Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi."— Sunum transkripti:

1 Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi

2 Milli Birlik ve Vatan Sevgisi

3 Vatan Sözlük Anlamı: Bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin bağımsız ve hakim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak bütünlüğü

4 Vatan Sevgisi Vatan Sevgisi üzerinde doğup büyüdüğümüz ve hayatımız geçirdiğimiz ülkemiz Türkiye’nin gelişmesi ve ülkemizdeki tüm insanların mutlu bir biçimde yaşamasını sağlamak için çok çalışmak, ülkemizi korumak için gerektiğinde hayatımızı bile feda edebilmek olarak tanımlanır. Vatan sevgisi, en asil, en yüce sevgilerden biridir.

5 Vatan Sevgisi ve Atatürk

6 «Türk Milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.» Mustafa Kemal ATATÜRK

7 Atatürk, vatan ve millet sevgisinin üstünlüğü ile tanınan, bu sevgisi sayesinde tarihi başarılara imza atmış örnek bir lider, büyük bir devlet adamıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olan Türk Milleti, ülkesinin menfaatini kendi menfaatlerinden, milletin geleceğini kendi geleceğinden üstün tutan bir anlayışa, derin bir millet sevgisine sahiptir. Başta Atamızın örnek olarak sergilediği ve diğer milletlere örnek olması gereken vatan ve millet sevgisi, bize şanlı tarihimizin en önemli miraslarından biridir.

8 Atatürk; vatan toprağının kutsallığını; Yurt Toprağı, sana her şey feda olsun. Kutlu olan sensin Hepimiz senin için fedaiyiz. Fakat sen Türk Milletini sonsuza kadar yaşatmak için feyizli kalacaksın. diyerek vurgulamıştır.

9 «Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur» Mustafa Kemal Atatürk

10 Okul Marşımızdan Bir Bölüm.. Tarihe, altın harflerle yazılacak Başarının mimarı liderleriz Atamızın bize emanet ettiği Ülkemiz için çok, çok çalışacağız

11 Cumhuriyetin Önemi

12 Cumhuriyet Aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında Dil, Tarih, Duygu, Ülkü, Gelenek ve görenek birliği olan insanların, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bu egemenliği belirli süreler için seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimidir.

13 Cumhuriyet yönetim biçimi olarak halkın üstünde hiçbir otorite veya yetkili makam tanımaz, devlet gücü doğrudan doğruya halkı oluşturan bireylerin elinde bulunur. Atatürk 1923 yılında «Egemenliğe doğrudan doğruya sahip olmanın değerini pek iyi anlayan ve pek iyi bilen millet, bu kutsal egemenliğe karşı belirecek her tehlikeyi yok edecektir» diyerek egemenliğin önemini bir kez daha vurgulamıştır.

14 Unutmayın!! Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. TBMM kürsüsünün arkasındaki duvarda tamamı büyük harflerle yazılı bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ilan eden ilkedir.

15 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimi ülkemize, demokrasimize, cumhuriyetimize ve onun değerlerine karşı yapılan bir eylemdir. Milletimiz bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında durmuş, kanlı darbe girişimi engellenmiştir.

16 «Darbelere Karşıyız, Demokrasinin Yanındayız.» Vatanını ve Milletini seven ve Cumhuriyetin Değerlerine sıkıca bağlı olan TUZYEKSAV AİLESİ olarak bizde;


"Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları