Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OLGU SUNUMU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OLGU SUNUMU."— Sunum transkripti:

1 OLGU SUNUMU

2 OLGU SUNUMU 23 yaşında erkek hasta 3-4 gündür devam eden göğüs ağrısı şikayeti ile acil servise başvurdu. Bulantı, kusma, terleme, sol kola, çeneye veya sırta vuran ağrı, nefes darlığı tariflemiyordu.Kronik bir hastalığı yoktu ve depresyon için essitalopram(SSRI) kullanımı mevcuttu.

3 FM FM’de vitalleri stabildi.Kardiyak oskültasyonunda S1(+),S2(+),ritmik,ek ses ve üfürüm yoktu.

4 LABORATUAR Çekilen EKG’sinde patoloji saptanmadı. Hemogramında WBC /µL, Hb 14.7 g/dL,plt /µL idi. Biyokimyasında glikoz 134 mg/dL,BFT ve KCFT normal sınırlardaydı. Troponin değeri sıfırdı.

5 RADYOLOJİ PA AC

6 Hasta taburcu edildi. Bir gün sonra hasta sırta vuran göğüs ağrısı,bayılma şikayetleri ile acile yeniden başvurdu.Fm’de vitalleri stabildi.Troponini negatif,biyokimyasında glikozu 157 mg/dl,hemogramında WBC /µL,Hb 10.3 Htc’i 27.2 idi. Hastanın baş dönmesi ve senkop şikayetleri olunca BBT çekildi.KBB’ye ve nöroloji’ye danışıldı. Acil patoloji düşünülmedi.

7 Hastanın BBT’sinde patoloji olmaması,senkop ve vertigo şikayetleri ve cipralex(essitalopram) kullanımının olması sebebiyle hasta, psikiyatriye danışıldı.Poliklinik kontrolü önerildi. Hemogram takiplerinde Hb 7.6 g/dl, Htc’i 22.5 olan hasta, GİS kanama açısından değerlendirildi. Rektal muayenesi şüpheli pozitif düşünüldü.Dahiliye’ye danışıldı. Gis kanama olarak düşünülmedi.

8 Genel Cerrahi’ye danışıldı
Genel Cerrahi’ye danışıldı. Aort diseksiyonu öntanısı ile PAAC ve CT angiografi yapıldı.PAAC grafisinde sol AC’in tamamının kapalı olduğu görüldü.Masif kanama açısından Kalp Damar Cerrahisi ve Göğüs Cerrahisi’ne danışıldı. Pnömohemotoraks tanısı ile hasta, acil opere ve daha sonra hospitalize edildi.Takiplerinde sıkıntısı olmayan hasta, bir hafta sonra kür ile taburcu edildi.

9

10

11


"OLGU SUNUMU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları