Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI."— Sunum transkripti:

1 Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Üniversitemizin güçlü olduğunu düşündüğünüz 3 yönünü belirtiniz
Üniversitemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın İsmini taşıması Cumhurbaşkanımızın memleketinde olması (Konumu) Gelişime açık, Genç ve dinamik bir kadroya sahip olması. Güçlü bir vakfa ve siyası desteğe sahip olması. Fiziki donanımını ve alt yapısını hızlı bir şekilde tamamlaması. Bulunduğu şehir, ulaşım kolaylığı, huzurlu bir ortama sahip oluşu.

26 Üniversitemizin zayıf olduğunu düşündüğünüz 3 yönünü belirtiniz.
Tayın sorunu Akademik Çalışmalar Coğrafi konumu ve Ulaşımı Kaynak kullanımı. İnternet altyapısı. Lojmanlar yetersiz. Dışardan yapılan atamalar personelin yükselmesini engelliyor. Motivasyon kaybına neden oluyor. Bölüm Yetersizliği Sosyo-kültürel etkinlikler, fiziki altyapı, insan iletişimi Birimler arası diyalog Yerleşkenin darlığı idari personelin yetersizliği Üniversite bölgenin gelişimine yönelik bilimsel çalışmalardan çok uzak. Bilimsel başarı. Ar-ge çalışmaları. Kurumsallaşamama. Kaliteli eğitim Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının az yapılması. Üniversitenin Akademik ve İdari kadro bütünlüğü. Yönetimin akademik ve idari personele bakış açısı Oryantasyon, hizmet içi eğitim Yeni bir üniversite olması

27 İdari İş ve İşlemlerin Daha verimli şekilde yerine getirilebilmesi için yapılması gerekenler Nelerdir? Birimler arası personel dağılımı birimlerin iş yükü dikkate alınarak dengeli bir şekilde yapılmalıdır. Atamalarda ve görevlendirmelerde ehliyet ve liyakat öncelik verilmelidir. Çalışanlar arasındaki iletişimin daha iyi olması sağlanmalı. Yapılacak işler konusunda çalışanların görüşleri mutlaka alınmalı. Kurum içi toplantı ve eğitim seminerleri daha sık yapılmalıdır. Uygulamalı eğitimlere ağırlık verilmelidir. İdari personelin Lojman kontenjanları arttırılarak ve ÖSYM, AÖF gibi görevlendirmelerde idari personellere de görev verilerek motivasyonu arttırılmalıdır. İdari personele kariyer yapma fırsatı verilmeli. Görevde yükselme sınavlarının sürekli yapılması personelin motivasyonunu ve aidiyet duygusunu arttıracaktır. Verimli çalışan işini gereği gibi yapan personel ödüllendirilmeli yapmayanlar ise cezalandırılmalıdır. Ödül ve ceza sisteminin adil bir şekilde uygulanması gerekmektedir. EBYS sistemi biraz daha hızlı ve kesintisiz olabilir. Sistem biraz daha basitleştirilebilir. Ofislerin daha düzenli ve ferah olması Amirler memurlara eşit davranmıyor.

28 Sizce Üniversitemizin geliştirmesi gereken yönleri nelerdir
Akademik çalışmalara ağırlık verilmesi Öğrenci kalitesinin arttırılması Öğretim üyesi açığının kapatılması. İdari personellerin ekonomik ve sosyal imkanlarının arttırılması.(Lojman, kreş, geliştirme ödeneği vb.) Akademik ve idari personelin kaynaşması, birlik beraberlik ruhu. Tercih edilen bir üniversite olma yolunda kalıcı adımlar atmak. Eğitimin kalitesinin arttırılması. Üniversite şehir bütünlüğünü sağlayacak faaliyetlere ağırlık verilmeli. Ar-ge faaliyetlerine daha fazla kaynak aktarılmalı. Çalışanlara yönelik eğitim seminerlerine ağırlık verilmeli. Kurum personelinin kariyer yapma imkanlarının arttırılması. Adil bir liyakat sistemi. Kurumsallaşma. Başarılı personellerin ödüllendirilmesi. Birimler arası personel ve iş yükü dağılımının daha adaletli yapılması. Kampüs dışındaki birimlerin de sosyal kültürel faaliyetlerine yeteri destek verilmeli. Personellerin karar alma süreçlerine aktif katılımının sağlanması. Teknolojik altyapı. Belirli alanlarda üniversiteyi ve ilimizi öne çıkaracak bölümlere ağırlık verilmeli. Sosyal faaliyetler (tiyatro, konser, seminer, konferans vb.) arttırılmalı. Daha yeşil bir kampüs.


"Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları