Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
Yusuf KESKİN ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI

2 ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
YASAL DAYANAK Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Karar No: 2015/103 Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ülkemizde gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması ve yerli teknoloji yoğun başlangıç firmalarının gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde bulunması için uluslararası kuluçka merkezi destek mekanizmalarının geliştirilmesi ve uygulamaya alınması.

3 NİÇİN ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ (UKM) KURULMASINI İSTİYORUZ?
Uluslararası Kuluçka Merkezleri bir nevi hızlandırıcı programıdır. Hızlandırıcı programlarının tamamlayıcı unsurudur. Ön inkübasyonla başlayan bir sürecin nihai amacına ulaşmasını sağlayan kritik öğedir. (Firmanın uluslararasılaşması) Girişimcinin/start-up’ın iş fikrinin büyüme kapasitesine göre ön inkübasyonun sonuna yaklaşıldığı dönemden itibaren her an hızlandırıcı programa katılabilir. Karşılıklı öğrenme (onlardan bize-bizden onlara) Yerinde ve yaşayarak öğrenme (hedef ülkenin iş kültürü ile doğrudan iletişim) Küresel bilgi ve sermaye birikiminden faydalanma şansı (Uluslararası mentörler/yatırımcılar) Küresel zeminlerde yerel değerler yaratmak ve geliştirmek

4 NİÇİN ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ (UKM) KURULMASINI İSTİYORUZ?

5 ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI PROGRAMI
2 Alt Programdan Oluşur: a)Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı b)Uluslararası Hızlandırıcı Programı

6 ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI
Amaçlar Ülkemizde kurulan start-up şirketlerin uluslararası pazarlara açılmasını sağlamak, Teknoloji şirketlerimizin büyümesini sağlayacak uluslararası fonlara ulaşmasını sağlamak, Yurtdışındaki genç girişimcilerimizin Türkiye ile Ar-Ge ve ticari bağlarını geliştirmek ve güçlendirmek, Teknoloji şirketlerimizin uluslararası kurum ve kuruluşlarla bağlantılarını geliştirerek teknoloji ihraç etmelerini sağlamak, Uluslararası pazarlarda büyüyen teknoloji şirketlerimizin ülkemizde Ar-Ge ofisleri kurmalarını sağlayarak girişimcilik eko-sistemimizi geliştirmek, Bunların neticesinde, Türkiye merkezli uluslararası teknoloji şirketlerinin ortaya çıkmasını ve büyümesini sağlayarak, ülke ekonomimizi daha rekabet edilebilir ve katma değerli hale getirmek.

7 Kuruluş ve Donanım Desteği Operasyonel Giderler Desteği
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurma Programı kapsamında, yurt dışında kurulacak olan kuluçka merkezlerinin kuruluş ve donanım ile operasyonel giderlerine destek verilir. Destek Unsurları Kuruluş ve Donanım Desteği Operasyonel Giderler Desteği

8 ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI
Kuruluş ve Donanım Desteği İşletici Kuruluşa; kuruluş ve donanım desteği kapsamında; işletme kuruluş giderleri, bina tadilatı, altyapı, ofis donanımı ve yazılım giderleri için üst limiti ABD Doları olmak üzere %80 oranında geri ödemesiz destek verilir. Bu destek, taahhütnamenin KOSGEB Biriminde kayda alındığı tarihten itibaren en fazla 1 yıl içinde gerçekleşen Kuruluş ve Donanım giderleri için verilir.

9 ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI
Operasyonel Giderler Desteği; İşletici Kuruluşa; kuluçka merkezi kirası, işletim giderleri, işletici kuruluş personeli ve bu personele ait ulaşım giderleri, tanıtım faaliyetleri, eğitim, danışmanlık, mentörlük, iş yönetimi, hukuk, fikri ve sınai mülkiyet hakları, yeminli mali müşavirlik hizmetleri gibi konularda alacağı hizmetler ve düzenleyeceği organizasyonlar için destek verilir. 

10 Destek Süresi Destek Üst Limiti Destek Oranı 5 Yıl
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI Operasyonel Giderler Desteği; Geri ödemesiz destek üst limiti 5 yıl için toplam ABD Doları ve yıllık üst limit ABD Dolarıdır. 5 Yıl Destek Süresi Yıllık ABD Dolar Destek Üst Limiti Yıl %80; 3., 4. ve 5. Yıl %60 Destek Oranı

11 BAŞVURUNUN MEVZUATA GÖRE İNCELENMESİ Revize edilmesi için 30 gün süre
*Üniversite *Teknopark *Üniversite İştirakleri (Ayrı ayrı ya da Birlikte) KOSGEB BAŞKANLIK Değerlendirme Kurulu BAŞVURUNUN MEVZUATA GÖRE İNCELENMESİ Revize edilmesi için 30 gün süre UKM KURMA PROGRAMI SÜREÇ ADIMLARI Programın Başlaması için Yurt içi işletici kuruluşun kurulması (60 Gün) Ön Değerlendirme Başvurunun Kabulü Başvurunun Uygun Bulunmaması Yurt Dışı işletici kuruluşun kurulması (90 Gün) Başvurunun Kabulü ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI

12 Finans Teknopark A.Ş. (Newyork) ODTÜ Teknokent A.Ş. (San Francisco)
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ KURMA PROGRAMI Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Ocak 2016 itibariyle yürürlüğe alınmıştır. ABD’nde kuluçka merkezi kurulmasına yönelik olarak çağrıya çıkılmıştır. Uluslararası Kuluçka Merkezi Kurulması için açılan çağrı 31 Mart itibariyle sona ermiştir. Çağrıya sunulan 5 başvuru KOSGEB ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Kurul tarafından değerlendirilmiş olup, üç başvuru Amerika Birleşik Devletleri’nde Uluslararası Kuluçka Merkezi kurmaya hak kazanmıştır. Finans Teknopark A.Ş. (Newyork) ODTÜ Teknokent A.Ş. (San Francisco) Yıldız TGB Teknopark A.Ş. (San Francisco)

13 ULUSLARARASI HIZLANDIRICI PROGRAMI
Organizasyonel Uluslararası Hızlandırıcı Programı Bireysel Hızlandırıcı Programı

14 Organizasyonel Uluslararası Hızlandırıcı Programı
ULUSLARARASI HIZLANDIRICI PROGRAMI Organizasyonel Uluslararası Hızlandırıcı Programı Hızlandırıcı ofis kirası, Eğitim, Danışmanlık, Mentörlük, İş yönetimi, hukuk, fikri ve sınai mülkiyet hakları, Ulaşım, Konaklama, Organizasyonla ilgili genel giderlere geri ödemesiz destek verilir.

15 %80 3 Yıl Destek Süresi Destek Üst Limiti Destek Oranı
ULUSLARARASI HIZLANDIRICI PROGRAMI Destek Süresi Destek Üst Limiti Destek Oranı 3 Yıl ABD Doları (*) %80 (*) İşletme başına her bir katılım için sağlanacak azami destek miktarı ABD Doları’dır.

16 ULUSLARARASI HIZLANDIRICI PROGRAMI
Organizasyonel Uluslararası Hızlandırıcı Programı kapsamında, KOSGEB birimleri, Üniversiteler, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketleri, Teknoloji Transfer Ofisleri ve Özel Kuluçka Merkezleri/Hızlandırıcılar tarafından münferiden veya birlikte organize edilen uluslararası hızlandırıcı programları destek kapsamına alınabilir.

17 ULUSLARARASI HIZLANDIRICI PROGRAMI
Bireysel olarak katılım sağlanacak uluslararası hızlandırıcılar, ilgili Başkanlık birimi tarafından belirlenir ve internet adresinde yayınlanır. Ar-Ge ve/veya inovasyon projesi kamu kaynakları ile desteklenerek başarı ile tamamlanmış işletmelerin bireysel olarak uluslararası hızlandırıcı programlarına katılmalarına destek verilir. İşletmeye destek ödemesi yapılabilmesi için tüm hizmetleri başvuruda belirttiği uluslararası hızlandırıcıdan/hızlandırıcılardan alması gerekir.

18 Program ayrıca aşağıdaki faaliyetlerden en az ikisini de içermelidir;
ULUSLARARASI HIZLANDIRICI PROGRAMI Bireysel olarak katılım sağlanacak Uluslararası Hızlandırıcı Programında işletmelerin, hızlandırıcılarda yer kiralaması esastır. Program ayrıca aşağıdaki faaliyetlerden en az ikisini de içermelidir; Mentörlük hizmeti, Risk sermayedarları ve iş melekleri ile görüşmeler, Eğitim hizmeti, Danışmanlık hizmeti ve Uluslararasılaşmasını kolaylaştıracak diğer profesyonel ağlara erişimi.

19 Teşekkür Ederim


"ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları