Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu. DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu. DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan."— Sunum transkripti:

1 UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu

2 DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan 45 üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır. Ahmet sınavdan 60 almıştır. Yukarıdaki örnekte : Ölçüt : 45 Ölçme notu:60 Değerlendirme Sonucu: Başarılı

3 UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRMEYİ KİM YAPAR? YÖNETİM ÖĞRETMEN SANAL KÜTÜPHANE UZAKTAN ÖĞRENEN İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİĞER ÖĞRENCİLER DERS TASARIM EKİBİ DESTEK SERVİSLERİ

4 DEĞERLENDİRME TÜRLERİ Düzey Belirleyici Değerlendirme Biçimlendirici Değerlendirme

5 GELENEKSEL DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ  Çoktan Seçmeli  Doğru-Yanlış  Eşleştirme  Kısa-yanıtlı  Klasik

6 ALTERNATİF DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ  Otantik Değerlendirme  Portfolyo Değerlendirme  Proje Tabanlı Değerlendirme

7 AEIOU” DEĞERLENDİRME MODELİ Accountability (Sorumluluk) Effectiveness (Etkililik) Impact (Etki) Organizational Context (Kurumsal Bağlam) Unanticipated Outcomes (Beklenmeyen Çıktılar)

8 Accountability (Sorumluluk): Projeyi planlayanlar söylediklerini gerçekleştirdiler mi? Kaç öğrenci katıldı? Kaç tane öğretim materyali üretildi ve ne kadarı dağıtıldı? Yeteri kadar ders yapıldı mı?

9 Effectiveness (Etkililik): Proje uygulaması ne kadar iyiydi? Katılımcılar yaşadıkları uzaktan eğitim deneyiminden memnun kaldılar mı? Öğrenciler öğrenmeleri beklenen konuları gerçekten öğrendiler mi? Öğretmenler kendilerini yeterli gördüler mi?

10 Impact (Etki): Proje, ders veya program bir fark yarattı mı? Uzaktan eğitim sisteminin kullanımı arttı mı? Uzaktan eğitime ilişkin kurallar ve yönergeler geliştirildi veya güncellendi mi? Öğrenciler, diğer uzaktan eğitim derslerine de kayıt yaptırdı mı?

11 Organizational Context (Kurumsal Bağlam): Projenin amacına ulaşmasını sağlayan veya engelleyen faktörler nelerdi? Projenin uygulaması sırasında karşılaşılan zorluklar nelerdi? Öğrenci başarılarını etkileyen faktöreler nelerdi? Dersi daha etkili kılmak adına neler yapılabilirdi?

12 Unanticipated Outcomes (Beklenmeyen Çıktılar): Projede ne tür beklenmeyen sonuçlar ve değişiklikler yaşandı? Öğrenci ve öğretmen arasındaki etkileşimler süreci nasıl etkiledi? Uzaktan eğitim sistemi öğrenci başarısı üzerinde beklenenin dışında bir etki yarattı mı?

13 DEĞERLENDİRME İÇİN KAYNAKLAR  Dokümanlar  Araştırmalar  Görüşmeler  Odak Grupları  Gözlemler


"UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu. DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları