Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme"— Sunum transkripti:

1 KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme

2 SORUN GİDERME Sorun-giderme, donanım birimleri, yazılım birimleri, aygıt sürücüleri, vb. konularla ilgili olarak karşılaşılan sorunların çözümünde kullanılacak teknikleri ve ipuçlarını içerir.

3 Sorunlar işletim sisteminin kötü kurulmasından, yapılandırılmasından ya da üzerinde çalışan herhangi bir programdan olabilir. Bunun dışında bir de donanım hataları nedeniyle oluşan sorunlar vardır. Bu nedenle bir sorunun belirlenmesinde; önce donanım olarak bir hatanın ya da gerekli işlemin yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir.

4 Windows XP'de bulunan sorun giderici, Windows yardım ve destek bölümü içinde yer alır ve sorunların belirlenmesinde ve giderilmesinde yardımcı olur.

5 Sistem Geri Yükleme Sistem Geri Yükleme, bir sorunla karşılaşılması durumunda, kişisel veri bilgilerinizi kaybetmeden bilgisayarınızı önceki durumuna geri getirmeyi sağlar. Sistem Geri yükleme, sistemdeki ve bazı uygulama dosyalarındaki değişiklikleri izler ve otomatik olarak kolayca belirlenebilen geri yükleme noktaları oluşturur; bu şekilde, yedeklemeyi anımsamanıza gerek kalmaz. Windows XP, bir uygulama veya sürücü yükleme gibi belirli sistem olaylarının yanı sıra varsayılan olarak her gün geri yükleme noktaları oluşturur. Siz de herhangi bir anda kendi geri yükleme noktalarınızı oluşturabilir ve adlandırabilirsiniz. Sistem Geri Yükleme kişisel veri dosyalarınızdaki değişiklikleri izlemez veya kurtarmaz.

6 Sistem geri yükleme Soru: Bir işlem sırasında bilgisayarım karıştı başlat çubuğu çıkmıyor ve masa üstü simgeleri de çıkmıyor sistem geri yükleme işi yapmak istiyorum nerden yapabilirim? Cevap: Bilgisayarını Güvenli Kipte (mod) aç. Yani bilgisayar açılırken F8 tuşuna ara ara bas. Sonra bilgisayar güvenli kipte açılacak. Şimdi sistem geri yükleme yapabilirsin.

7 Otomatik Sistem Kurtarma
Otomatik Sistem Kurtarma özelliği uygulamaları kaydetme ve geri yükleme olanağı sağlar. Bu çeşitli kilitlenme kurtarma senaryoları için kullanışlıdır; örneğin, bir sabit disk arızalanırsa ve tüm yapılandırma parametrelerini ve bilgilerini kaybederse, otomatik sistem kurtarma uygulanarak sunucu verilerinin yedeği geri yüklenebilir.

8 Sürücüyü Geri Alma Sürücüyü güncelleştirdiğinizde, önceki sürücü paketinin bir kopyası sistem dosyalarındaki özel bir alt dizine otomatik olarak kopyalanır (yedek aldığınız her sürücü için, kayıt defterinin ilgili kısmında yer alan Yedek anahtarlarına yeni bir değer eklenir). Yeni sürücü doğru çalışmazsa, sonraki slaytta gösterildiği gibi Aygıt Yöneticisi’ndeki aygıtın Sürücü sekmesine ulaşıp Sürücüye Geri Dön’ü tıklatarak önceki sürücüyü geri alabilirsiniz. Sürücüye Geri Dön seçeneği, yalnızca tek bir geri dönüş sağlar. 

9


"KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları