Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 8 inci Sınıf Öğrencileri İçin Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Tanıtımı

2 Geleceğinizle İlgili Yol Ayrımındasınız
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİ TANIMADAN KARAR VERMEYİN

3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Giriş
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine TEOG puanına göre öğrenci alınmaktadır

4 Okullarımız MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ,
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZLERİ İLE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSELERİNDEN OLUŞMAKTADIR

5 MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VERİLMEKTEDİR
Meslek Çeşitliliği KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Okullarımızda 29 Alanda MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VERİLMEKTEDİR

6 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN 9 UNCU SINIFINDA DİĞER LİSELERLE
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN 9 UNCU SINIFINDA DİĞER LİSELERLE (Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu Liseleri,…,vb) AYNI DERSLER OKUTULMAKTADIR

7 Mesleğe İlk Adım 10 UNCU SINIFTA ALAN EĞİTİMİNE BAŞLANMAKTADIR
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 10 UNCU SINIFTA ALAN EĞİTİMİNE BAŞLANMAKTADIR

8 Meslekte uzmanlık 11 VE 12 NCİ SINIFLARDA
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 11 VE 12 NCİ SINIFLARDA MESLEK ALANINA BAĞLI OLARAK DAL EĞİTİMİ YAPILMAKTADIR

9 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar

10 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

11 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI Konaklama ve seyahat hizmetleri, konaklama tesisleri, konukların karşılanması, konuk ihtiyaçları ve kayıtları, konaklama tesisleri, kat hizmetleri, konuk hizmetleri, departmanın temizlik ve düzeni, tur programları, transfer işlemleri ve konukların karşılanması, yer ayırtma, konaklama işletmeleri ve rezervasyon ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verildiği alandır.

12 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI Turizm işletmeciliğinin temelini oluşturan konaklama ve seyahat işletmeciliğinde insan unsuru daima ön plandadır. Ayrıca konaklama hizmetlerine yönelik reklam ve sigorta hizmetleri, oto kiralama şirketleri, oto park hizmetleri, konaklama destek hizmetleri, satış ve satış sonrası hizmetlere paralel hizmetler de düşünüldüğünde iş kolunun geniş boyutta dolaylı istihdama yol açtığı da bir gerçektir.

13 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

14 KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, konaklama ve seyahat hizmetleri alanı ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

15 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

16 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, ulaştırma araçlarının (gemi, uçak, tren gibi) mutfakları ve servis hizmetleri vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilip konuklara sunulduğu hizmet alanıdır.

17 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI Alanın Altında Yer Alan Dallar Mutfak, Pastacılık, Servis, Bar, Hosteslik dallarında eğitim verilmektedir.

18 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI Eğitim ve Kariyer İmkânları Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olduktan sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

19 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olanlar, her türlü konaklama ve seyahat işletmelerinde dalları ile ilgili bölümlerde çalışabilirler. Fuar/kongre, otobüs/tren, hava yollarının ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Ayrıca mutfağı, pastaneleri olan işletmeler ile her türlü yiyecek ve içecek hizmetleri sektöründe görev alabilirler.

20 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜCENLİĞİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜCENLİĞİ İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanı, herhangi bir şekilde çıkan yangının can ve mal kaybını en aza indirerek söndürülmesini sağlayan, doğal afetlerde arama ve kurtarma yapan, yangın ve doğal afetler öncesinde ve sonrasında alınacak tedbirler ile organizasyon, eğitim ve denetimini üstlenebilme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

21 Eğitim ve Kariyer İmkânları
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜCENLİĞİ Eğitim ve Kariyer İmkânları

22 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜCENLİĞİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜCENLİĞİ İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanında eğitim alan bireyler çalışmalarını hem kapalı mekânlarda hem de açık alanda ve her türlü iklim koşullarında yürütürler. Tüm çalışanlar görevlerini yaparken olay esnasında can güvenliğine, mülkiyeti korumaya mahremiyete ve meslek ahlakına uygun davranmalıdır.

23 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜCENLİĞİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜCENLİĞİ İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanından mezun olan öğrenciler; Yerel yönetimler itfaiye birimlerinde, Sivil savunma birimlerinde, Havaalanları itfaiye birimlerinde, Orman genel müdürlüğü itfaiye birimlerinde, Rafineri ve kimyasal tesisler itfaiye birimlerinde, Organize sanayi bölgeleri itfaiye birimlerinde, Yangın güvenliği ekipmanları satışı yapan özel firmalarda, Özel sektöre ait yangın güvenliği ve İtfaiye vb. birimlerinde çalışabilirler.

24 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı sıhhi tesisat, ısıtma ve doğal gaz bina içi tesisatı, ev ve ticari tip soğutucular, soğuk oda ve depolar, frigorifik araç ve araç klimaları, ev tipi klima cihazları ile iklimlendirme sistemlerinin montajı, devreye alınması, arıza ve bakım işleri ile ilgili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

25 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Tesisat teknolojisi ve iklimlendirme; insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için temel ihtiyaç olan suyu sağlıklı bir şekilde kullanmaları, ısınma ihtiyaçlarının karşılanması, kapalı ortamlarda insan hayatının daha rahat sürdürülmesi, sağlıklı çalışması, endüstri dallarında zorunlu olan hava şartlarının en uygun seviyelerde tutulması, gıda maddelerinin ve tıbbi ürünlerin, bozulmadan uzun süre muhafaza edilmesi işlemlerini kapsar ve hedefler.

26 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Alanın Altında Yer Alan Dallar Yapı Tesisat Sistemleri, Soğutma Sistemleri, İklimlendirme Sistemleri dallarında eğitim verilmektedir.

27 TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek eğitimi, meslek liselerinin bu alanın diploma programında verilmektedir. Lise öğrenimlerini bu alanlarda tamamlayan öğrenciler, meslek yüksekokullarının alanının devamı niteliğindeki bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler.

28 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ Yenilenebilir enerji teknolojileri; rüzgâr ve güneş enerjisinden elektrik üreten küçük ve büyük çaplı santrallerin kurulumu, işletilmesi, bakımı, onarımı ve arızalarının giderilmesi ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

29 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ Gücünü güneşten alan, hiç tükenmeyeceği düşünülen ve çevreye zarar vermeyen enerji kaynakları yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Bu teknolojiler ile günümüzde en çok ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi üretilmektedir.

30 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ Yenilenebilir enerji, yeşil enerjidir. Güneş ve rüzgâr yenilenebilir enerji kaynağıdır. Bu teknolojiler ile günümüzde en çok ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi üretilmektedir. Alanın Altında Yer Alan Dallar Güneş Enerjisi Sistemleri, Rüzgâr Enerjisi Sistemleri dallarında eğitim verilmektedir.

31 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

32 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE VE FİNANSMAN Muhasebe ve finansman, işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

33 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE VE FİNANSMAN Muhasebe, finans ve borsa hizmetleri tüm sektörlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Teknolojik gelişmelere paralel olarak bu meslek de aynı hızla gelişmeye ve değişmeye devam etmektedir. Muhasebe ve finansman hizmetleri bilgisayar ortamında yapılmaktadır.

34 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE VE FİNANSMAN Alanın Altında Yer Alan Dallar Bilgisayarlı Muhasebe, Dış Ticaret Ofis Hizmetleri, Finans ve Borsa Hizmetleri dallarında eğitim verilmektedir. Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

35 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MUHASEBE VE FİNANSMAN Meslek eğitimi, meslek liselerinin muhasebe ve finansman alanında ve meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili bölümleri ile ticari işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler.

36 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI Pazarlama ve perakende,satış işlemlerini yürütme, stok faaliyetlerini yapma ve bunlarla ilgili belgeleri düzenleme, mal, can ve diğer sigorta edilebilir riskleri belirleme, sigorta poliçesi satma, hasar takip işlemleri yapma, alım, satım, kiralama ve emlak ile ilgili aracılık işleri yapma,satış işlemlerini yürütme, stok kontrolleri, reyon düzeni,

37 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI gıda hijyeni uygulayarak müşteri beklentilerini karşılama ve bunlarla ilgili belgeleri düzenleme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Pazarlama, ürünün üretim öncesinden başlayıp satışı ve satış sonrası faaliyetlerini içine alan geniş kapsamlı bir işletme faaliyetidir. Bütün işletmelerde amaç kâr sağlamak olduğuna göre bu amacın gerçekleşmesi iyi bir pazarlama ve perakende faaliyetine bağlı olmaktadır.

38 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur. * Bu meslek görevlileri hem kamu sektöründe hem özel sektörde iş bulabilirler. *Özellikle özel sektörde iş alanı daha geniştir. * Seyahati gerektiren işlerde sürücü belgeli erkek elemanlar daha avantajlı durumda olup ofis ortamında yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen bayan elemanlar da tercih sebebidir.

39 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ PAZARLAMA VE PERAKENDE ALANI PAZARLAMA VE PERAKENDE Alanın Altında Yer Alan Dallar *Satış Elemanlığı, *Sigortacılık, *Emlak Komisyonculuğu, *Gıda Satış Elemanlığı dallarında eğitim verilmektedir.

40 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI Endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı altında yer alan mekatronik ve endüstriyel kontrol dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Endüstriyel otomasyon teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

41 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI Mesleğin Alt Dalları: MEKATRONİK ENDÜSTRİYEL KONTROL MEKATRONİK DALI Tanımı: Endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı, onarımı, programlanması ve temel olarak imalatını yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı, onarımı, programlanması ve temel olarak imalatını yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.

42 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI ENDÜSTRİYEL KONTROL DALI Tanımı: Otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçümü, izlenmesi ve denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemlerini yapmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçümü, izlenmesi ve denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemlerini yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.

43 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI Mezuniyet Sonrası Çalışılabilecek Kamu Özel Ve Serbest Sektör: Mekatronik, Elektrik, Elektronik, Makine Mühendisliklerinin gerek mühendislik gerekse teknisyenlik düzeyindeki çalışma alanları doğrudan mesleğin ilgi alanıdır. Kocaeli ili özelinde düşünüldüğünde Donanma gibi kamudaki çalışma alanlarının yanı sıra ilimizdeki her türlü fabrikada iş bulma olanağı vardır. Ayrıca isteyen kişiler kendi iş yerlerini açarak mesleklerini bağımsız olarak da yapabilirler.

44 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ Kimya Teknolojisi Alanı, endüstriyel işletmelerin tamamında üretim ve kalite kontrol bölümlerinde amaç doğrultusunda nitel ve nicel analizlerin yapılmasını sağlayan yeterlikleri kazandıran tekniker ve teknisyen pozisyonlarında çalışan ara eleman ile istekliler arasından yükseköğretime devam edecek öğrencilerin yetiştirilmelerine çalışır.

45 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ Kimya Teknolojisi Alanının Dalları Kimya Laboratuarı Boya Üretimi ve Uygulama Lastik Üretimi Petrol-Rafineri Petrol-Petrokimya Deri İşleme Kimya Proses

46 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ *Mesleği yapmak için fiziksel ve sıhhi özel bir şart gerekmemektedir. Öğrencilerin sağlık durumu, kimya teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır. *Alanın ilgili olduğu akademik alan Matematik, fizik *Mezuniyet sonrası öğrencilerin durumu Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları doğrultusunda yetişen mezunlarımız, devletin ve özel sektörün çeşitli kurumlarında görev yapmanın yanında, ülkemizin kalkınmasının dinamiğini teşkil eden özel sektörde iş adamı olarak ta çalışmaktadırlar.

47 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KİMYA TEKNOLOJİSİ Mesleğin ilimizdeki istihdam kabiliyeti Mezunlarımız çevredeki işletmelerdeki üretim ve kalite bölümlerinin laboratuvarlarında teknisyen /tekniker olarak çalışmaktadırlar. Çalıştıkları işletmeler; *Cam fabrikaları *Çimento fabrikaları *Kağıt fabrikaları *Şeker fabrikaları *İlaç sektörü *Gübre fabrikaları *Otomotiv fabrikaları vb. işletmelerde çalışabilirler.

48 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ METAL TEKNOLOJİSİ ALANI Metal Teknolojisi alanı; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, ısıl işlemlerin uygulandığı, kaynak uygulamalarının yapıldığı, mekanik ve otomatik yöntemlerle kesme, bükme, delme ve birleştirmelerin yapıldığı, metal ve plastik doğrama işleri, metal süsleme uygulamaları ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır.

49 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ METAL TEKNOLOJİSİ ALANI Alanın Altında Yer Alan Dallar *Kaynakçılık, *Isıl İşlem, *Çelik Konstrüksiyon, *Metal Doğrama dallarında eğitim verilmektedir

50 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar METAL TEKNOLOJİSİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ METAL TEKNOLOJİSİ ALANI Bu mesleklerdeki elemanlar otomotiv, beyaz eşya ve bilişim teknolojisi ürünlerini imal eden fabrikalarda, tersanelerde, köprü ve baraj işlerinde, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında açık veya kapalı ortamlarda çalışabilirler. Bulundukları işletmelerde, çalışanlarla iş birliği ve uyum içerisinde üretim yaparlar. Hareketli ve sabit mekanik sistemler tasarlayarak imal ederler. Çalışma ortamında iş güvenliği kurallarına uygun davranmalıdırlar.

51 MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM TEKNOLOJİLERİ
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM TEKNOLOJİLERİ Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanı; iç mekân yerleşimlerini planlama ve bilgisayarla çizme, iç mekân ve mobilya elemanlarının üretimini yapma, mobilya süslemelerinden oyma, tornalama ve kakma yapma, mobilya iskeleti ve döşemesi yapma, ahşap doğrama üretimi yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

52 MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM TEKNOLOJİLERİ
Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM TEKNOLOJİLERİ Alanın Altında Yer Alan Dallar *Mobilya ve İç Mekân Ressamlığı, *Mobilya Süsleme Sanatları, *Mobilya İskeleti ve Döşemesi, *Ahşap Doğrama Teknolojisi dallarının eğitimi verilmektedir.

53 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOBİLYA VE İÇ MEKAN TASARIM TEKNOLOJİLERİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

54 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HASTA VE YAŞLI BAKIM İnsan vücudunun anatomisi, sağlık hizmetlerinde iletişim, etik ilke ve sorumlulukları doğrultusunda çalışma, hasta ve yaşlının kişisel bakımını yapma, tıbbi bakımını destekleme, hasta ve yaşlının beslenmesini sağlama, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, hasta/ yaralıya ilk yardım uygulama, tıbbi terminoloji, rehabilitasyon, sağlıklı ve aktif yaşlanma ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

55 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HASTA VE YAŞLI BAKIM Alanın Altında Yer Alan Dallar *Yaşlı Bakımı, *Hasta Bakımı dallarında eğitim verilmektedir.

56 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HASTA VE YAŞLI BAKIM Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek liselerinin Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanından mezun olanlar, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler.

57 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Hastanın beslenmesini sağlama, sağlık hizmetlerinde etkili iletişim kurma, hastanın kişisel bakımını yapma, hasta/yaralıya ilk yardım uygulama, doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma, kadın hastalıkları ve aile planlaması hizmetlerinde yardımcı olma, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

58 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Alanın Altında Yer Alan Dallar Ebe Yardımcılığı, Hemşire Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği, dallarında eğitim verilmektedir.

59 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek Liselerinin Sağlık Hizmetleri alanından mezun olanlar, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler.

60 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Kamu-özel ayrımı olmaksızın hastaların bulunduğu ve sağlık hizmeti veren, tüm işletmelerde, huzurevlerinde, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde, evde bakım hizmetleri veren işletmelerde, görüntüleme ve tıbbi laboratuvar merkezlerinde çalışabilirler.

61 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Veritabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

62 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Web Programcılığı, Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.

63 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

64 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ Web programcıları ve veritabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

65 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Elektrik- Elektronik alanı birçok alanı etkilerken ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır.

66 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Bobinaj, Büro Makineleri Teknik Servisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi, Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım, Endüstriyel Bakım Onarım, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri,

67 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

68 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında eğitim almış kişiler, kamuya veya özel sektöre ait işletmelerde çalışabilirler, kendi iş yerlerini de açabilirler.

69 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNE TEKNOLOJİSİ Klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, kalıplama teknikleri, kalıp imalatı yapma, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma, mermer kesme ve imalat işlemlerini yapma, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun modelleme ve prototiplerini yapmaya yönelik eğitim veren alandır.

70 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNE TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar - Bilgisayarlı Makine İmalatı, - Endüstriyel Kalıp, - Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, - Makine Bakım Onarım, - Mermer İşleme, - Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme dallarında eğitim verilmektedir.

71 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNE TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine ön lisans programlarına devam edebilirler. Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, makine teknolojisi ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

72 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MAKİNE TEKNOLOJİSİ Makine Teknolojisi alanında eğitim almış kişiler, kamu veya özel sektöre ait işletmelerde (otomotiv, gemi, uçak, sınai tesisler) çalışabilecekleri gibi kendi iş yerlerini de açabilirler. CNC mekanik imalat atölyelerinde, kalıp ve prototip yapan imalathanelerde, imalat ve komple resimlerin tasarlanıp çizildiği bürolarda, mekanik bakım atölyelerinde, mermer ve model imalatı yapan işletmelerde iş bulabilirler.

73 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Motorlu Araçlar Teknolojisi alanı; otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma, otomotiv gövde bölümlerinin onarımlarını yapma, gövde yüzeyleri üzerinde boya ve boya sonrası işlemleri yapma, iş makineleri bakım ve onarımı yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

74 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Akaryakıt istasyonları, motorlu taşıtlar sektörüne yönelik reklam ve sigorta hizmetleri, oto kiralama şirketleri, kara yolu ve deniz taşımacılığı, inşaat ve tarım hizmetleri, otopark hizmetleri, yedek parça, satış ve satış sonrası hizmetler gibi sektörle ilişkili iş kolları düşünüldüğünde büyük bir istihdam yaratıldığı da bir gerçektir.

75 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar - Otomotiv Elektromekanik, - Otomotiv Gövde, - Otomotiv Boya, - İş Makineleri dallarının eğitimi verilmektedir.

76 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Eğitimini tamamlayan meslek elemanları, motorlu araçların bakım ve onarımı ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.

77 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO YÖNETİMİ Büro yönetimi, günlük işler, dava hizmetleri, ofis yönetimi, iletişim, bildirimler ve ödemeler, ofis makineleri, sunum, toplantı ve seyahat hizmetleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Çağımızda bilgisayarın ve bilgi teknolojilerinin gelişmesi, büro otomasyonunu da beraberinde getirmektedir. Büro otomasyonu, büro hizmetlerinde işlerin elektronik makineler ve bilgisayarlarla yapılması ve yine sonuçlarının bilgisayarlarla denetlenmesi olarak tanımlanmaktadır.

78 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO YÖNETİMİ Alanın Altında Yer Alan Dallar - Hukuk Sekreterliği, - Ticaret Sekreterliği, - Yönetici Sekreterliği dallarında eğitim verilmektedir.

79 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO YÖNETİMİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

80 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜRO YÖNETİMİ Özel sektör ve kamu kuruluşlarında, hastane, belediye, dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır.

81 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Ulaştırma hizmetleriyle, ürün veya hizmetler hedef pazarlara daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır.

82 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ Ulaştırma hizmetleri, lojistik faaliyetlerin özünü içermektedir. Lojistik, günümüzde tüm organizasyon ve kaynakları amaca ulaşmak için en uyumlu şekilde hareket ettirebilme yeteneği olarak iş dünyasının gündemine girmiştir.

83 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

84 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞTIRMA HİZMETLERİ Lojistik alanında çalışacak meslek elemanı, lojistik işletmeleri, fabrikalar, gümrük işletme, ithalat ve ihracat yapan firmalar, depolar, büyük mağazalar gibi iş piyasasının ihtiyacına göre istihdam edilmektedir. Geniş bir iş ve çalışma alanı vardır.

85 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı altında yer alan saç bakımı, cilt bakımı, vücut bakımı ve makyaj dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

86 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Saç Bakımı, Cilt Bakımı, Vücut Bakımı, Masaj dallarında eğitim verilmektedir.

87 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek liselerinin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından mezun olanlar “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler.

88 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ Kuaförlük mezunu olan kişi, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olan halk eğitim merkezlerinde, mesleki eğitim merkezlerinde, meslek liselerinde, ustalık ve usta eğiticilik belgelerini almak şartıyla sözleşmeli usta eğitici olarak öğretmen gözetimde görev alabilirler. Özel kurum ve kuruluşların kuaför salonlarında, tiyatro ve TV stüdyolarında ve kendilerine ait iş yerlerinde çalışabilirler.

89 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Halkla ilişkiler, Bir yönetim fonksiyonudur. Kurumun ya da kişilerin itibar yönetimidir. Kurumların, markaların ve kişilerin aynasıdır. Aynaya yansıyanlar ise halkla ilişkilerin sonucudur. Halkla ilişkiler, dün, bugün ve gelecek üzerine kuruludur., süreklilik gerektirir İletişim sürecidir, bütünsellik taşır.

90 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Halkla İlişkiler, Müşteri Temsilciliği, Kamuoyu Araştırmacılığı, Organizasyon Sorumlusu, Fuar Organizasyon Sorumlusu dallarında eğitim verilmektedir.

91 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

92 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ Bu sektörde iş bulma olanakları oldukça geniştir: Halkla ilişkiler ajanslarında , Reklam ve haber Ajanslarında, Kurumsal iletişim ve tanıtım bölümlerinde, Çağrı merkezlerinde Görsel ve işitsel medya kuruluşlarında, Şirketlerin müşteri ilişkileri birimlerinde Medya takip ajanslarında, Kamuoyu ve piyasa araştırma şirketlerinde, Turizm şirketleri ve ticaret odaları.

93 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SANAT VE TASARIM Sanat ve Tasarım Alanı, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür. Günümüzde insanlar yaşadıkları mekanları estetik, fonksiyonellik ve teknolojiyi bir arada kullanarak kendi kültür ve geleneklerine ait özgün tasarımları geliştirmekte ve kullanmaktadır.

94 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SANAT VE TASARIM MESLEĞİN ALT DALLARI Sanat ve tasarım alanı altında yer alan iç mekân dekorasyon, plastik sanatlar ve dekoratif sanatlar teknik ve uygulama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

95 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SANAT VE TASARIM BÖLÜMÜN AMACI Sanat ve tasarım alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları ve bilimsel-teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

96 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SANAT VE TASARIM MESLEĞİN ALT DALLARI -Liseden sonra, yükseköğrenime geçiş sınavını başaranlar lisans programlarına devam edebilirler ya da meslek yüksekokullarının -Restorasyon(aslını bozmadan onarmak) -Konservasyon(resim, heykel gibi sanat eserlerinin nesiller boyu özelliklerini kaybetmeyecek şekilde korunması işi) -Sahne Tasarımı -Mimari Dekoratif Sanatlar bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler. -Ön lisans programlarını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde, lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca, özel yetenek sınavı ile güzel sanatlar fakültesinin ilgili bölümlerine girebilirler.

97 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SERAMİK VE CAM Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Seramik teknikeri olmak isteyenlerin , - Fen bilimlerine özellikle fizik ve kimyaya ilgi duyan, - El ve gözü eşgüdümle kullanabilme yetenekleri güçlü, - Şekil ve uzay ilişkilerini görebilen, - Estetik görüş sahibi, şekillere güzellikler katabilen, - Ayrıntılara dikkat edebilen, - Tasarlama ve çizim yeteneğine sahip kimseler olması gerekir.

98 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SERAMİK VE CAM Bölümde ne yapılır? - Ürünleri biçimlendireceği model ve kalıpları hazırlar, - Seramik çamurunu hazırlar, akışkanlığını ve yoğunluğunu saptar, - Hazırladığı çamuru biçimlendirir ve süsler, - Seramik çamurunun pişme, küçülme ve kuruma küçülme deneyimini yapar, - Seramik mamullerinin kalite kontrolünü takip eder,

99 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SERAMİK VE CAM İş Alanları Seramik Ve Cam Fabrikaları Öğrenciler, seramik ve cam fabrikalarının Ar-Ge bölümünde üretimin içinde ve kalite kontrolde seramik ve cam teknikeri, Özel Okullar, Anaokulları özel okulların açtığı seramik bölümlerinde teknik eleman veya stajyer öğretmen, Serigrafi Atölyeleri Halk eğitim merkezleri belediyelerin açtığı meslek edindirme kurslarında usta öğretici, Alçı kalıp ve model atölyeleri ve cam dekor atölyelerinde usta olarak veya mezun olan öğrenci kendi atölyesini de açabiliyor.

100 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SERAMİK VE CAM

101 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADALET Amaç; Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari olarak bir genel kültür vermek, onlara kişi ve toplumun problemlerini tanıtmak, çözüm yollarını aramak, yurdun ekonomik, soysal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak, bilgi ve kabiliyetleri edindirmek, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan “mesleki yeterlikleri kazanmış, nitelikli meslek elemanları” yetiştirmektir.

102 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADALET

103 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADALET Adalet Alanı Bünyesindeki Meslek Dalları; Zabıt Kâtipliği İnfaz Koruma Memuru Olmak üzere iki alt dalda eğitim-öğretim verilmektedir

104 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ADALET Mezuniyet sonrası Yükseköğretim; Adalet Alanı mezunlarının sınavsız geçiş ile tercih edebilecekleri bölümler, Adalet Özel Güvenlik ve Koruma Sosyal Güvenlik Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği

105 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ

106 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve etkinliklerde kullanma, oyuncak hazırlama, kostüm hazırlama ve yüz boyama çalışmaları, çocukla etkili iletişim kurma, özel eğitimde öz bakım, özel eğitim programı hazırlama, yetersizlik türleri ve eğitimi ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

107 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Erken Çocukluk Eğitimi, Özel Eğitim dallarında eğitim verilmektedir.

108 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, “Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı ise lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili programlarına devam edebilirler.

109 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ Okul öncesi eğitim kurumlarında, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda, çocuk kulüplerinde, çocuk organizasyon şirketlerinde, evde çocuk bakımı hizmeti veren kuruluşlarda çalışabilirler.

110 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI El Sanatları Teknolojisi alanı dokuyacağı halının iplerini boyama, desenini çizme, geleneksel ve yöresel ürünler hazırlama, tekniğine uygun olarak elde ve makinede nakış işleme, desen programını kullanma ve sanayi makinesinde tekniğine uygun işleme, tekstil ve çeyiz ürünleri hazırlama gibi yeterliklere yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

111 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI Alanın Altında Yer Alan Dallar El Sanatları Teknolojisi alanında; El Dokuma, Halı Desinatörlüğü, Dekoratif El Sanatları, El ve Makine Nakışı, Sanayi Nakışı, Dekoratif Ev Tekstili dallarında eğitim verilmektedir.

112 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek eğitimi, meslek liselerinin (ML, AML,TL) El Sanatları Teknolojisi alanında diploma programı ile; mesleki eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri ve çeşitli yaygın eğitim kurumlarında sertifika programları ile verilmektedir.

113 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI Liseden sonra“Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına veya meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Meslek yüksek okullarını bitirenler, Dikey Geçiş Sınavı ile lisans programlarına geçebilirler.

114 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Giyim Üretim Teknolojisi alanı; Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim ve Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarımı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

115 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Alanın Altında Yer Alan Dallar Kadın Giyim Modelistliği, Erkek Giyim Modelistliği, Çocuk Giyim Modelistliği, İç Giyim Modelistliği, Hazır Giyim Model Makineciliği, Deri Giyim, Kadın Terziliği, Erkek Terziliği, Kesim, Konfeksiyon Makineleri Bakım Onarım dallarında eğitim verilmektedir.

116 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Eğitim ve Kariyer İmkânları Mesleki eğitim, meslek liselerinin Giyim Üretim Teknolojisi alanında verilmektedir. Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

117 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ Giyim Üretim Teknolojisi alanında çalışmak isteyenler, özel sektörlerdeki hazır giyim üretim işletmelerinde, konfeksiyon makineleri imalatı yapan ve konfeksiyon makineleri teknik servis hizmeti veren sektörlerde çalışabilirler veya kendi atölyelerini de açabilirler.

118 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI Bir mesajı görsel yolla belirli bir hedef kitleye ulaştırmak amacıyla tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama, ürün veya konunun fotoğrafını çekme, çektiği fotoğrafları baskıya hazır hâle getirme yeterliklerinin, çeşitli özelliklerdeki klasik veya otomatik banyo ve baskı sistemlerinin çalışmaları hakkında yeterliklerin kazandırıldığı alandır.

119 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI Alanın Altında Yer Alan Dallar Grafik, Fotoğraf dallarında eğitim verilmektedir

120 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI Eğitim ve Kariyer İmkânları Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

121 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI “Özel Yetenek Sınavı” ile Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerine girebilirler.

122 Eğitim Alınabilecek Alan ve Dallar GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
KOCAELİ – İZMİT İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI Eğitimini tamamlayarak iş hayatında gerekli yeterlilikleri kazanan meslek elemanları, grafik ve fotoğraf ile ilgili işletmelerde kariyer yapabilirler.


"İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları