Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı."— Sunum transkripti:

1 667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı ğ ı

2 Kayıt İ şlemleri: 26-29 Eylül 2016 Özel Ö ğ renci Başvuruları: 26-30 Eylül 2016.

3 Kayıt İ çin Gerekli Belgeler 1-ÖSYM Yerleştirme Belgesi 2-Kapatılan Üniversiteye Yerleştirildi ğ ine dair ÖSYS Sonuç Belgesi 3-Transkript 4- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 5- 1 adet Foto ğ raf 6-2015-2016 E ğ itim-Ö ğ retim Yılı ödenen ücretin makbuzu yada ödeme beyanı

4 Özel Ö ğ renci Başvurusu İ çin Gerekli Belgeler 1- Dilekçe 2- Ö ğ renci Belgesi 3- Transkript 4-1 adet Foto ğ raf

5 Kapatılan vakıf yüksekö ğ retim kurumu ö ğ rencilerinden ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi tamamlanmadan di ğ er yüksekö ğ retim kurumlarına yatay geçiş yapan veya 2016 ÖSYS sonucuna göre yerleşti ğ i programa kayıt yaptıran ö ğ renciler, e-kayıt yaptıramayacaktır. Bu ö ğ renciler halen kayıtlı oldu ğ u yüksekö ğ retim kurumundan yatay geçişlerini veya yeni kayıtlarını iptal ettirerek, yerleşmiş oldukları yüksekö ğ retim kurumuna kayıt yaptırabileceklerdir.

6 Özel ö ğ renci olarak başvuran ö ğ rencilerin intibakları 3 Ekim 2016 Pazartesi günü ilan edilecektir.

7 Ö ğ renciler özel ö ğ renci olabilmek için sadece bir yüksekö ğ retim kurumuna başvuru yapabilecektir

8 Kapatılan üniversitenin ö ğ rencilerinin o ilde mutlaka özel ö ğ renci statüsü bulabilece ğ i birden fazla yüksekö ğ retim kurumu bulunması koşuluyla özel ö ğ rencilikte kontenjan sınırı bulunacak ancak o ilde tek üniversite varsa, kontenjan uygulanmayacak ve gerekti ğ inde ek sınıf açılabilecektir.

9 Derslerin transferi ve intibakında programın müfredatı esaslı de ğ il program yeterlilikleri esaslı bir intibak uygulanacak ve ö ğ rencinin daha önce almış ve başarılı olmuş oldu ğ u tüm dersler kredileri ile birlikte sayılarak intibakı yapılacak ve mezuniyet için gerekli olan asgari AKTS kredisi dikkate alınarak, alması gereken dersler belirlenecektir

10 Ö ğ rencinin özel ö ğ renci olarak e ğ itime devam etmesi durumunda programa intibakı özel ö ğ renci olarak e ğ itim alaca ğ ı yüksekö ğ retim kurumu tarafından yapılacak.

11 Ö ğ rencinin özel ö ğ renci olarak e ğ itim aldı ğ ı yüksekö ğ retim kurumunda e ğ itimini başarı ile tamamlayarak mezuniyeti hak etmesi durumunda yerleşti ğ i yüksekö ğ retim kurumu tarafından herhangi bir intibak işlemi yapılmadan diploması düzenlenecektir.

12 ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen, mevcut mevzuata göre yatay geçiş yapan ö ğ renciler 667 sayılı KHK Uygulama Esasları kapsamındaki özel ö ğ renci statüsünden faydalanamayacaktır.

13 Mezun duruma gelmiş staj, ek sınav, not yükseltme vb. bu durumdaki ö ğ renciler di ğ er yüksekö ğ retim kurumlarına yerleştirilmiş olsa hatta kayıtlarını yaptırmış olsalar dahi bu işlem iptal edilerek tekrar koordinatör üniversitelerine iade edilecektir.

14 667 sayılı KHK uyarınca yüksekö ğ retim kurumlarına 2016-2017 e ğ itim ö ğ retim yılı güz dönemi için kayıt yaptıracak ö ğ rencilerden kayıt esnasında ö ğ renim ücreti alınmayacak, ö ğ renim ücretleri güz dönemi final sınavına kadar alınabilecektir.

15 KHK kapsamındaki merkezi yerleştirme ile yerleşen ö ğ rencilerde özel ö ğ rencilikte dönemde ders almasına ilişkin üniversitenin kendi ö ğ rencileri ile ilgili kurallara göre işlem yapılacak, mevcut yönetmelikteki özel ö ğ renciler gibi bu ö ğ renciler için kısıtlama getiren ders alma limiti konulamayacaktır

16 Ö ğ rencinin yerleştirildi ğ i üniversitede KHK kapsamında bursluluk ve ücret durumunu devam edecek, özel ö ğ renci olarak devam etti ğ i kuruma bir ödeme yapmayacak ve bu üniversitelere ödemeler, YÖK’ün belirleyece ğ i usul ve esaslar kapsamında iki yüksekö ğ retim kurumu arasında gerçekleştirilecektir.

17 Ö ğ rencinin ikinci ö ğ retim programına yerleşmiş olması durumunda da mevcut bursluluk durumum devam edecektir.

18 Kapatılan üniversitede e ğ itim dili İ ngilizce olan programda okuyan ö ğ rencinin yerleştirme sonrasında yine İ ngilizce e ğ itim-ö ğ retim yapan programa geçmesi durumunda, yerleştirildi ğ i üniversitede tekrar hazırlık sınıfında okumayacak ve önceki üniversitesinde okudu ğ u hazırlık geçerli sayılacaktır.

19 Ö ğ retim dili Türkçe programlarda kayıtlı olan ve ö ğ retim dili yabancı dil olan programlara yerleşen ö ğ renciler yerleştikleri bölümlerde aranan yabancı dil düzeyini sa ğ lamaları gerekmektedir. İ stenen belgelerin ibraz edilememesi durumunda yabancı dil düzeyini belirlemek üzere sınav yapılacaktır.

20 Türkçe dilinde e ğ itim yapan programdan yabancı dilde e ğ itim yapan programa geçen ö ğ renci dil yetkinli ğ ini başarı ile tamamladıktan sonra e ğ itimine intibak ettirilecek ve dil farkı nedeni ile önceki yıllardaki almış oldu ğ u dersler tekrar aldırılmayacaktır.

21 Ö ğ rencilerin devamsızlık durumları kayıt süreçleri tamamlanıp e ğ itime başladıkları tarih itibariyle de ğ erlendirilecek ve yerleşme süreci tamamlanıncaya kadar olan sürede bu ö ğ renciler için devam şartı aranmayacaktır.

22 Ö ğ renciler ücretlerin ilk 3 taksitini güz döneminde di ğ er taksitleri bahar döneminde olmak üzere 6 eşit taksitte ödeyeceklerdir.

23 Ö ğ renim ücretlerini peşin olarak ödeyenler bu belgelerini ibraz etmeleri durumunda ayrıca ö ğ renim ücreti ödemeyeceklerdir.

24 Ö ğ rencinin yerleşti ğ i yıla ait ÖSYS kılavuzunda özel koşul ve açıklamalar kısmında herhangi bir hüküm yoksa ilgili programa ait 2015-2016 e ğ itim ö ğ retim yılı için ödemiş oldukları ö ğ renim ücretine TÜFE oranının uygulanması ile bulunacak tutarı yerleştirildikleri yüksekö ğ retim kurumlarına ödeyeceklerdir.

25 Başarısızlıktan de ğ il, ancak intibaktan kaynaklanan 1 yıllık süre uzatımı olması durumunda bu süre içinde bursluluk ve e ğ itim-ö ğ retim ücreti ödenmeyecektir. İ ntibaktan dolayı uzayan süre nedeniyle kullanılan 1 yıllık süre sonunda ö ğ rencinin mezun olamaması durumunda bu süreden sonraki dönemler için ücret ödenecektir.

26 Şehit ve gazi yakını olanlar ile engelli olanların kapatılan yüksekö ğ retim kurumu tarafından bu ö ğ rencilere muafiyet uygulandı ğ ına dair belgeleri ibraz etmeleri halinde yerleştirildikleri yüksekö ğ retim kurumu tarafından da muafiyetleri devam edecektir.

27 ÖSYS ile belirli oranlarda burs kazanarak yerleşen ö ğ rencilerin yerleştirildikleri yıla ait tercih kılavuzunda özel koşul ve açıklamalarda yer alan hususlardan sadece ö ğ renim ücretine ilişkin hususlar uygulanacak olup, burs, yurt, yemek gibi ilave destekler ö ğ rencilere verilmeyecektir.

28 ÖSYS kılavuzunda özel koşul ve açıklamalar kapsamında normal ö ğ renim süreleri boyunca sabit ödeme garantisi verilen ö ğ rencilerden bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla ö ğ renim ücreti aynı şekilde tahsil edilecektir.

29 Türkçe e ğ itim-ö ğ retim yapan programdan, ö ğ rencinin kendi iste ğ i ile yabancı dilde e ğ itim yapan programa geçiş yapması halinde hazırlık sınıfı için, kapatılan vakıf yüksekö ğ retim kurumunda ilgili programa ait ö ğ renim ücretinin tamamını ödeyecektir.

30 Sabırla dinledi ğ iniz için teşekkürler


"667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları