Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ."— Sunum transkripti:

1 MADENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ

2 1) KATI MADDELER Maddenin biçiminin belirli olduğu haldir. Maddelerin biçimi ve hacmi,bulunduğu kabın biçimine göre değişmez. ÖNEMLİ UYARI: Kum,un,pirinç,toz şeker gibi küçük tanecikli maddeler kabın biçimini alırlar fakat katı maddelerdir.

3 Taş, tuğla, tahta, silgi, kaşık, çatal, kitap, masa, televizyon gibi madde ve cisimler katı maddelerdendir.

4 2) SIVI MADDELER Maddenin akışkan olduğu ve konulduğu kabın biçimini aldığı halidir. Sıvı maddelerin hacmi, bulunduğu kabın hacmine göre değişmez….(ÇOK ÖNEMLİ) Sıvı maddeler yeterince ısı alırsa buharlaşır ve gaz halini alır..(ÇOK ÖNEMLİ)

5 Kullandığımız su, akarsular, göller, denizler, sıvı yağlar, meyve suları, süt, benzin, sirke gibi maddeler sıvı maddelerdir.

6 3) GAZ MADDELER Gaz halindeki maddelerin tanecikleri birbirinden bağımsız hareket eder.Bu nedenle gaz maddelerdir. Bulundukları kabı tümüyle doldururlar.  Bulundukları kabın biçimini alırlar. Kabın her yanına basınç yaparlar. 

7 Katı maddeleri oluşturan tanecikler arasında boşluk yok denecek kadar azdır. Gaz maddelerin tanecikleri birbirinden çok uzakta bulunurlar. ÖNEMLİ UYARI: Tanecikler arasındaki boşluk, maddenin haline göre değişir.

8 Biliyor muydunuz? Yakıt olarak kullandığımız mutfak gazının sıkıştırılarak sıvı haline getirildiği, havayla temas ettiğinde tekrar gaz haline geldiğini biliyor muydunuz? Tüm spreyler çakmaklardaki gaz maddeler sıkıştırılarak sıvı hale getirildiğini biliyor muydunuz?


"MADENİN HALLERİ KATI SIVI GAZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları