Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma,"— Sunum transkripti:

1 İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma, Başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, Kendimi bedence sağlam, Fikirce uyanık ve ahlakça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine ANT içerim.”

2 İZCİLİK TÜRESİ İzci, sözünün eridir, şeref ve haysiyetini her şeyin üzerinde tutar. İzci, yurduna, milletine, ailesine ve izci liderlerine sadıktır. İzci, başkalarına yardımcı ve yararlı olur. İzci, herkesin arkadaşı ve izcilerin kardeşidir. İzci, herkese karşı naziktir. İzci, büyüklerini sayar ve sözünü dinler, küçüklerini sever ve korur. İzci, cesurdur, neşeli ve güler yüzlüdür. İzci, tutumludur. İzci, fikir, söz ve hareketlerinde açık ve dürüsttür. İzci, bitki ve hayvanları sever ve korur.

3 İZCİ PAROLALARI Küçük izcinin parolası: “KÜÇÜK İZCİ ÇOK ÇALIŞIR”
“İZCİ DAİMA HAZIRDIR” Ergin izcinin parolası: “ERGİN İZCİ TOPLUMA HİZMET EDER”

4 İZCİ SELAMI Selam: İzci selamı aşağıdaki şekilde de görüldüğü gibi sağ elin baş parmağının küçük parmak büyük parmak üzerine konması, diğer üç parmağın bitişik ve dik tutulması ile omuz hizasında verilir. Kep ile selamlama şekilde görüldüğü gibi işaret parmağı alnın sağ üst hizasında kepin kenarına değdirilir. (Avuç içi yere bakar.) İzci üniforması giymiş bulunanlar, birbirlerini rütbe ve sıraya bakmadan selamlar. Üniformalı izciler, Ant içerken, bayrak geçerken veya serene çekilirken, devlet başkanları ve büyükleri geçerken, milli marşlar çalınır veya söylenirken, sadece başlarında bulunan lider selam verir. İzci kamp ve kurslarında yapılan törenlerde sadece yönetim kurulu selam verir. Diğerleri esas duruşta bulunur.

5 trailer

6 SELAMIN ANLAMI Selamın Anlamı : Küçük parmağın büyük parmağın altında kalması: Küçükler büyüklerini sever ve sayarlar. Büyük (Baş) parmağın üstte oluşu: Küçüklerin sevilip, korunmasını, Dik duran üç parmak ise; Andın ilk üç bölümü hatırlatmasıdır. Yani: a. Tanrıya - Vatana karşı vazifeleri. b. İzcilik Türesine uymayı. c. Başkalarına her zaman yardımda bulunmayı hatırlatır. d. Baş parmak ve küçük parmağın oluşturduğu halka: Tüm izcilerin kardeş olduğunu anlatır.

7 TOKALAŞMA Tokalaşma : İzci ve liderler birbirleriyle sol elleri ile tokalaşırlar. Tokalaşma anında sağ el ile selam verilir. Sol el ile tokalaşmanın esprisi ise sağ elin selam vermek için serbest kalması, kalpten çıkan temiz ve sıcak kanın karşıda bulunan kişiye aktarılması, sıcak bir ilgi gösterilmesi anlamındadır.


"İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları