Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR"— Sunum transkripti:

1 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Birkaç yük birden aynı zamanda kaldırıldığı veya taşındığı zaman, daima en ağır yükün çatalların arka kısmına koyulması gerekmektedir. Ağır yükler çatalların arka kısmına yerleştirilerek, yük merkezi mesafesi ön tekerlere doğru daraltılır ve bu yükün daha kararlı, dengeli olmasını sağlar. Yanlış Doğru 66.4cm 50.8cm

2 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Çatallar, arkaya doğru eğimlendirilerek yükün kararlılığını arttırılır. Çatalların arkaya doğru eğimlendirilmesi, yük merkezini ön tekerlere doğru daraltır.

3 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Çatalları öne doğru yatırmak yük merkezini ön tekerden uzaklaştırır ve genellikle çatallar yükseltildiği zaman kararlı olmayan bir durum oluşturur. Çatalların kendi ağırlıkları hariç çatallar yükseltildiği zaman asla çatalları öne doğru eğimlendirilmemelidir.

4 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Ayak ve ellerinizi nereye koyduğunuza dikkat etmelisiniz. Sıkışma noktalarından uzak olduğunuzdan emin olun.

5 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Emniyet çerçevesinin altında oturulmalıdır. Emniyet çerçevesi, forklifti kullanma esnasında sizi korumak için tasarlanmıştır.

6 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
El ve ayaklarınızı forkliftinizin içinde tutun.

7 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Eğer forkliftiniz devrilmeye başlarsa, KESİNLİKLE ATLAMAYIN! 1.Sürücü koltuğunda kalın, aracınızla kontrol etmeye devam ediniz. 2.Teker güvenliğine hakim olunuz. 3.Ayaklarınız ile kendinizi destekleyiniz.

8 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Forkliftinizi emniyetli kullanmanın anlamı yalnız sizin emniyetiniz için olan sorumluluklar değildir, çevremizdeki diğer insanların emniyetide gözardı edilmemelidir. Forkliftinizi hareket ettirmeden önce diğer insanlar için çevrenize bakınız.

9 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Hareket halinde iken, yürüme yolları ve kavşaklarda dikkatli olun, yavaşlayın ve sık sık korna çalınız.Yön değiştirmeden önce tamaman durarak yön değiştirme yapılması gerektiğini hatırlayınız.

10 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Çatallar yükseltilmiş konumda iken çatalların altında kendiniz veya başkalarının durmasına ve yürümesine müsade etmeyiniz.

11 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Forklift sürücüleri, bir taksi söförü olmadığınızı unutmayınız. Forkliftinize kimsenin binmesine müsade etmemelisiniz.

12 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Forkliftinizi bir kaldırma, indirme servis elemanı gibi kullanmayınız. İnsanların güvenle kaldırılması için özel tasarlanmış palet vb. donanımlar kullanmaksızın, çatal üstünde birini kaldırmayı ASLA denemeyiniz.

13 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
- Aşağıdaki durumlarda kornayı kullanınız : * Geri,geri gitmeden önce, * Kavşaklarda, * Kapıların içinden geçerken, * Görüş alanınızın sınırlandığı durumlarda

14 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Geri geri giderken diğer insanları ikaz etmek amacıyla bazı forkliftler geri vites ikaz sistemi ile donatılmıştır.Geri geri gideceğiniz zaman geriye dönüp, bakmayı ve korna çalmayı UNUTMAYINIZ.

15 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Forkliftinizdeki en önemli emniyet donanımının KENDİNİZ olduğunu kesinlikle unutmayınız! *Kendiniz kadar,diğer çalışanlar içinde dikkatli olunuz. *Forkliftinizin ve çalışma alanınızın şartlarını gözlemleyiniz. *SİGARA İÇİLMEZ uyarısı olan alanlara dikkat ediniz. *İş yerinde veya çalışmaya gelmeden önce ASLA alkol veya uyuşturucu kullanmayınız. *Forkliftinizle çalışırken işinizin en önemli parçasının İNSAN EMNİYETİ olduğunu hatırlayınız.

16 FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Forkliftdeki aşağıda belirtilen emniyet donanımları kontrol edildikten sonra günlük faaliyetlere başlanmalıdır. * İkaz Lambaları * Geri Vites Alarmı * Korna


"FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları