Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tanıtıma Sunulan Ürünlerimiz, Projelerimiz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tanıtıma Sunulan Ürünlerimiz, Projelerimiz"— Sunum transkripti:

1 Tanıtıma Sunulan Ürünlerimiz, Projelerimiz
Hazırlayan Çınar Kurra Şubat 2009 Versiyon 1

2 BUTECH Nedir? BUTECH HAKKINDA
Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Birimi (BUTECH), 2005 yılının Ağustos ayında, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve dB-KES Ltd. Şti. ile birlikte savunma sanayinde izleme ve algılama, çevresel ve endüstriyel akustik titreşim ile biyomekanik / elektronik mürekkep sistemleri alanlarında çeşitli projeler yürütmek amacıyla kurulmuştur. Yeni teknolojiler için yapılan araştırma geliştirme çalışmalarının yanı sıra BUTECH, akustik, titreşim ve e-ink alanlarında çalışan profesyoneller için sertifika ve uygulama programları düzenlemektedir. Bu programlar sayesinde ekibimiz, teknolojiyi yönetim sorunlarını çözmek için kullanmayı bilen liderleri eğitmeyi amaçlamaktadır. BUTECH ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine mezuniyetlerinden önce, yukarıda bahsedilen alanlarda çalışma fırsatı yaratmak ile yakından ilgilenmektedir. Birimimizin bir diğer temel amacı da öğrencilerin laboratuarlarımızda uygulamalı eğitim yapmasını sağlamaktır. BUTECH, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’na bağlı olan Uğur Bilgi Teknolojileri ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş., Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile birlikte, projeler ağının organizasyon, iş geliştirme ve satış bölümünde yer alır. Teknopark alanında da geniş çalışmalara yer veren birim, ülkemiz sınırları içerisinde kurulması planlanan uluslararası firmaların temsilciliklerine her konuda yardımcı olmaktadır. Misyonumuz BUTECH’in asıl misyonu, Türkiye’de savunma, elektronik ve iletişim dahil olmak üzere, çeşitli endüstriler için geliştirilmekte olan projeleri hayata geçirmek ve bu sırada öğrencilerimizin bu projelere katkılarını sağlayarak kendilerine yeterli seviyede iş tecrübesi kazandırabilmektir. Bu projelerde seçilen başarılı öğrenciler ayrıca burslarla da ödüllendirileceklerdir. Gelişen teknolojiye uyma prensiplerine bağlı olarak ortaya konan projeler sayesinde ülke bilimine, ekonomisine, savunmasına katkı birinci planda tutulmaktadır. İşbirliği Birimimiz Uğur Bilgi Teknolojileri, Sensorfence LLC., T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Polytec Gmbh, 01dB-Metravib, dB-KES Ltd. Şti. ile, çeşitli çözüm – proje ortaklıkları yapmaktadır.

3 PROJE 1: PİLAR Akustik Silah Atış Kaynağı Keşif Sistemi Ağ Kurumu
PİLAR-PİVOT akustik bilgi sistemi küçük ve orta kalibreli silah atışlarını belirlemek için tasarlanmış bir mühendislik eseridir. Tamamen otomatik olarak çalışan sistem silah atış kaynaklarını 3 boyutlu ve gerçek zamanlı olarak göstermektedir. PİLAR-PİVOT geliştirilmiş sinyal uygulama tekniklerini kullanarak kısa zamanda detaylı ve kesin bilgileri en zor şartlar altında bile vermektedir. En zorlu doğa koşullarında (kar, yoğun binalı şehirler, tropik ormanlar, arka fondan gelen çeşitli gürültüler altında) bile çalışabilen PİLAR-PİVOT düşman ateşinin de bilgilerini hafızasına alarak ileride yapılacak olan atışlarda ön belirleme ve dolayısıyla alarm verme yeteneğine sahiptir. PİLAR-PİVOT hem askeri hem de özel güvenlik güçleri tarafından kullanılan ve onaylanmış bir sistemdir. Projemiz birden fazla PİLAR-PİVOT sisteminin kuvvetlere bağlı diğer araçlar ve/veya birimler ile (Helikopter, Gemi, Uçak, Kara Taşıtları, Piyade) iletişiminin kurulmasıdır. Projeye üretici firma (01dB-Metravib) destek vermektedir. Ayrıca PİVOT otomatik kamera sisteminin mekanik olarak değiştirilerek Otomatik Savunma Mekanizmasının sisteme entegrasyonu da planlanmıştır.

4 PROJE 2 ve 3: PİLAR Akustik Silah Atış Kaynağı Keşif Sistemi Otomatik Savunma Mekanizması (OSM) ve Raporlama Keskin Nişancı Atışı Helikopter PİLAR Algılaması Atış Hakkında Rapor Verme Humvee Uçak Gemi PİVOT Hareketi Saldırının Resim + Video çekimi OSM Hareketi Piyade Emir / Komuta Mobil PİLAR hareketi

5 PROJE 4: Arka Bahçe Gözetleme ve Algılama Sistemi
Arka Bahçe projesi özel sektör, askeri ve devlet kuruluşlarına yönelik olarak dizayn edilmiş bir projedir ve farklı sistemlerin geliştirilmiş özel yazılımlarımızla birleştirilmesi sonucu oluşturulmuştur. Projenin asıl amacı, en zor coğrafyaya ve hava koşullarına sahip tehlikeli bölgelerin, evimizin arka bahçesi kadar kolay izlenebilir ve güvenli olmasını sağlamaktır. Sistem ana olarak 01dB-Metravib firmasının geliştirdiği PILAR-PIVOT ve OPERA akustik sistemleriyle, POLYTEC firmasının ürettiği tek noktalı OFV Lazer Vibrometresi ve Stevens Teknoloji Enstitüsünün üzerinde çalıştığı Fiber Optik Sınır Algılama ve SensorFence Elektronik Çit Sistemlerini tek bir ağ-iletişim yapısında toplamayı amaçlamıştır. Bu projede korunması amaçlanan bölgenin etrafında yerleştirilecek algılayıcı ve izleyici sensörler aracılığıyla bölgenin tam olarak izlenmesi, akustik, titreşim ve fiber optik teknolojileriyle birlikte yapılmaktadır. Bu sistemlerden herhangi bir tanesinin vereceği ikazlar anında genel merkez tarafından incelemeye alınabilir ve savunma konusunda kesin stratejilerin, kararların yapılanmasında önemli rol oynar.

6 PROJE 4: Arka Bahçe Gözetleme ve Algılama Sistemi DIAM PİVOT
Mikrofon 1 NIR-CAM Gece Görüş DIAM FL-OP PİVOT Motorlu Kamera Sistemi Mikrofon 2 PILAR Akustik Silah Atış Kaynağı Keşif Sistemi TERMAL Isı Kamerası FL-OP SA FL-OP OSM Otomatik Savunma Mekanizması PC 6 USB girişli RF 1 Askeri Laptop SA OPERA Uzaktan Akustik İzleme RF 2 RF 3 RF 8 Kontrol Platformu Sensorfence Elektronik Çit SA FİBER OPTİK Sınır Kontrol Sistemi SA FL-OP POLYTEC Uzun Menzilli Lazer Titreşim Ölçme OFV 5000 ve OFV 505 SA SA : Tek Başına Kullanılabilirlik RF : Radya Frekansı FL-OP : Arazi Kullanım

7 PROJE 5: Henüz Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya marketleri dışındaki kullanıcıların tanışma fırsatı bulamadığı, elektronik mürekkep (E-INK) teknolojisi ile çalışan okuma cihazlarını; Türkiye’deki kullanıcılarla tanıştırmak amacıyla Uğur Bilgi Teknolojileri A.Ş. ile yaptığımız işbirliği sonucunda üretici firma ile anlaşma sağlanmış ve 9 ay süren tasarım çalışmalarımız sonuçlanmıştır. Aralık 2008 tarihinden itibaren adresinin yanısıra internet tabanlı farklı alışveriş sitelerinde de satışa sunulmuş olan ve tarafımızdan tüm dünyada tescil edilmiş okuma cihazı WalkBook, 2007 yılı içinde Avrupa ülkelerinde, ardından da Orta Doğu ülkelerinde insanların okuma ve bilgiye ulaşma alışkanlığını değiştirmeye başlayacaktır. WalkBook V2 Satış siteleri: ve (Fransa sitemiz) ÖSS hazırlanma cihazı olarak piyasaya UGUR Edition adıyla sunulacak cihazda soru çözme işlemleri için Ar-Ge çalışmaları devam etmektedir.

8 PROJE 5-1: Yeni WalkBook V3 programlanabilir versiyonu ArGe aşamasındadır. Prototip


"Tanıtıma Sunulan Ürünlerimiz, Projelerimiz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları