedefler belirlemiştir. Bu hedefler arasında müşteri memnuniyeti birinci sırayı alır. Çünkü müşteri memnuniyeti başarının diğer adıdır. Başarı ise bir şirket için kâr demektir. Şirketlerin kuruluşunda temel amaç olan kar müşteri memnuniyeti ve başarı ekseninde elde edilir. Diğer bir hedef ise sosyal hayat içerisinde insanların karşılaştığı sorunlara pratik çözümler bulmak ve bu yolda üretilen fikirleri geliştirerek desteklemektir. Vazgeçilmez bir sermaye olan zamanı en iyi şekilde kullanarak düşük maliyette üstün kaliteyi yakalamaktır. Bunlara ek olarak Siemensin hedeflerini şu şekilde sıralayabiliriz:

51 İnternet üzerinden üzerinden yedek parça siparişlerini gerçekleştirmek, böylece zaman ve maliyetlerde azalmalara ek olarak demiryolu işleticilerinin bakım – onarım maliyetlerini düşürmek Demiryolu araçlarının bakım ve onarımlarını daha sağlıklı, ekonomik yapılması için Siemens demiryolu bakım ve onarımlarını üstlenecek şekilde organizasyon yapısını genişletmek Mevcut demiryolu araçlarının kabiliyetlerini yükseltmek isteyen demiryolu işletmecilerine Siemens mühendislik çalışmaları, komponent ve sistem sevkiyatı modernizasyonunda uzmanlaşmış kadroları ile hizmet vermek

52 Türkiye’de üretimi bulunmayan elektro – mekanik teçhizatların (metro araç vb.) en kısa zamanda Türkiye’de üretmeye başlamak böylece daha ucuz ve daha etkin hizmet vermek Türkiye’ye yakın ülkelerde de faaliyetleri artırmak Bütün çalışanların, ortakların, üreticilerin ve müşterilerin nerede ve ne zaman olursa olsun internet üzerinden birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamak

53 Elbette bu hedeflere ulaşmak için bünyemizde çalışan yönetici grubuna her türlü yetkiyi vererek onların girişimciliğine katkıda bulunuruz. Öğrenmekte sınır tanımayarak hedeflere ulaşmanın ancak bu uygulamalarla mümkün olacağı fikrini aklımızdan çıkarmayız. Şüphesiz, bu hedeflere ulaşmak için şirket politikamızın dayandığı temel unsurlar vardır. Her şeyden önce çevreye önem vermek ve bu konuda yapılması gerekenleri yapıp her türlü tedbiri almaktır. Ayrıca hem ticari hem de insani etik değerlere sadık kalarak bu çizgide yönetim politikası oluşturmaktır. Şirket içerisinde hukuka dayalı bir yönetim oluşturmak ve hiçbir haksızlığa göz yummamaktır. Şeffaf, duyarlı, bilinçli, kültürel zenginliğe sahip ve araştırmacı kişilerle çalışarak hedeflere ulaşmaktır

54 STRATEJİK PLANLAMA UYGULAMASI
Kurduğumuz bu  yönetim organizasyonu ile her zaman büyümeyi hedefleyen bir şirket olarak faaliyetlerine tarihinde başlayacaktır. -Yönetim organizasyonu yetkilendirilmesi yapılacak · Ulaşım sistemleri iki alt birimden oluşur.Bunlar; -Enfrastrüktür    -Araçlar .Bu birimlerde kendi aralarında alt birimlere ayrılır. -Üstün teknolojisi ile ürettiği ürünlerle farklılaşmayı,kaliteli ürünlerini daha ucuza mal etme ve müşteri odaklı strateji benimseyen ulaşım sistemleri  aşağıdaki planlamaları yapacaktır. -ISO 9000/2001 ve kendi hedeflerimize uygun bir kalite el kitabı hazırlamak

55 -Personel eğitimini başlatmak ve ortama göre şartları iyileştirmek
· Uygun bir çalışma ortamı sağlamak · Motivasyonu sağlamak · Karşılıklı güven ve ekip ruhuyla çalışan bir firma olmak · Personel kademe yükseltme planlamaları yapmak · Yönetimin ve diğer personelin ücret dağılım planlamasını yapmak, işte sürekliliği ve kaliteyi arttırmak için ödüllendirme planlamalarını yapmak

56 Ar-Ge yi geliştirmek · Yıllık kazancın  %60`ını Ar-Ge çalışmalarına ayırmak · Teknolojiyi üreten firma olmak · Teknolojiyi Türkiye`ye tanıtan bir firma olmak · Firmanın yurt dışındaki Ar-Ge laboratuarları ile yakın takipte bulunmak

57 Reklam ve satış politikalarını uygulamak
· Türkiye `de tekel  bir firma olduğundan sadece kendi müşterilerine (TCDD,ulaştırma bakanlığı,belediyeler) tanıtıcı bilgiler vermek · Tanıtım kataloglarını müşterilere sunmak · Üç ayda bir gerekirse ayda bir yapılabilecek seminerler düzenlemek · İnternet üzerinden tanıtım çalışmalarında bulunmak · Yönetim organizasyonunda belirttiğimiz gibi, alanında yetkili personelimizle müşteri ziyaretlerinde bulunmak, müşteri isteklerini göz önünde tutarak yeni ürün geliştirmek · Organizasyonumuzda alanında yetkili personelimizle, müşterilerimizle birebir görüşmeler yaparak ürün tanıtıcı bilgiler vermek

58 -Ulaşım sistemleri olarak Türkiye'de lider firma olmanın yanında güven veren bir kuruluş olmak. Bu güveni müşterilerimize ve dış çevreye hissettirmek. · Vereceğimiz hizmetlerle bu güveni kendimiz oluşturacağız -Müşteri odaklı olarak çalışmak. · Her zaman müşteriyi göz önünde tutmak, onların isteklerini ön planda tutmak · Müşteri memnuniyetini sağlamak · Müşteri ziyaretlerine önem vermek · Müşteri şikayetlerini dikkate almak ve gerekli şartları iyileştirmek

59 Ürün üretimi için gerekli mekanın hazırlanması
· Ulaşımın en kolay sağlanabileceği bir mekan seçmek · Ürün dağıtımında maliyetin en düşük olacağı bir mekan seçmek · Merkezi dağıtımın yapılabileceği bir mekan seçmek

60 ŞİRKETİN ÖNEMLİ DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
1. PİYASADAKİ LİDERLİĞİNİ DEVAM ETTİRMEK; Şirket en önemli değerlendirme kriteri olarak pazardaki liderliğinin sürmesini görmektedir. Sahip olduğu derin deneyimlerle, ileri teknoloji gücüyle bunu sağlayacağına inanıyoruz.

61 2. TEKNOLOJİK OLARAK PİYASANIN GERİSİNDE KALMAMAK
Şirket teknolojik bakımdan geri kalmamaya çalışmaktadır. Şirketin kendi AR-GE laboratuarları vardır. Böylece teknolojik olarak ta şirket dış piyasaya bağımlı değildir.

62 3.MÜŞTERİ BEKLENTİLERİNE HER ZAMAN İÇİN CEVAP VERMEK
Siemens şirketi müşteri beklentilerine sürekli cevap verebilmeyi bir ilke edinmiş ve bu doğrultuda çalışmalarına devam etmektedir. 4.YAPILAN YATIRIMLARIN ORGANİZASYONU Bir çok ülkede çok değişik yatırımları bulunan Siemens şirketi,bu yatırımları düzenli bir şekilde devam ettirebilmek için yatırımlarını düzenli bir şekilde yapmakta ve bu konuya çak önem vermektedir.

63 5. YATIRIMLAR İÇİN KAYNAK AKTARIMIN SAĞLANACAĞI YERLER
Yapacağı bir çok yatırım için Siemens şirketi kaynak sorunu yaşamamaktadır. Bunda şirketin çok büyük ve köklü bir şirket olmasının çok büyük bir önemi var. Ancak Türkiye’de yapacağı yatırımlarda kısmen de olsa kaynak sorunu yaşamaktadır.

64 6. ÇALIŞANLARIN İSTEK VE DİLEKLERİ
Çalışan personelinde en iyi performansı almayı hedefleyen Siemens şirketi bunun içinde çalışan personelinin dilek ve isteklerini çok dikkate almaktadır. Bu şirketteki çalışma ortamını da çok refah bir hale gelmesini sağlamaktadır. 7. ŞİRKET İÇİNDE SÜREKLİ İYİLEŞTİRMELERİN YAPILMASI Değişen koşullar çerçevesinde şirket içinde veya dışında iyileştirme çalışmalarına çok önem verilmektedir. Böylece organizasyonun veya çalışan personelin sisteme sürekli katkıda bulunması ve bunu sürekli arttırması hedeflenmiştir.


"SIEMENS ULAŞIM SİSTEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları