Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RESTORAN EKİPMANLARI. RESTORAN EKİPMANLARI 1)Masalar-Sandalyeler 2)Servis Arabaları (Guéridon, Trolley) 3)Mefruşatlar: Masa Örtüleri ve Peçeteler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RESTORAN EKİPMANLARI. RESTORAN EKİPMANLARI 1)Masalar-Sandalyeler 2)Servis Arabaları (Guéridon, Trolley) 3)Mefruşatlar: Masa Örtüleri ve Peçeteler."— Sunum transkripti:

1 RESTORAN EKİPMANLARI

2 RESTORAN EKİPMANLARI 1)Masalar-Sandalyeler 2)Servis Arabaları (Guéridon, Trolley) 3)Mefruşatlar: Masa Örtüleri ve Peçeteler

3 Kare Masa Yuvarlak Masa MASA TÜRLERİ

4

5 Garsonun Kişisel Malzemeleri Çakmak Kalem Captain Order Garson Peçetesi

6 ÇATALLAR: dessert çatalı, balık çatalı, Ana Yemek Çatalı. BIÇAKLAR: Ana Yemek, Dessert Bıçağı, Tereyağı Bıçağı KAŞIKLAR: Çorba Kaşığı, Dessert Kaşığı, Çay Kaşığı,Kahve Kaşığı 4)ÇATAL-KAŞIK-BIÇAK 1 Çorba Kaşığı 12 Steak Bıçağı 2 Ana Yem. Çatalı3 Ana Yem. Bıçağı4 Dessert Kaşığı 5 Dessert Çatalı 6 Dessert Bıçağı 7 Tereyağı Bıçağı 8 Balık Çatalı 9 Balık Bıçağı 10 Balık Kaşığı 11 Sos Kaşığı

7 5)BARDAKLAR: Su Bardakları, Beyaz Şarap Bardağı, Kırmızı Şarap Bardağı, Flüt bardağı Flûte Modern Water glass White wine glass Red wine glassFlûte Champagne cupLiquer glass Klasik White wine glassRed wine glassWater glass • Klasik ve modern tarzlara göre bardakların boyutları değişebilir.

8 Kırmızı Şarap Bardağı K adehin geniş bir ağız kısmı vardır. Böylelikle şarap havayla temas edip aromasını geliştirebilir. Beyaz Şarap Bardağı Daha ince ve uzundur. Narin bir kadeh bölümü vardır.

9 Shot Bardağı 25 – 50 cm³’lük hacmi vardır. Özellikle tekila ve bazı likörlerin servisinde kullanılır. Ayrıca bazı short kokteyller de servis edilebilir. Likör Bardağı Oldukça uzun bir ayak kısmı vardır yukarıya doğru ağzı daralır cm³ kapasitesi vardır.

10 Yemek Takımları Show plate, Düz Tabak, Çorba Tabağı, Dessert Tabağı, Ekmek Tabağı Showplate Düz TabakÇorba TabağıDessert TabağıEkmek Tabağı Ana Yem. Tabağı

11

12

13 SERVANTLAR

14

15

16

17 1 – Ekmek Sepeti 2 – Meyve Sepeti 3 – Tevzi Kasesi 4 - Sosluk 5 – Tereyağı Kabı

18 Restorandaki Açık Barda Bulunan Bardaklar (Look at the glasses from the left side to the right side) Barlarda Kullanılan Bardaklar: • Küçük Tumbler: Meyve suyu, viski, votka vb. içkilerin servisinde kullanılır. • Shot Bardağı • Büyük Tumbler (highball bardağı): milk shakeler, alkolsüz içecekler vb. • Martini Bardağı • Kokteyl Bardağı: Kremalı kokteyller için kullanılır. • Likör Bardağı • Konyak Bardağı:


"RESTORAN EKİPMANLARI. RESTORAN EKİPMANLARI 1)Masalar-Sandalyeler 2)Servis Arabaları (Guéridon, Trolley) 3)Mefruşatlar: Masa Örtüleri ve Peçeteler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları