Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UŞAK İL HAKEM KURULU KRİTİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UŞAK İL HAKEM KURULU KRİTİK"— Sunum transkripti:

1 UŞAK İL HAKEM KURULU KRİTİK
UŞAK İL HAKEM KURULU KRİTİK

2 MAÇ ÖNCESİ YAPILACAK HAZIRLIKLAR
TAKIMLARIN PUAN DURUMU VE BEKLENTİLER

3 MAÇ ÖNCESİ YAPILACAKLAR
KAMUOYUNUN SİZDEN BEKLENTİSİ ADALET VE MAÇ SONU MAÇTAKİ OLUMLU OLAYLARI KONUŞMAK HAKEM OLARAK SİZLERİN BEKLENTİSİDE BU YÖNDE MÜKEMMELİ YAKALAMAK OLMALIDIR. ÖYLEYSE MÜKEMMELE VARMAK İÇİN EN İNCE AYRINTILARI DÜŞÜNMELİYİZ

4 GÜVENLİK Bir müsabakada güvenlik tedbirleri alınmamışsa maçı oynatmayıp tatil edeceğiz., ANCAK sezon başında verdiğimiz talimat gereği güvenlik gelmemişse ve gelme ihtimali varsa 20 dk . Bekleyiniz. Bu konuda mutlaka IHK bilgi veriniz. Özellikle ilçelerde oynanan maçlardan önce mini bir toplantı yapınız. Emniyet amiri-Saha komiseri ve takım yetkilisi görünen listedeki 2 yönetici bu toplantıya iştirak etsin. Oluşabilecek olaylar ve tedbirleri konuşun.

5 SAHAYA YABANCI MADDE ATILMASI
Oyunu durdurun Atılan maddelerden uzağa koşun Ekip olarak bir araya gelin Güvenlik yetkilisi ile konuşun Tedbir alınmışsa devam edin Olayın 3 den fazla tekerrürü veya yoğun yabancı madde nedeniyle devam imkanı yoksa maçı tatil edin. Soyunma odasına gitmek için mutlaka o koridorun güvenliğinin alınmasını bekleyin. Size ,yardımcınıza veya herhangi bir oyuncuya yabancı madde gelmiş ve kan görülmüşse mutlaka maçı tatil edin.

6 Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya veya saha olaylarına sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması durumunda

7 Seyircilerin stadyum düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasına veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal etmeleri sonucunda müsabakanın oynanması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.

8 Ayrıca, müsabaka hakemi kulüp yöneticilerinin, kendilerine yeşil zemin içinde veya dışında sportmenliğe aykırı harekette, kişilik haklarına saldırıda, hakarette, tehditte bulunmaları, tükürmeleri veya benzeri eylemlerde bulunmaları halinde müsabakayı tatil ettiğini ilan edebilir.

9 MAÇ ÖNCESİ LİSANSLARI ÇOK İYİ KONTROL EDİNİZ.
LİSANS KONTROLÜ MAÇ ÖNCESİ LİSANSLARI ÇOK İYİ KONTROL EDİNİZ. 1.OYUNCULAR Yerel lig müsabakalarında takımlardan birinin isteği üzerine müsabaka hakemi, müsabaka isim listesinde yazılı futbolcuların lisans kontrollerinin rakip takımın saha içi giriş kartı olan yöneticisi veya teknik adamı tarafından yapılmasına müsabaka öncesi izin verir. Yapılan kontrol sonucunda varsa bir itiraz müsabaka isim listesine yazılarak imza altına alınır. Lisans sahteciliği veya lisansın sahibi olmayan kişinin oynatıldığı itirazı hakem tarafından dikkate alınarak tespiti yapılır. Hakem sahteciliği tespit ederse müsabakayı oynatmaz.

10 Tespitin yapılması zaman alacak durumdaysa veya tereddütlü bir durum varsa müsabaka hakem tarafından oynatılır. Hakem bu durumu raporuna yazarak, itiraza konu olan lisans ve diğer belgeleri ilgililere verir

11 LİSANS VEYA UYGUNLUK BELGELERİ ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİK VE SAHTECİLİK YAPAN FUTBOLCULAR, KULÜPLER VE GÖREVLİLERİN DURUMU: Hakem tarafından, bu kişi veya kişilerin kimlik kontrolü yapılarak fotoğrafı, müsabaka hakemi ile birlikte çekilir. Hakem bu fotoğrafı, itiraz; müsabakanın ilk yarısında yapılıyorsa devre arasında, ikinci yarısında yapılıyorsa müsabaka sonunda çektirir. İtiraz edilen futbolcu oyuncu değişikliği yapılarak oyundan alınıyorsa, hakem fotoğrafı oyuncu değişikliği anında çektirir. Fotoğraf çektirilemediği takdirde hakkında itiraz edilen futbolcunun lisansındaki fotoğraf ile kimlik bilgilerinin karşılaştırılması yapılır. Hakem bu inceleme sonucu kanaatini raporuna yazar. Kimlik kontrolü yaptırmaktan veya fotoğraf çektirmekten kaçınıldığı takdirde bu durum hakem tarafından raporunda belirtilir.

12 SAHADA İMZA YETKİLİSİ YÖNETİCİ VE ANTRENÖRÜ MUTLAKA MAÇ ÖNCESİ KENDİNİZ GÖRÜN.
BU YETKİLİ YOKSA MAÇI OYNATMAYIN YETKİLİYİ GÖRDÜNÜZ ANCAK MAÇ İÇİNDE GİTMİŞLERSE MUTLAKA RAPOR EDİN.

13 RAPORLARINIZI DİKKATLİ VE HER AYRINTIYI DÜŞÜNEREK YAZIN.
DEĞERLİ GÖZLEMCİLER SAHADA HAKEM KENARDA BU ORGANİZASYONUN TEMEL UNSURU SİZLERSİNİZ. UNUTMAYIN HAKEM EKİBİNİN EN ÖNEMLİ DESTEĞİ SİZLERSİNİZ.

14 MAÇ ÖNCESİ MUTLAKA SOYUNMA ODANIZDA MEMARANDUM
YAPINIZ. MAÇ SONU GÖZLEMCİNİZLE MAÇI MUTLAKA KONUŞUN.EN AZ 10 DK BUNA AYIRIN VE GELİŞİMİNİZE KATKI SAĞLAYIN. MAÇLARA BERABER GİTMEYE ÖZEN GÖSTERİN.

15 BAŞARILAR DİLERİZ.


"UŞAK İL HAKEM KURULU KRİTİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları