Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri. Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  11-15 İzci  15-18 Ergin İzci.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri. Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  11-15 İzci  15-18 Ergin İzci."— Sunum transkripti:

1 Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri

2 Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  11-15 İzci  15-18 Ergin İzci

3 Eğitim Uygulamaları  Farklı Eğitsel Hedefler  Farklı Uygulanma Biçimi  Farklı Gelişim Uygulaması

4 Yaş Basamaklarının Gereksinimleri  Yavrukurt Oyun ve Eğlence  İzci Kendine, çevresine yararlı beceri ve uygulamalar  Ergin İzci Topluma Yararlı Projeler

5 Eğitsel Hedefler İzcilik hareketi içerisinde eğitilmiş gencin kişisel gelişim alanında gerçekleştirmesi beklenen eylemlerdir.

6 Eğitsel Hedefler İzcinin bilgi birikimi, yetenekleri ve davranış seçenekleri dengeli kullanılmalıdır.

7 Bedensel Gelişim Alanı İçin Hedef İzcinin, bedenini, tüm hünerlerini ortaya çıkarabilecek biçimde kullanması ve kendi sağlığı ve bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde sorumluluk almasıdır.

8 Zihinsel Gelişim Alanı İçin Hedef  İzcinin, olayları yakalama, analiz etme ve yaratıcılığını kullanarak sorun çözme yetisini göstermesi veya elde ettiği bilgileri etkin kullanması,yaratıcı düşünce yapısına ve muhakeme yeteneğine sahip olmasıdır.

9 Duygusal Gelişim Alanı İçin Hedef  İzcinin, günlük yaşamı içerisinde duygularını tanıması bunları birleştirerek bütünlemesi ve yönetmesidir.

10 SosyalGelişim Alanı İçin Hedef İzcinin farklı kültür, eğitim ve görgü düzeyindeki kişilerle iletişim kurabilme yeteneğini göstermesidir.

11 ManeviGelişim Alanı İçin Hedef İzcinin yaşamına yön veren ve günlük yaşamına yansıyan manevi duygu gerçeğini anlamasıdır.

12 Basamak Eğitim Hedefleri  İzcinin herhangi bir yaş basamağını tamamlayıp bir üst yaş basamağına geçebilmesi için onun kişisel gelişim alanlarında sonuçlandırılması gereken işlevlerdir. Her yaş basamağına özgü eğitim hedeflerinin gerçekleştirilmesi ile ana hedefe ulaşılmış olur.

13 Gelişim Planı  Gelişim Planı; İzci Yaş Basamaklarına özgü ve bu yaş basamağı için belirlenmiş eğitsel hedeflerin İzcilik Metodu kullanılarak NASIL gerçekleştirileceğini gösterir.

14  Gelişim Planı; İzcinin kişisel hedeflerini ortaya koyması ve bu hedeflere ulaşması için yapacağı aşama süresince onu yönlendirmek amacıyla tasarlanır.

15  Gelişim Planı İzcinin kendi gereksinimleri, istekleri, beklentileri ve anlama yeteneği çerçevesinde seçim yapmasını sağlar.

16  Gelişim Planı; İzci sözü ile başlar, Aşamaları içerir, Özel ilgi alanlarını içerir.

17  Gelişim Planı; Kişisel gelişimin belirlenmesini ve tanınmasını sağlayan esasları açıkça göstermeli, İzci için çekici olmalı,

18  Gelişim Planı İzcinin kendi kişisel gelişimi için çaba göstermesini sağlamalı ve onu güdülemeli, İzcinin, plan içeriğini anlamasını ve uygulamasını kolaylaştırmalı,

19  Gelişim Planı Kendi içerisinde çelişkiye düşmeden izcinin isteklerinin tanımlanmasını sağlamalı, İzcinin içinde bulunduğu yaş basamağı ile uyumlu olmalıdır.

20


"Yaş Basamaklarına Göre Eğitim Gereksinimleri. Yaş Basamakları  8-11 Yavrukurt  11-15 İzci  15-18 Ergin İzci." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları