Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Üniversiteye Giden Yolda ÖĞRENCİ VELİSİ OLMAK BİREY DERSHANELERİ Rehberlik Servisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Üniversiteye Giden Yolda ÖĞRENCİ VELİSİ OLMAK BİREY DERSHANELERİ Rehberlik Servisi."— Sunum transkripti:

1

2 Üniversiteye Giden Yolda ÖĞRENCİ VELİSİ OLMAK BİREY DERSHANELERİ Rehberlik Servisi

3 BİREY DERSANESİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER Derslerimizin içeriği YGS-LYS ile paraleldir. Verilen dökümanlar ve sunulan imkanlar öğrencilerimizin zaman kaybını engeller. Ve böylece, öğrencilerimiz gereksiz bilgilerden arındırılmış olur.

4 BİREY DERSHANESİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER… YGS-LYS ayarında deneme sınavlarına tabi tutulurlar Bilgisayar donanımlı sınıflarda eğitim alırlar. Yaklaşık 60.000 soruyu kapsayan kaynaklara sahip olurlar.

5 BİREY DERSHANESİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER…… Anlaşılamayan konular ek derslerle ve etütlerle pekiştirilir. Sürekli YGS-LYS denemeleriyle öğrencilerin test tekniğini kavramaları ve zamanlarını en iyi şekilde kullanmaları sağlanır.

6 REHBERLİK SERVİSİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER Öğrencilerimizin kendilerini her açıdan daha iyi tanımalarına katkıda bulunur. Problemlerinin belirlenerek çözülmesi konusunda öğrencilerimize yardımcı olur. Sınav kaygısından, aile ve çevreden kaynaklanabilecek olumsuz etkileri gidermeye yönelik çalışmalarda bulunur. Verimli ders çalışmak için gerekli olan programları hazırlar.

7 REHBERLİK SERVİSİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER… Verimli ders çalışmak için gerekli olan programları hazırlar. Dershane, veli ve öğrenci işbirliğini sağlar. Veli toplantıları düzenleyerek öğrencilerimizin durumları hakkında velileri bilgilendirir.

8 REHBERLİK SERVİSİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER Ders föyleri, ödev kitapçıkları, soru bankaları ve diğer kaynakları kontrol edilir. Eksik kısımları tamamlattırılır. Soru çözüm dersleri ile genel tekrarlar yapılır.

9 REHBERLİK SERVİSİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER ÖSYM ile yapılacak yazışmalarda yardımcı olur. Öğrencilerin devamsızlık takibini yaparak velileri günlük olarak telefonla bilgilendirir. Öğrencilerimizi sınav sistemi ve meslekler konusunda bilgilendirir. Deneme sınavları sonrasında öğrencilerin başarı durumlarını takip eder.

10 REHBERLİK SERVİSİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER Öğrencilerin;aile, öğretmen ve arkadaşları ile yaşadığı problemleri gidermede yardımcı olur. Öğrencileri motive edici toplantı ve seminerler düzenler. Sistemle ilgili değişme ve gelişmelerden öğrencileri haberdar eder.

11 REHBERLİK SERVİSİNİN ÖĞRENCİYE SUNDUĞU HİZMETLER SINAV sonuçları açıklandığında; öğrencilerin sınav sonuçlarını değerlendirerek, seçebilecekleri bölümler hakkında bilgi verir. Başvuru ve tercih formlarının doldurulmasında öğrencilerimize yardımcı olur.

12 ÜNİVERSİTE’YE HAZIRLIK SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Sınav kaygısı yaşayan gençlerin kaygılarının sadece sınavla ilgili olduğunu düşünmek yanlış olur. Kaygının temel sebebi gencin çevresi tarafından olumsuz olarak algılanma korkusudur. Üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında konsantrasyon ve motivasyon başarının en önemli unsurudur.

13 SINAVLARA HAZIRLIKTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Gencin “başarısız olursam aileme ne derim ? Tanıdıklarım benim hakkımda ne düşünür ? Sonra onların yüzüne nasıl bakarım ?” gibi sorulardan arındırılması gerekir. Hiçbir öğrenci sınavlara başarısız olmak için girmez, işte bu yüzden başarısızlıktan ziyade öğrencinin başarılı olduğu noktaları vurgulamak ve onları yüreklendirmelisiniz.

14 SINAVLARA HAZIRLIKTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR Çocuğunuza sadece başarılı olduğunda değil her zaman yanında olacağınızı hissettirmelisiniz. Meslek seçiminde kendi isteğinizden ziyade, çocuğunuzun ileriki yıllarda başarılı olabileceği mesleği seçmesi konusunda destekleyici olmalısınız. ¤ Çocuğunuzun sizden farklı bir birey olduğunu, onun da kendisine has istek ve beklentilerinin olduğunu asla unutmayınız !

15 Evladım, şu mesleği seç hayatın kurtulsun..! Evladım benim başaramadığımı sen başaracaksın..! Başka çocuklar başardı sen de başaracaksın..!

16 meslek seçiminde çocuklarımıza yaklaşımımız nasıl olmalıdır? Öncelikle meslekleri tanımalı çocuğumuzun da tanımasına yardımcı olmalıyız. Uygun meslek seçimi için çocuğumuzun özellikleri ile mesleklerin nitelikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Son kararı çocuğunuza bırakmalısınız. Unutmayınız! Seçilecek meslekle bir ömür boyu siz değil, çocuğunuz yaşayacaktır.

17 Meslek Anlayışımız Çocuğunuzun 40 yıl omzunda taşıyacağı bir meslek seçmesi yerine, 40 yıl çocuğunuzu omzunda taşıyacak bir mesleği seçmesine yardımcı olun.

18 Aile içi Kurallarla İlgili Çatışma Nedenleri Kuralların belirsizliği, Kuralların uygulanması ile ilgili tutarsızlıklar, Kuralların tek taraflı olması, Kuralların uygulanabilir olmaması, Kuralların nedenlerinin bilinmemesi,

19 AİLE İÇİ İLETİŞİM “Aile içi Kuralların Belirlenmesi” Kuralları belirlerken, çocuğunuzu kendi döneminizin şartlarına göre değil yaşadığı dönemin şartlarına göre değerlendirmelisiniz.

20 Motivasyonun Sağlanmasında Ailenin Rolü Çocuğunuzun iyiliği için yaptığınız bazı davranışlar ya da söylediğiniz bazı sözler onu olumsuz etkileyebilir, Aile, çocuğunun sorunlarını anlamalı ve çocuğu ile etkin iletişim kurabilmelidir, Etkin iletişim sonrasında anlaşıldığının farkına varan genç, yaşadığı zorlukları rahatça ailesiyle paylaşabilecektir, Takdir edildiğini ve desteklendiğini gören çocuk olumlu davranışları daha sık gösterebilecektir.

21 Sağlıklı İletişim İçin.., Kelimeleri özenle seçmeli, söylerken de nasıl söylediğimize çok dikkat etmeliyiz, Yüzümüzdeki sevecenlik, ses tonumuzdaki neşe ve güven ifadesi çocuğumuza ulaşıyorsa, işler iyi gidiyor denebilir, Konuşurken dinlemeliyiz…

22 Söylemekten Kaçınılacak İfadeler “Sen hele bir kazanma, o zaman görüşürüz.” “Kazanamazsan arkadaşlarının yüzüne nasıl bakacaksın; aile dostlarımızın hepsine rezil oluruz.” “Bak, kaç tane yanlışın var, bu yanlışlarla nasıl sınav kazanacağını merak ediyorum.” “Bak yine yanlış yapmışsın, nasıl kapanacak bu açıklar?”

23 Söylenmesi Gerekenler “Doğru cevapların geçen sınava göre artmış, demek ki bir önceki sınavdaki açıklarını kapatmaya başlamışsın.” “Sen benim için her şeyden önemli ve değerlisin.” “Hayatındaki bu önemli dönemde, sana istediğin desteği vermeye hazırım.” Senin kendi üzerine düşenleri en iyi şekilde yapacağını biliyorum, ben de üzerime düşenleri yapmaya hazırım.

24 Çocuğunuzla sağlıklı bir iletişim kurabilmeniz için, Yıkıcı eleştirilerden kaçının, Yapıcı ve olumlu yönlerde tavsiyelerde bulunun, Beğenmediğiniz yönleri de nedenleri ile açıklayın, Onun fikrine saygı gösterin ve asla “sen anlamazsın!” demeyin, Eğer hatalıysanız bunu hemen kabul edin, Konuşmaya dostça başlayın, Çocuğunuzun düşünce ve isteklerine anlayışla yaklaşın, Övgü ve taktirlerinizde içten ve cömert olun,

25 Kaygıyı azaltacak bazı öneriler Henüz yapılmamış sınavın sonucuyla ilgilenmeyin, Zamanın planlanması çocuğunuzun önünü görmesini sağlayacak ve sizleri rahatlatacaktır. Telaşa kapılmaktan ve aceleci davranmaktan kaçınınız, Sınav öncesinde kesin kurallar koymayın. “Şu kadar net yapmalısın, fizik dersinden şu kadar net çıkarmalısın.” gibi ifadeler sınav sırasında çocuğunuz için birer tehdit haline dönüşebilir. SİZİN SAKİN VE OLUMLU TAVIRLARINIZ ÇOCUĞUNUZUN SAKİN VE MANTIKLI DAVRANMASINA KATKIDA BULUNACAKTIR.

26 ÖZLÜ BİR SÖZ ! Kaygı “eter” gibidir. Azı ayıltır, Çoğu bayıltır


"Üniversiteye Giden Yolda ÖĞRENCİ VELİSİ OLMAK BİREY DERSHANELERİ Rehberlik Servisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları