Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURUMLAR & TOPLUMUN TEMEL İ HT İ YAÇLARI 6. Ünite.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURUMLAR & TOPLUMUN TEMEL İ HT İ YAÇLARI 6. Ünite."— Sunum transkripti:

1 KURUMLAR & TOPLUMUN TEMEL İ HT İ YAÇLARI 6. Ünite

2 TOPLUMSAL İ HT İ YAÇLAR  İ nsanların topluluk olarak yaşadı ğ ı yerlerde ihtiyaçları toplumsal olarak ifade edilir. Genel olarak herkesi ilgilendiren sorunların temel adı toplumsal sorunlar olur. Bunlar yaşanılan yere de ğ işiklik gösterilebilir. Kurumlar olunması ile birlikte bu genel ihtiyaçlarımız karşılanmış olacaktır. Yaşamın devam ettirilmesi için bir takım temel ihtiyaçlara gerek duyulur. Bunları gösterecek olursak en başta barınma, güvenlik, e ğ itim, sa ğ lık, yiyecek, ulaşım, e ğ lence konuları olmaktadır. Kurumlar çerçevesinde bunlar toplumda yaşayan kişilere verilmiş hizmetlerdendir.

3 KURUMLARLA MESLEKLER Barınma > Emlakçı Güvenlik > Polis E ğ itim > Okul Sa ğ lık > Hastane Yiyecek ve Giyecek > Market & Ma ğ aza Ulaşım > Otobüsler & Karayolları E ğ lence > İ nternet cafe, hobi alanları & turistik yerler

4 İ nsanların beslenme, barınma, sa ğ lık ve e ğ itim gibi bazı temel ihtiyaçları vardır.Bu ihtiyaçlarına bazen resmî kurum ve kuruluşlar, bazen de sivil toplum kuruluşları hizmet eder.Türkiye Kızılay Derne ğ i gibi kurumları sa ğ lık için hizmet eden sivil toplum kuruluşlarına örnek verirsek Millî E ğ itim Bakanlı ğ ını da e ğ itim için hizmet eden resmî kuruluşlara örnek verebiliriz.

5 KURUMLAR Ana Kurumlar: Cumhurbaşkanlı ğ ı Başbakanlık Adalet Bakanlı ğ ı İ çişleri Bakanlı ğ ı Maliye Bakanlı ğ ı vb.

6 İ nsanlar birbirine muhtaçtır.


"KURUMLAR & TOPLUMUN TEMEL İ HT İ YAÇLARI 6. Ünite." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları