Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GESTURE BASED INTERFACE

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GESTURE BASED INTERFACE"— Sunum transkripti:

1 GESTURE BASED INTERFACE
Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ GESTURE BASED INTERFACE Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ankara - Bahar 2014

2 Gesture Based Computing (Hareket Temelli İşlemler)
İnsan hareketlerinin algılanmasına yönelik bir teknolojidir. Hareket temelli işlemler, elektronik cihazların vücut hareketleriyle kontrol edilebilmesi olarak tanımlanmaktadır. Mühendislik, sanat, oyun ve eğitim gibi birçok alanda bu teknoloji kullanılabilir.

3 Gesture Based Computing (Hareket Temelli İşlemler)
Bu teknoloji ile etkileşim doğrudan vücut hareketleriyle gerçekleştirilmektedir. Bu teknolojide vücut hareketleriyle verilen sinyaller kamera ve sensörler aracılığıyla algılanır.

4 Eğitimde Kullanımı Öğrencilere bilgiyi yeni yollarla kazanma ve ifade edebilme imkanı sunabilir. Gerçekleştirilen uygulamalar gerçeklik duygusunu arttırarak öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlayabilir. Öğrencileri zaman ve mekan bakımından özgürleştirebilir.

5 İnsan Hareketi Algılama Platformu: KINECT
Kinect, yapısında bulundurduğu sensörler yardımıyla vücut hareketlerini dijital ortama aktarabilmektedir.

6 İnsan Hareketi Algılama Platformu: KINECT
Microsoft tarafından 2010 yılında “Project Natal” adı altında satışa sunulmuş görüntü algılama sensörüdür. RGB kamera 3 boyutlu derinlik sensörü Mikrofon grubu Motor mekanizması

7 Kinect Sensör Çalışma Mantığı
3 boyutlu derinlik sensörüyle etrafı tarayarak alanda bulunan cisimlerin uzaklıklarını hesaplar. Görüş açısına sürekli lazer ışını gönderir ve ışığın yansıma hızını hesaplayarak derinlik görüntüsüne ulaşır. Yakaladığı insan şekline görüntü işleme algoritmasıyla bir iskelet sistemi yerleştirir. Bir kişiye ait 24 eklem noktasını bilgisayar ortamına aktarmaktadır. Aynı anda 6 kişiyi algılayabilir.

8 Video Linkleri http://www.youtube.com/watch?v=dSGRpRaOmcU#t=85

9 Kaynakça http://www.jret.org/FileUpload/ks281142/File/17a.kucuk.pdf


"GESTURE BASED INTERFACE" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları