Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GELİR MÜDÜRLÜĞÜ MODÜLÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GELİR MÜDÜRLÜĞÜ MODÜLÜ"— Sunum transkripti:

1 GELİR MÜDÜRLÜĞÜ MODÜLÜ

2 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Sunum Planı Amaç Gelir Modülü Ana Sayfa Tanıtım İşlemleri Gelir İşlemleri Muhasebe İşlemleri Yıl Sonu İşlemleri Raporlar

3 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Amaç e-Yerel Yönetim Projesi kapsamında Özel İdarelerin Mali Hizmetler Daire Başkanlığı / Müdürlüğü ile ilgili faaliyetlerini elektronik ortamdan yönetebilmesi için geliştirilmiş modüldür.

4 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Amaç İl, İlçe ve birim bazında üç farklı şekilde giriş yapılır. İl Tüm gelir işlemleri gerçekleştirilir. İlçe Tüm gelir işlemleri gerçekleştirilir. Birim Her birim kendi gelirleri ile ilgili tahakkukların girişini sisteme yapar.

5 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Amaç Gelir Modülü için kullanıcı yetki olarak Standart Kullanıcıyı seçer.

6 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Amaç Gelir modülü süreci şu şekilde ilerler. Kullanıcıya yapacağı her bir gelir işlemi için zimmet tanıtımı yapılır. Borçlandırma ve Alacaklandırması yapılacak olan mükellefin modül üzerinde tanıtımı yapılır. Borçlandırma zimmeti olan kullanıcı ilgili mükellef üzerinde tahakkuk oluşturur.

7 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Amaç 5. Oluşturulan tahakkuklar üzerinde istenirse terkin veya tecil işlemleri yapılır. 6. Mükellef üzerindeki tahakkuklar: Tahsilatlandırılır: Ödeme işlemi yapılırsa. Takibe alınır: Ödeme işlemi yapılmazsa. 7. Yapılan alacaklandırma ve borçlandırma işlemleri muhasebeleştirilir.

8 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Ana Sayfa Adres çubuğuna; adresi yazılır, enter ile e-içişleri login sayfası açılır. Açılan sayfada Kullanıcı Adı ve Şifresi girilir ve Giriş Butonuna tıklanılarak sayfa giriş işlemi gerçekleştirilir.

9 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Ana Sayfa

10 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Ana Sayfa Giriş Sayfasında sol üstte Modüller Menüsü altında bulunan Yerel Yönetim Modülü seçilerek Yerel Yönetim ana sayfasına geçiş yapılır.

11 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Ana Sayfa Yerel Yönetim Ana sayfasında “Kurum” bölümünde kurum kodu ve kurum adına göre arama işlemi gerçekleştirilir.

12 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Ana Sayfa Kurum Adı bilgisi seçildikten sonra “Standart Kullanıcı” yetki grubu seçilir.

13 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Ana Sayfa Yerel Yönetim Ana Sayfada Modül Ana Sayfa/Gelir Müdürlüğü menüsüne tıklanır ve Gelir Ana Sayfa açılır.

14 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Ana Sayfa

15 Gelir Modülü Mükellef Seçimi
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Mükellef Seçimi T.C. Kimlik No / Vergi Kimlik No : İsteğe bağlı girilir. Ünvan / Adı Soyadı: İsteğe bağlı girilir. Dosya No girilir. Resimli Getir seçilir Pasif Kayıtları da Getir seçilir butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

16 Gelir Modülü Mükellef Seçimi
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gelir Modülü Mükellef Seçimi

17 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tanıtım İşlemleri Tanıtım işlemleri menüsü altında 4 adet işlem bulunmaktadır. Gecikme Faiz Oran Tanıtım Süre Uzatma Tanıtım Mükellef Tanıtım Zimmet Tanıtım

18 Gecikme Faiz Oran Tanıtım
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gecikme Faiz Oran Tanıtım Tanıtım İşlemler/Gecikme Faiz Oranları Tanıtım seçilir.

19 Gecikme Faiz Oran Tanıtım
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gecikme Faiz Oran Tanıtım Kayıt İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Gelir Kod / Adı seçilir. Başlangıç Tarihi girilir. En Az Gecikme Tutarı girilir. Faiz Oranı girilir. butonu tıklanarak kayıt işlemi yapılır.

20 Gecikme Faiz Oran Tanıtım
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Gecikme Faiz Oran Tanıtım Arama İşlemi için : Gelir Kod / Adı seçilir. Başlangıç Tarihi seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

21 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Süre Uzatma Tanıtım Tanıtım İşlemler/Süre Uzatma Tanıtım seçilir.

22 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Süre Uzatma Tanıtım Kayıt İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Süre Uzatma girilir. Gelir Kod/Adı seçilir. Sene girilir. Dönem Girilir. Son Ödeme Tarihi girilir. Yeni Son Ödeme Tarihi girilir. Nedeni girilir. butonu tıklanarak kayıt işlemi yapılır.

23 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Süre Uzatma Tanıtım

24 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Süre Uzatma Tanıtım Arama İşlemi için : Gelir Kod / Adı seçilir. Sene seçilir. Dönem seçilir butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

25 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Süre Uzatma Tanıtım Silme İşlemi için : İşlemler sütunu altındaki butonu tıklanarak silme işlemi gerçekleştirilir. Güncelleme İşlemi için: İşlemler sütunu altındaki butonu tıklanarak ilgili kaydın detay bilgileri gösterilir ve güncelleme işlemi gerçekleştirilir.

26 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Tanıtım Tanıtım İşlemler/Mükellef Tanıtım seçilir.

27 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Tanıtım Kayıt İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. T.C. Kimlik No / Vergi Kimlik No girilir. Dosya No girilir. butonu tıklanarak kayıt işlemi yapılır.

28 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Tanıtım

29 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Tanıtım Arama İşlemi için : T.C. Kimlik No / Vergi Kimlik No girilir. Dosya No girilir girilir. Ünven / Adı Soyadı girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

30 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Zimmet Tanıtım Tanıtım İşlemler/Zimmet Tanıtım seçilir.

31 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Zimmet Tanıtım Kayıt İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Zimmet Alan Kullanıcı seçilir. İşlem Tipi seçilir. Zimmet Türü seçilir. Başlangıç No girilir. Son No girilir. Zimmet Alan Kullanıcı Şifresi girilir Aktif Mi seçilir. butonu tıklanarak kayıt işlemi yapılır.

32 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Zimmet Tanıtım Zimmet Alan Kullanıcı bilgisi seçildiğinde, eğer bu kullanıcı üzerine daha önceden yapılmış zimmetler var ise ve bu zimmetler pasife çekilmiş ise, bu zimmetler de şekil de görüldüğü gibi listelenmektedir.

33 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Zimmet Tanıtım Arama İşlemi için : Zimmet Alan Kullanıcı seçilir Seçilen kullanıcıya ait zimmet bilgileri listelenir.

34 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü İŞLEMLER İşlemler menüsü altında 6 adet ana işlem bulunmaktadır. Mükellef İşlemleri Borçlandırma İşlemlri Alacaklandırma İşlemleri Takip İşlemleri Tecil İşlemleri Terkin İşlemleri

35 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef İşlemleri Mükellef İşlemleri menüsü altında 3 adet işlem bulunmaktadır. Mükellef Extresi Mükellef Borç Bildirimi Mükellef Borcu Yoktur Bildirimi

36 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Extresi İşlemler/Mükellef İşlemleri/Mükellef Extresi seçilir.

37 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Extresi Arama İşlemi için : Borç Tipi seçilir Gelir Kod seçilir. Borçlandırma Tarih Aralığı girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

38 Mükellef Borç Bildirimi
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Borç Bildirimi İşlemler/Mükellef İşlemleri/Mükellef Borç Bildirimi seçilir.

39 Mükellef Borç Bildirimi
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Borç Bildirimi Arama İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. İşlem Tarihi Aralığı seçilir. Toplam Borç Tutarı (fazla) girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

40 Mükellef Borç Yoktur Bildirimi
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Borç Yoktur Bildirimi İşlemler/Mükellef İşlemleri/Mükellef Borç Yoktur Bildirimi seçilir.

41 Mükellef Borç Yoktur Bildirimi
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mükellef Borç Yoktur Bildirimi Kayıt İşlemi için : Gelen Evrak seçilir Dilekçe Tarihi seçilir. Dilekçe No girilir. butonu tıklanarak kayıt işlemi yapılır.

42 Borçlandırma İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma İşlemleri Borçlanrdırma İşlemleri menüsü altında 11 adet işlem bulunmaktadır. Tahakkuk İşlemi Ceza İşlemleri Kira İşlemleri Pay İşlemleri Ruhsat İşlemleri

43 Borçlandırma İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma İşlemleri Mikro Kredi İşlemleri Kaynak Suları İşlemleri İşgal İşlemleri Varlık Satış İşlemleri Emanet ve Teminat İşlemleri Su Ürünleri İşlemleri

44 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahakkuk İşlemi İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Tahakkuk İşlemi seçilir.

45 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahakkuk İşlemi Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Tahakkuk Kayıt/Güncelleme sayfası açılır.

46 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahakkuk İşlemi Arama İşlemi için : Gelir Kodu seçilir. Borçlandırma Tarihi aralığı seçilir. Tahakkuk Makbuz No girilir. Son Ödeme Tarihi aralığı seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

47 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Ceza İşlemleri seçilir.

48 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Ceza İşlemleri sayfası açılır.

49 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza İşlemleri Arama İşlemi için : Ceza Tipi seçilir. Karar Tarihi Aralığı seçilir. Ceza Durumu seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

50 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza İşlemleri Tebliği İşlemi için : Tebliğ İşlemi sütunu altındaki butonu tıklanır ve Ceza İşlemleri sayfası açılır.

51 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza İşlemleri Tebliği Kaydı için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Son Ödeme Tarihi seçilir. Ceza Tebliğ Tarihi seçilir. butonu tıklanarak kayıt işlemi gerçekleştirilir. Tebliği İşlemi sütunu altındaki butonu tıklanarak silme işlemi gerçekleştirilir. Tebliği İşlemi sütunu altındaki butonu kullanılarak girilmiş bir tebliğ güncellenebilir.

52 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza İşlemleri Mahkeme Karar İşlemi için : Mahkeme Karar İşlemi sütunu altındaki butonu tıklanır ve Ceza İşlemleri sayfası açılır.

53 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza İşlemleri Mahkeme Karar Kaydı için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Son Ödeme Tarihi seçilir. Mahkeme Karar Tarihi seçilir. butonu tıklanarak kayıt işlemi gerçekleştirilir. Mahkeme Karar İşlemi sütunu altındaki butonu tıklanarak silme işlemi gerçekleştirilir. Mahkeme Karar İşlemi sütunu altındaki butonu kullanılarak girilmiş bir mahkeme kararı güncellenebilir.

54 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kira İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Kira İşlemleri seçilir.

55 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kira İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Kira İşlemleri sayfası açılır.

56 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kira İşlemleri Arama İşlemi için : Kira Türü seçilir. Taşınmaz seçilir. Taşınmaz Tipi seçilir. Sözleşme Tarihi Aralığı girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

57 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kira İşlemleri Kira Taksitlendirme İşlemi için : Kira Taksitlendirme sütunu altındaki butonu tıklanır ve Kira Taksit İşlemleri sayfası açılır.

58 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kira İşlemleri Kira Azaltan İşlemi için : İşlemler sütunu altındaki butonu tıklanır ve Kira Azaltan İşlemi sayfası açılır.

59 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Pay İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Pay İşlemleri seçilir.

60 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Pay İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Pay İşlemleri sayfası açılır.

61 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Pay İşlemleri Arama İşlemi için : Pay Türü seçilir. Son Ödeme Tarihi Aralığı girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

62 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ruhsat İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Ruhsat İşlemleri seçilir.

63 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ruhsat İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Ruhsat İşlemleri sayfası açılır.

64 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ruhsat İşlemleri Arama İşlemi için : Ruhsat seçilir. Ruhsat Tipi seçilir. Faaliyet Alanı seçilir. Son Ödeme Tarihi Aralığı girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

65 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mikro Kredi İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Mikro Kredi İşlemleri seçilir.

66 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mikro Kredi İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Mikro Kredi İşlemleri sayfası açılır.

67 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Mikro Kredi İşlemleri Arama İşlemi için : Mikro Kredi Türü seçilir. Karar Tarihi Aralığı seçilir. Karar seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

68 Kaynak Suları İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kaynak Suları İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Kaynak Suları İşlemleri seçilir.

69 Kaynak Suları İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kaynak Suları İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Kaynak Suları İşlemleri sayfası açılır.

70 Kaynak Suları İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kaynak Suları İşlemleri Arama İşlemi için : Kaynak Suları Türü seçilir. Adı/Tesis Adı girilir. Coğrafi Konumu girilir. Mevki girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

71 Kaynak Suları İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kaynak Suları İşlemleri Kaynak Suları Koordinat İşlemi için : Koordinat sütunu altındaki Koordinat linki tıklanır ve Koordinat Bilgileri Kayde/Güncelle sayfası açılır.

72 Sürekli İşgal İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Sürekli İşgal İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/İşgal İşlemler/ Sürekli İşgal İşlemleri seçilir.

73 Sürekli İşgal İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Sürekli İşgal İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak İşgal İşlemleri sayfası açılır.

74 Sürekli İşgal İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Sürekli İşgal İşlemleri Arama İşlemi için : Sürekli İşgal Tipi seçilir. Taşınmaz seçilir. Taşınmaz Tipi seçilir. İşgal Tarihi Aralığı girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

75 Geçici İşgal İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Geçici İşgal İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/İşgal İşlemler/ Geçici İşgal İşlemleri seçilir.

76 Geçici İşgal İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Geçici İşgal İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak İşgal İşlemleri sayfası açılır.

77 Geçici İşgal İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Geçici İşgal İşlemleri Arama İşlemi için : Geçici İşgal Tipi seçilir. Taşınmaz seçilir. Taşınmaz Tipi seçilir. İşgal Tarihi Aralığı girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

78 Emanet ve Teminat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Emanet ve Teminat İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Emanet ve Teminat İşlemleri seçilir.

79 Emanet ve Teminat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Emanet ve Teminat İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Emanet ve Teminat İşlemleri sayfası açılır.

80 Emanet ve Teminat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Emanet ve Teminat İşlemleri Arama İşlemi için : Tipi seçilir. Son Ödeme Tarihi Aralığı seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

81 Varlık Satış İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Varlık Satış İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Varlık Satış İşlemleri seçilir.

82 Varlık Satış İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Varlık Satış İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Varlık Satış İşlemleri sayfası açılır.

83 Varlık Satış İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Varlık Satış İşlemleri Arama İşlemi için : Varlık Tipi seçilir. Varlık Türü seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

84 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Su Ürünleri İşlemleri İşlemler/Borçlandırma İşlemleri/Su Ürünleri İşlemleri seçilir.

85 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Su Ürünleri İşlemleri Kayıt İşlemi için : butonu tıklanarak Su Ürünleri İşlemleri sayfası açılır.

86 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Su Ürünleri İşlemleri Arama İşlemi için : Su Ürünleri Türü seçilir. Adı/Tesis Adı girilir. Coğrafi Konumu seçilir. Mevki girilir.. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

87 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahsilat İşlemleri Tahsilat işlemleri altında üç çeşit tahsilat işlemi gerçekleştirilir. Gelir Modülü üzerinden yapılmış olan tahakkukların tahsilatları. Muhasebe modülü üzerinden verilen avansların tahsilatı. Muhasebe modülü üzerinden yapılan kişi borçlarının tahsilatı

88 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahsilat İşlemleri İşlemler/Alacaklandırma İşlemleri/Tahsilat İşlemleri seçilir.

89 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahsilat İşlemleri Yeni Tahakkuk Kaydı İşlemi İçin butonu tıklanarak yeni bir tahakkuk kaydı yapılabilir.

90 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahsilat İşlemleri Arama İşlemi için : Gelir Kod seçilir. Son Ödeme Tarihi aralığı girilir. Tahakkuk Fiş No girilir. Tahakkuk Borç Tipi girilir. Tahakkuk Yapan Kullanıcı seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

91 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tahsilat İşlemleri Tahsilat İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Tahsilat Tipi seçilir. Seçilen Tahsilat Tipinin durumuna göre: Onay No girilir. Havale Tarihi girilir. Senet Vade Tarihi girilir. butonu tıklanır ve borç hesaplanması yapılır. Tahsil edilecek borç ya da borçlar listeden seçilir. Eksik Ödeme Tutarı girilir. Tahislat Makbuzu Yazdırılsın Mı? seçilir. butonu tıklanır ve tahsilat işlemi gerçekleştirilir.

92 Avans Tahsilat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Avans Tahsilat İşlemleri İşlemler/Alacaklandırma İşlemleri/ Avans Tahsilat İşlemleri seçilir. butonu tıklanır ve avans tahsilat işlemi sayfası açılır.

93 Avans Tahsilat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Avans Tahsilat İşlemleri

94 Avans Tahsilat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Avans Tahsilat İşlemleri

95 Kişi Borcu Tahsilat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kişi Borcu Tahsilat İşlemleri İşlemler/Alacaklandırma İşlemleri/Kişi Borcu Tahsilat İşlemleri seçilir. butonu tıklanır ve kişi borcu tahsilat işlemi sayfası açılır.

96 Kişi Borcu Tahsilat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kişi Borcu Tahsilat İşlemleri

97 Kişi Borcu Tahsilat İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kişi Borcu Tahsilat İşlemleri

98 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Takip İşlemleri İşlemler/Takip İşlemleri seçilir

99 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Takip İşlemleri Arama İşlemi için : Gelir Kod seçilir. Tahakkuk Fiş No girilir. Tahakkuk Borç Tipi girilir. Tahakkuk Yapan Kullanıcı seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

100 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Takip İşlemleri Takip İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Listeden takibe alınacak borç ya da borçlar seçilir Açıklama girilir. Ödeme Emri Onayla Yazdırılsın Mı? seçilir. butonu tıklanır ve takip işlemi gerçekleştirilir.

101 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tecil İşlemleri İşlemler/Tecil İşlemleri seçilir.

102 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tecil İşlemleri Arama İşlemi için : Gelir Kod seçilir. Tahakkuk Fiş No girilir. Tahakkuk Borç Tipi girilir. Tahakkuk Yapan Kullanıcı seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

103 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tecil İşlemleri Tecil İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Listeden takibe alınacak borç ya da borçlar seçilir Taksit Sayısı girilir. Açıklama girilir. Ödeme Emri Onayla Yazdırılsın Mı? seçilir. butonu tıklanır ve tecil düzenleme sayfası açılır.

104 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Tecil İşlemleri

105 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Terkin İşlemleri Terkin işlemleri altında iki çeşit terkin işlemi gerçekleştirilir. Gelir Modülü üzerinden yapılmış olan tahakkukların terkinleri. Muhasebe modülü üzerinden yapılan kişi borçlarının terkini.

106 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Terkin İşlemleri İşlemler/Terkin İşlemleri seçilir.

107 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Terkin İşlemleri Arama İşlemi için : Gelir Kod seçilir. Tahakkuk Fiş No girilir. Tahakkuk Borç Tipi girilir. Tahakkuk Yapan Kullanıcı seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

108 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Terkin İşlemleri Terkin İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Listeden terkin edilecek borç ya da borçlar seçilir Terkin Sebebi girilir. Açıklama girilir. Terkin Fişi Onayla Yazdırılsın Mı? seçilir. butonu tıklanır ve terkin işlemi gerçekleştirilir.

109 Kişi Borcu Terkin İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kişi Borcu Terkin İşlemleri İşlemler/Terkin İşlemleri/Kişi Borcu Terkin İşlemleri seçilir. butonu tıklanır ve kişi borcu terkin işlemi sayfası açılır.

110 Kişi Borcu Terkin İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kişi Borcu Terkin İşlemleri

111 Kişi Borcu Terkin İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Kişi Borcu Terkin İşlemleri

112 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Muhasebe İşlemleri Muhasebe işlemleri menüsü altında 2 adet işlem bulunmaktadır. Borçlandırma Muhasebe İşlemleri Alacaklandırma Muhasebe İşlemleri

113 Borçlandırma Muhasebe İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma Muhasebe İşlemleri Muhasebe İşlemleri/Borçlandırma Muhasebeleştirme İşlemi seçilir.

114 Borçlandırma Muhasebe İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma Muhasebe İşlemleri Arama İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. İşlem Tipi seçilir. İşlem Tarihi olarak iki tarih aralığı seçilir. Gelir Kodu seçilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

115 Borçlandırma Muhasebe İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma Muhasebe İşlemleri Listelenen sonuçlarda Borçlandırma, İcmal ya da Muhasebe Fişi sekmeleri üzerine tıklayarak gelen sonuçları butonuna tıklayarak ekrandaki sonuçları içeren Muhasebe Fişi oluşturulmuş olur.

116 Alacaklandırma Muhasebe İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Alacaklandırma Muhasebe İşlemleri Muhasebe İşlemleri/Alacaklandırma Muhasebeleştirme İşlemi seçilir.

117 Alacaklandırma Muhasebe İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Alacaklandırma Muhasebe İşlemleri Arama İşlemi için : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Tahsilat Tipi seçilir İşlem Yapan Kişi girilir İşlem Tarihi Aralığı girilir Makbuz No Aralığı girilir Gelir Kodu girilir. butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar listelenir.

118 Alacaklandırma Muhasebe İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Alacaklandırma Muhasebe İşlemleri Gelen sonuçlar Alacaklandırma, İcmal ya da Muhasebe Fişi Sekmelerinin altında listelenir ve butonuna tıklanarak ilgili kayıtlarla ilgili Muhasebe Fişi oluşturulmuş olur.

119 Yıl Sonu (Takip) İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Yıl Sonu (Takip) İşlemleri Yıl Sonu İşlemleri/Yıl Sonu (Takip) İşlemleri seçilir.

120 Yıl Sonu (Takip) İşlemleri
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Yıl Sonu (Takip) İşlemleri Takip Kaydı İçin: Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Açıklama girilir. Ödeme Emri Onayla Yazdırılsın Mı? seçilir. butonu tıklanır ve takip işlemi gerçekleştirilir.

121 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Raporlar Raporlar menüsü altında 24 adet rapor bulunmaktadır. Borçlar Bordrosu Borçlandırma Bordrosu Alacaklandırma Bordrosu Borç Bildirimi Mükellef Raporu Mükellef Bordro Raporu Zimmet Raporu Tahakkuk Raporu Terkin Raporu Tahsilat Raporu Tecil Raporu Mahsup Raporu

122 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Raporlar Raporlar menüsü altında 24 adet rapor bulunmaktadır. Takip Raporu Ceza Raporu Kira Raporu Pay Raporu Ruhsat Raporu İşgal Raporu Varlık Raporu Mikro Kredi Raporu Emanet ve Teminat Raporu Kaynak Suları Raporu Su Ürünleri Raporu Makbuz Sureti Raporu

123 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Raporlar Raporlar menüsü altında Tür veya Tip Raporları altında 10 adet rapor bulunmaktadır. Ceza Tipi Raporu İşgal Tipi Raporu Kira Türü Raporu Pay Türü Raporu Ruhsat Tipi Raporu Mikro Kredi Türü Raporu Kaynak Suları Türü Raporu Su Ürünleri Türü Raporu Varlık Tipi Raporu Emanet ve Teminat Tipi Raporu

124 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlar Bordrosu Raporlar/Borçlar Bordrosu seçilir.

125 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlar Bordrosu Rapor Almak İçin : Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Gelir Kodu seçilir. Tahakkuk Makbuz No seçilir. Dosya No seçilir. Ünvan/Ad Soyad seçilir. T.C Kimlik No/ Vergi No seçilir. Borçlandırma Tarih Aralığı seçilir. Son Ödeme Tarih Aralığı seçilir. Borçlandırma Yapan seçilir. Rapor Tipi seçilir. Rapor Dosya Tipi seçilir.  butonu tıklanır ve girilen kriterlere uygun kayıtlar istenen rapor dosya türüne göre verilir.

126 Borçlandırma Bordrosu
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma Bordrosu Raporlar/Borçlandırma Bordrosu seçilir.

127 Borçlandırma Bordrosu
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma Bordrosu Arama işlemi için: Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Borç Tipi seçilir. İşlem Yapan Kişi seçilir. İşlem Tarihi Aralığı seçilir. Makbuz No Aralığı girilir. Dosya No Aralığı girilir. Gelir Kodu seçilir. Ünvan/ Ad Soyad girilir. TC Kimlik No/ Vergi Kimlik No seçilir. butonu tıklanarak ilgili borçlandırma bordrosuna ait veriler listelenir.

128 Borçlandırma Bordrosu
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borçlandırma Bordrosu Rapor Almak İçin : Tahakkuk Bordrosu seçilir. Tahakkuk Bordrosu İcmal seçilir. seçilen rapor türüne göre listelenen kayıtlar pdf olarak hazırlanır.

129 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borç Bildirimi Raporlar/Borç Bildirimi seçilir.

130 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borç Bildirimi Arama işlemi için: Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. İşlem Tarihi Aralığı seçilir. Dosya No girilir. Ünvan/Ad Soyad girilir. TC Kimlik No/Vergi Kimlik No girilir. Son Ödeme Tarih Aralığı: seçilir. Toplam Borç Tutarı (Fazla) girilir. butonu tıklanarak ilgili borçlandırma bordrosuna ait veriler listelenir.

131 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Borç Bildirimi Rapor Almak İçin : Seçilen kaydın yanındaki butonuna tıklanarak ilgili kayda ait rapor pdf olarak hazırlanır.

132 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza Raporu Raporlar/Ceza Raporu seçilir.

133 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza Raporu Arama işlemi için: Kırmızı alanlar zorunlu alanlardır. Ceza Tipi seçilir. Ceza Durumu seçilir. Karar Tarih Aralığı girilir. butonu tıklanarak ilgili veriler listelenir.

134 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza Raporu Rapor Almak İçin : tıklandığında listelenen kayıtlar pdf olarak hazırlanır.

135 Gelir Müdürlüğü Modülü
YEREL YÖNETİM Gelir Müdürlüğü Modülü Ceza Tipi Raporu Girilmiş olan ceza tiplerine göre kayıtlar listelenir ve butonu tıklanarak ceza tiplerine ait ilgili raporlar alınır.

136 Teşekkür ederİz


"GELİR MÜDÜRLÜĞÜ MODÜLÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları