Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIBRIS SİVİL TOPLUMU İŞ BAŞINDA VI HİBE PROGRAMI AB Hibe Destek Ekibi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIBRIS SİVİL TOPLUMU İŞ BAŞINDA VI HİBE PROGRAMI AB Hibe Destek Ekibi"— Sunum transkripti:

1 KIBRIS SİVİL TOPLUMU İŞ BAŞINDA VI HİBE PROGRAMI AB Hibe Destek Ekibi
Kıbrıs Türk toplumuna sunulan hibe programlarını desteklemem için Program Yönetim Birimi KAVRAM BELGESİ ÇİĞDEM AKSU Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve WYG Türkiye, WYG International Ltd., Project Group ve LDK Consultants Consortium tarafından uygulanmaktadır.

2 GÜNDEM 26 Temmuz – 10:45 Grup Çalışması Sunumları – Kavram Belgesi – ÖĞLE YEMEĞİ – Grup Çalışması 15:15 – KAHVE MOLASI – Grup Çalışması – Kapanış

3 Kavram Belgesini yazmaya Başlamadan !
YAZMAK İÇİN YETERLİ ZAMAN AYIRINIZ. AB İHALE PROSEDÜRLERİ NELERDİR? Planlama açısından önemli ! BÜTÇE HAKKINDA FİKRİNİZ OLMALIDIR. Piyasa araştırması

4 Kapak Sayfası Number and title of lot
Proje teklifi, Teklif Çağrısının 2 ana grubundan hangisi kapsamında hazırlanmış ise o grubun numara ve adını yazınız Title of the action: Projenizin Adı (proje konusu hakkında fikir verecek, çok uzun olmayan başlık) Name of the lead applicant  ESAS Başvuru sahibi kurumun adı Dossier No Resmi Kullanım içindir. 

5 Kavram Belgesi Kavram Belgesi doldurulurken belgenin sonunda yeralan talimatların TÜMÜNE, EKSİKSİZ olarak uyulmalıdır. PROSPECT aracılığı ile başvuru yapılacağından Kavram Belgesi’nin 1.3 ve 1.4 alanlarını siliniz.

6 Ana Kurallar Bu bir «Sınırlı Çağrı» dır. Başta sadece Concept Note (Kavram Belgesi) başvuruları alınacaktır. Concept Note için özel bir format olmamakla birlikte Değerlendirme tablosu ve Rehberde belirtilen değerlendirmenin yapılabilmesi için Başvuru Sahiplerinin sunacakları teklif metinlerinin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir: A4 boyutlarında, Arial 10 karakterinde 2cm marjin ve tek satır aralığı ile yazılmış olmalı ve 5 sayfadan uzun olmamalı; Aşağıda belirtilen başlıklar kapsamında istenen bilgileri içermelidir; Tüm bilgiyi içermelidir; Değerlendirilebilmesi için en açık biçimde ifade edilmiş olmalıdır.

7 Kavram Belgesi 1.1 Eylemin Tanımı 1.1.1 Aşağıdaki tabloyu doldurunuz
Eylemin Hedefleri Genel hedef/ler Özel hedef/ler Hedef Grup/lar Son Faydalanıcılar Tahmin edilen Sonuçlar Ana Faaliyetler

8 1.1.1 Tabloyu doldururken! Eylemin Hedefleri genel ve özel hedefler olarak doldurulmalıdır. Genel Hedef, bir tane olup projenin uzun vadeli vizyonunun yanında faydalanıcılar ve toplum için önemini ve yapacağı etkiyi açıklar. Ayrıca projenin sözkonusu sivil toplum örgütünün sürdürülebilirliğine katkısına yer verir. Özel hedefler en fazla 3 veya 4 adet olmalıdır. Projenin neden gerekli olduğunu ve hedef gruplara faydalarına değinirler Özel hedefler – SMART (specific, measurable, attainable, realistic and time-bound) kesin, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve zamanla kısıtlı olmalıdır.

9 1.1.1 Tabloyu doldururken! Hedef Gruplar:
Eylemden doğrudan yararlanacak grup veya tüzel kişilikleri hedef gruplarını oluşturur. Eylem kapsamındaki tüm hedef gruplar listelenmelidir. Her bir hedef gruba ait rakamsal değerler verilmelidir. toplamda 300 kişi X Toplamda 300 ve yaşları arasındaki Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum genç ve aileleri (her ailede ortalama 3 birey olduğu varsayılmıştır) toplamda 805 çalışan X polis, 20 avukat, 75 sosyal hizmet görevlisi, 150 öğretmen, 10 gazeteci ve 250 sağlık çalışan

10 1.1.1 Tabloyu doldururken! Nihai Faydalanıcılar:
Toplumsal veya sektör düzeyinde eylemden uzun vadede faydalanacak olan kesimidir. Eylem kapsamındaki tüm nihai faydalanıcılar listelenmelidir. Her bir hedef gruba ait rakamsal değerler verilmelidir. Mağusa Bölgesi X Mağusa Bölgesi’nde yaşayan en az 6,000 kişi ......yerel kuruluşlar X eğitim kuruluşu ve 65 STÖ

11 1.1.1 Tabloyu doldururken! Tahmini Sonuçlar:
Tahmini sonuçlarınızın aktiviteleriniz ile uyumlu olduğundan emin olunuz. Ölçülebilir bir liste sununuz. Örneğin: İnsan hakları ve sosyal girişimcilik konularında ada çapında 160 etkilenmiş genç eğitilecektir. Aile içi şiddet konusunda Avrupa Konseyi Anlaşması kapsamına uygun yeni yasal mevzuat ve yerel politikalar uygulanacaktır.

12 1.1.1 Tabloyu doldururken! Temel Aktiviteler:
Eyleme ait aktivite listenizi numaralandırarak sıralayınız. Her bir aktivite için bir veya iki cümle yazınız. Aktivitelerinizin sonuçlarınız ile uyumlu olduğundan emin olunuz.

13 1.1.2 Eylemin Tanımı EN FAZLA BİR SAYFA OLACAKTIR. Seçmiş olduğunuz konu veya problem ile ilgili genel arkaplanı bir paragraf ile açıklayınız. Kısa bir paragraf ile esas başvuranın ve varsa eş-başvuranın sözkonusu seçilen konu ile ilgili deneyim ve tecrübesini anlatınız. Eylem önerisinin hazırlanmasında yapmış olduğunuz aktiviteleri (paydaşlarınız ile yaptığınız görüşmeler, odak gruplarınız, anketler vb) detaylandırınız. Eylemin ilgili taraflarının ve gruplarının eyleme karşı tutumunu anlatınız. Paydaşları tanımlayıp, projeye katılımlarını, yapılan istişareleri aktarınız.

14 1.1.2 Eylemin Tanımı Genel ve özel hedeflerinizi detaylandırınız.
Her bir aktivite hakkında detaylı bilgi veriniz. Her bir aktiviteyi ayrı ayrı paragraflarda detaylandırınız. Beklenen çıktılarınız ve sonuçlarınız ile aktiviteler arasındaki bağlantıyı anlatınız. Eylemin süresine değininiz. Eylem süresince dikkate alınması gereken durum ve konular varsa açıklayınız.

15 1.2 İlgililik EN FAZLA 3 SAYFA !

16 1.2.1 Eylemin teklif çağrısında belirtilen hedefler/konular/özel öncelikler ile ilgililiği
Teklif Çağrısında belirtilen hedefler/konular ve özel öncelikler ile ilgisini anlatınız. Genel ve özel hedefleriniz kılavuzun 1.2 Bölümü ile uyumlu olmalıdır. Hangi Lot ve hangi öncelik alanına başvurduğunuzu yazınız. Örneğin Lot 1, öncelik alanı 1.1 Dikkat !! LOT 1 altında yapılacak başvurular öncelikli alanlardan, 1.1 ve 1.2 den herbirinden en az bir müdahale içermelidir. LOT 2 altında yapılacak başvurular öncelikli alan 2.1 ve/veya 2.2 den en az iki müdahale içermelidir. Kılavuzda anlatılan alt temalar/konular ve gereklilikler ile ilgili eylemin bağlantısını anlatınız. Tahmin edilen sonuçlarınızı Kılavuzdaki amaç/konular/öncelik alanları ile bağlantılı halde sununuz.

17 1.2.2 Eylemin hedef ülke/bölge(ler)/ilgili sektörlerin ihtiyaç ve kısıtları ile ilgisi (diğer AB teşvikleri ile sinerjiyi arttıracak ancak tekrardan kaçınarak) anlatınız. Kıbrıs’ın kuzey kesiminde / hedef bölge(lerde) eylem öncesi mevcut durum analizini yapınız. Mümkünse sayısal veri ekleyiniz. Sorun analizi ve sorunların birbiri ile ilişkisini anlatınız. Bu sorunlara yönelik ulusal/bölgesel/yerel düzeyde yapılmış planlar varsa belirtip, eylemle ilişkilendirin. Eylemin daha önceki bir eylemin devamı olması halinde, sunulan eylemin nasıl önceki faaliyet ve sonuçların tamamlayıcısı olacağını açıklayınız. Yapılan değerlendirmelere ve temel sonuçlara mutlaka değininiz. Eğer eyleminiz daha büyük bir programın parçası ise nasıl bir uyum veya programı nasıl tamamlayacağını net olarak açıklayınız. Özellikle Avrupa Komisyonu diğer girişimleri ile sinerjisini belirtiniz.

18 Teklifinizin bu ihtiyaç ve sorunlarla ilişkisini gösteriniz.
1.2.3 Hedef Gruplar ve Nihai Faydalanıcıları tanımlayıp, ihtiyaçlarını ve kısıtlamalarını anlatınız. Eylemin bu ihtiyaçları ve kısıtlamaları nasıl karşılayacağını anlatınız. Hedef Gruplar ve Nihai Faydalanıcıları tanımlayınız. Sayısal büyüklüklerini ve seçilme kriterlerini açıklayınız. Örneğin; yaşları arasındaki işsiz ve dezavantajlı grup arasından Lefkoşa bölgesinde yaşayan 40 genç seçilecektir. Seçilme kriteri yaş, cinsiyet, yetenekler, işsiz olma süresi ve iş piyasasının ihtiyaçlarına göre belirlenecektir. Hedef Grup/larını ve Nihai Faydalanıcıları sayısal olarak belirttikten sonra her bir hedef grubun ve nihai faydalanıcının ihtiyaç ve kıstılama/sorunlarını ayrı ayrı açıklayınız. Teklifinizin bu ihtiyaç ve sorunlarla ilişkisini gösteriniz. Hedef gruplarınızın ve nihai faydalanıcıların projeye katılımlarının nasıl sağlanacağınızı açıklayınız.

19 1.2.4 Katma değer unsurları Kılavuzda da belirtildiği üzere; Uzak bölgelere ve/veya ötekileştirilmiş toplumlara ulaşan eylemler Nihai faydalanıcı, yerel yönetimler ve/veya iş sektörününün katılımı da dahil olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla yürütülen eylemler Çocuk ve gençleri hedef alan eylemleri hedef alan projeler değerlendirme çizelgesinde de görüldüğü üzere ekstra puan alacaktır. Aşağıda belirtilen ve/veya benzeri katma değer unsurları varsa belirtiniz; Kadın/Erkek eşitliği ve eşit fırsatların teşvik edilmesi Engelli kişilerin ihtiyaçları İnovasyon ve iyi uygulamalar Güçlü ortaklıklar Kapasite geliştirme faaliyetleri İletişim Stratejileri

20 ESAS BAŞVURU SAHİBİ BEYANINI İMZALAMAYI UNUTMAYINIZ
ESAS BAŞVURU SAHİBİ BEYANINI İMZALAMAYI UNUTMAYINIZ !! VE PROSPECT’E AYRI DÖKÜMAN OLARAK YÜKLEYİNİZ.

21 Kontrol Listesi

22 Kavram belgenizi teslim etmeden önce kontrol listesini siliniz.

23 Değerlendirme

24 Değerlendirme Maksimum Toplam Puan 50
** olarak belirtilenler öneminden dolayı 2 ile çarpılır. 30 Puandan daha az puan alan Kavram Belgeleri reddedilecektir.

25 DİKKAT! KAVRAM BELGESİ teslimi için Son Başvuru Tarihi 12 EYLÜL 2017, KIBRIS saatine göre saat 17:00’dır

26 Teşekkür ederiz... BAŞARILAR...


"KIBRIS SİVİL TOPLUMU İŞ BAŞINDA VI HİBE PROGRAMI AB Hibe Destek Ekibi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları