Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM"— Sunum transkripti:

1 STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM
KONULAR: 1-GÖREV TANIMLARI 2-TALİMATLAR 1-PERİYODİK ÇÖP TOPLAMA TALİMATI 2-PERSONEL YEMEKHANESİ TEMİZLİK TALİMATI

2 TEMİZLİK NEDİR? TEMİZLİK NASIL SAĞLANIR? 1-ELLE TEMİZLİK
BİR YÜZEYDE KABA KİRİN , GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ OLARAK UZAKLAŞTIRILMASIDIR. TEMİZLİK NASIL SAĞLANIR? 1-ELLE TEMİZLİK 2-MAKİNA İLE TEMİZLİK

3 ELLE TEMİZLİK NASIL YAPILIR
ELLE TEMİZLİK NASIL YAPILIR? TEMİZLİK:Fırça,süpürge,sıyırıcı, bez,Scotch brite,tel,sünger,paspas gibi malzemeler yardımıyla yapılır. MAKİNA İLE TEMİZLİK: ELEKTRİKLİ SÜPÜRGELER, SU VE BUHAR TABANCALARI, TANK, ÖZEL HORTUM GİBİ ARAÇLARLA YAPILIR.

4 TEMİZLİK AŞAMALARI BİR EKİPMAN TEMİZLENİCEKSE , ÖNCELİKLE EKİPMAN PARÇALARI SÖKÜLMELİDİR. EKİPMAN ÖNCELİKLE SOĞUK VEYA ILIK SUYLA YIKANIR, ÖN DURULAMA YAPILIR. ALET-EKİPMAN VE YÜZEYLER ÖNCEDEN HAZIRLANAN TEMİZLİK ÇÖZELTİSİYLE TEMİZLENİR.

5 SU SICAKLIĞI YÜKSEK OLMALIDIR
SU SICAKLIĞI YÜKSEK OLMALIDIR ° C TEMİZLİK ÇÖZELTİSİ İÇİN İDEALDİR. TEMİZLİK UYGULANAN EKİPMAN –ALET SOĞUK VEYA SICAK SU İLE DURULANIR.

6 dezenfeksiyon Hastalık yapan mikroorganizmaların kimyasal madde ile yada ısı etkisiyle yok edilmesi işlemidir. DEZENFEKSİYON DALDIRMA PÜSKÜRTME YIKAMA FIRÇALAMA SİRKÜLASYON İLE YAPILIR.

7 Steward Görev ve Sorumlulukları
NİTELİKLER : • yaş arası • Erkek • Terhis olmuş • En az ortaokul mezunu • Pozisyonunda 1 yıl deneyimli ÜSTLERİ: Steward Şefi,Aşcıbaşı GÖREV VE SORUMLULUKLARI: 1.Tüm Steward personeli üstlerinin verdikleri sorumlulukları yerine getirmekle sorumludur. 2.Temizlik ve Hijyen planına uygun olarak ilgili kimyasallarla temizlik yapmak ve günlük temizlik formunu doldurmakla sorumludur. 3.Gıda üretim ekipmanlarını temizlik talimatlarında istenildiği şekilde temizlemekle sorumludur. 4.HACCP Sistemi gereklerini yerine getirmek .

8 YEMEKHANE PERSONELİ: 1.Yemekhanenin bütün temizliğinden sorumludur.
2.Günlük olarak masa örtülerini değiştirmek. 3.Büfe temizliğini yapmak. 4.Günlük olarak tuzluk, biberlik ve peçetelikleri doldurmak. 5.Haftada bir defa yemekhane ince temizliğini yapmak. 6.İş akışına göre dolapları silip, paspas atmak. 7.Depoların düzenini sağlamak. 8.Su dolabını temizlemek, panoları silmek. 9.Personel çatal, bıçak , tabağını haftada iki kez, bardakları iki günde bir ilaca atıp dezenfekte etmek.

9 MAKİNE BÖLÜMÜ PERSONELİ:
1.Makinenin genel temizlik , tertip ve düzeninden sorumludur. 2.Sabah, öğle, akşam restaurant bulaşığı ve yemekhanenin tabldotlarını yıkamak. 3.İlaca atılan tabakları çıkartıp, deterjanları kontrol etmek. 4.Kırılan malzemelerin kayıtlarını tutmak ve ayrı bir yerde muhafaza edip, depoya indirmek. 5.Koridora iş akışına göre paspas atmak. 6.Gündüz ve akşam, birer kişi olmak üzere Pool Bar ve Beach Bar da görev almak. 7.Mutfaktaki plastik tepsileri ve tabakları düzgün bir şekilde muhafaza

10 MEYDAN BÖLÜMÜ PERSONELİ
1.Mutfak içi temizliğini sağlamak. 2.Periyodik çöpleri toplama işlemini yapmak. 3.Giderleri yıkamak. 4.Izgaraları yıkamak. 5.Aylık temizlik planına göre her akşam bir bölümün ince temizliğini yapmak. 6.Mutfak içindeki küvet ve tencereleri kaynatmak. 7.Fırınları, ocakları, davlumbazları yıkamak. 8.Büfelerin günlük temizliğini yapmak ve sularını değiştirmek. 9.Izgaraları yakmak. 10.Çöp odası, kasa odası, merdivenleri günlük temizlemek.

11 KAZAN BÖLÜMÜ PERSONELİ
1.Kazan bölümünün tertip ve düzenini sağlamak. 2.Günlük gelen bulaşığı yıkamak. 3.Tencereleri haftada bir parlatmak. 4.Küvetleri kirlilik durumuna göre kaynatmak. 5.Tezgahları ve yerleri 3 günde 1 defa ince temizlik yapıp dezenfekte etmek. 6.Fazla malzemeyi ve bozuk malzemeyi depoya istif etmek. 7.Çay konteynerlerı ve kullanılan diğer mutfak ekipmanlarını yıkamak.

12 Personel Yemekhanesi Temizlik Talimatı
1.Amaç Yemekhane temizlik, düzen ve hijyen koşullarının kontrollü sağlanabilmesi. 2.Kapsam Personel yemekhanesi ve personel mutfağı 3.Tanımlar 4.Sorumluluk Stewarding personeli 5.Proses : -Yemek saati bitiminde yemekhanede personel kalmamasını sağla -Her öğün sonrası yemek ve çay konteynırları kalktıktan sonra büfe temizliğini yap ve dezenfekte et

13 Masaların üzerini bir tezgaha topla
-Masa örtülerinin yenisini aç -Sandalyeleri düzelt, kirli olanları temizle -Tuzluk ve biberliklerin boş olanlarını doldur, temizle ve masalara koy -Yerleri süpür. -Paspas at -Tabldot, çatal bıçağı sil -Peçetelikleri doldur. -Bardakları koy. -Klimaları kontrol et

14 KALİTE KABUL KRİTERLERİ
-Zeminde görünür kir, kırıntı veya leke bulunmaması -Masa, sandalye yerleşiminin yapılmış ve masa üzeri düzenlerinin sağlanmış olması -Bulaşık hiçbir malzeme bulunmaması -Açıkta yiyecek bırakılmış olmaması 6.İlgili dokümanlar: Mutfak Hijyeni ve kontrol aksiyon cetveli

15 **** EĞİTİME KATILIMIZ İÇİN
TEŞEKKÜR EDERİZ *** DİLEK ÖZDEMİR


"STEWARDİNG DEPARTMANI EĞİTİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları