Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTSEL KURAMLAR PROJE: Bir Ok Atana Bir Soru Bedava Grup Üyeleri; Murat YILMAZ Cebrail SE Ğ MEN MEHMET Ş ER İ F TEK İ N.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTSEL KURAMLAR PROJE: Bir Ok Atana Bir Soru Bedava Grup Üyeleri; Murat YILMAZ Cebrail SE Ğ MEN MEHMET Ş ER İ F TEK İ N."— Sunum transkripti:

1 EĞİTSEL KURAMLAR PROJE: Bir Ok Atana Bir Soru Bedava Grup Üyeleri; Murat YILMAZ Cebrail SE Ğ MEN MEHMET Ş ER İ F TEK İ N

2 KONU SEÇ İ M İ  01.04.2016 tarihinde ‘’fontlar’’ konusunu almaya grupça karar verdik ve Yard. Doç. Dr. M. Nuri URAL hocamıza bu kararımızı e-mail atarak bildirdik. Lakin 1 hafta içerisinde fontlar hakkında yapılan araştırmalar sonucu bu konudan vazgeçtik. Sebebine gelince, fontların bizim ilgi alanımızın dışında olduğu kanısına vardık çünkü fontlar konusu daha çok teknoloji yoluyla elde edilebileceği için bu konuda kendimizi sınırlı bulduk. Daha çok vakit kaybetmeden imkanlarımıza ve ilgi alanımıza uygun konu arayışına girdik ve grupça ‘’Eğitsel Kuramlar’’ konusunu almaya karar verdik.

3 MODEL SEÇ İ M İ  Elimizde bulunan birçok modelin araştırılması için grup içerisinde eşit bir şekilde paylaşım yapıldı ve yapılan bir toplantıda herkes araştırmalarını ve önerilerini sundu. İstişareler sonucu ‘’ ADDİE MODELİ’’ kullanma konusunda uzlaşıldı fakat tekrar yapılan bir toplantı sonrasında ‘’ASSURE MODELİ’’nin aşamalarının materyal yapımı için daha açık ve seçik olduğu saptandı ve model kesin olarak belirlendi.

4 HEDEFLER VE HEDEF DAVRANI Ş LAR YAPILANDIRMACILIK Yapılandırmacı öğrenmenin ne olduğunu açıklar. Yapılandırmacı yaklaşımın temel özelliklerini sayar. Yapılandırmacı yaklaşımda öğretmenin rollerini söyler. Yapılandırmacı yaklaşımda öğrencinin rollerini söyler. Yapılandırmacı yaklaşımda değerlendirmenin nasıl yapıldığını açıklar.

5 HEDEFLER VE HEDEF DAVRANI Ş LAR DAVRANIŞÇILIK Davranışçı kuramın ne oldu ğ unu açıklar. Klasik koşullanmanın ne oldu ğ unu söyler. Davranışçı kuramın önemli temsilcilerini sayar. Thorndike’nin ö ğ renme ilkelerini sayar. Guthre’a göre ö ğ renme kuramını açıklar.

6 HEDEFLER VE HEDEF DAVRANI Ş LAR BİLİŞSELLİK Bilişsel kuramlar nelerdir söyler. Bondura’nın kim olduğunu açıklar. Gizil öğrenmeyi tanımlar. Gözlem yoluyla öğrenme süreçlerini sayar. Algıyı açıklar.

7 MATERYAL İ N PLANLANMASI

8 MATERYAL İ N ÖN ÇALI Ş MASI  Öncelikle materyalimize kullanılacak malzemeleri ve bu malzemelerin tutacağı tahmini fiyatını ile kendi bütçemizi belirlemeye çalıştık.  Materyalimize gereken malzemeleri belirledikten sonra (diğer sayfada) kullanılacak malzemelerin toplam fiyatını, malzemelerin kalitesini de göz önünde bulundurarak 60-70 TL arası tutabileceği tahmininde bulunduk.

9 KULLANILACAK MALZEMELER  8 adet fon kartonu  3 adet prit (yapıştırıcı)  4 adet renkli fosforlu kalem  1 adet tahta kalemi  4 adet kalın mukavva karton  1 adet siyah pilot kalem  1 adet büyük boy dart  1 adet makas

10 GRUP ÇALI Ş MALARIMIZ Malzemelerin Alınması Materyalin tasarlama aşamasında kullanılacak olan malzemelerin tedariki için 06.05.2016 tarihinde Murat YILMAZ ve Cebrail SEĞMEN kişileri kırtasiye ve oyuncak dükkanlarını ziyaret ederek fiyat listesi aldılar ve karşılaştırmalar sonucu en az maliyetle halledebilmek için uygun fiyat sunan dükkanlardan tedarik ettiler. Aynı zamanda M.Şerif kişisi ise sanayi sitesinde bulunan marangozları gezerek dart yapımının maliyetini araştırmıştır. Lakin hazır alınmasının maddi yönden daha uygun olacağını bize telefonla bildirmiştir.

11 GRUP ÇALI Ş MALARIMIZ Materyalin Yapımı Malzemeler alındıktan sonra Murat YILMAZ kişisinin kaldı ğ ı yurda gidip materyal yapımı başlanmıştır. Kartonların kesim işini Murat YILMAZ ve Cebrail SE Ğ MEN kişileri, yapıştırma işini M.Şerif TEK İ N kişisi yapmıştır. Materyal üzerinde ve dosya raporlarında bulunan yazıları (kişisel ödevler hariç) Murat YILMAZ kişisi yazmıştır. Bunların yanı sıra grup üyeleri kendi levhalarına uygun soruları ve cevapları araştırmıştır.

12 GRUP ÇALI Ş MALARIMIZ Materyalin Yapımı Yapılandırmacılık, davranışçılık ve bilişsellik kuramlarını konu alan soru levhaları (3 adet) için ; Mukavva kartonun üzerine renkli fon kartonu kaplanmıştır. Daha sonra 5 i soru 1 i başlık olmak üzere 6 eşit parçadan oluşan fon kartonu kesilip, eşit aralıklarla fon kartonu ile kaplı olan mukavva kartonun üzerine yapıştırılmıştır. Her parçanın üzerine renkli fosforlu kalemlerle başlıklar ve sorular yazılmıştır. Bu işlem her 3 kuram içinde aynı yöntemle farklı renklerle uygulanılmıştır.

13 MATERYAL YAPIMINDAN KARELER

14

15 MAL İ YET ANAL İ Z İ 2 adet fosforlu karton 1,5*2 = 3 TL 6 adet fon kartonu 0,50*6 = 3 TL 3 adet prit (yapıştırıcı) 3,5*3 = 10,5 TL 1 paket (4 adet) fosforlu kalem = 5 TL 1 adet tahta kalemi = 3,5 TL 4 adet kalın mukavva karton 4*1,5 = 6 TL 1 adet siyah pilot kalem = 3 TL 1 adet makas = 5 TL 1 adet büyük boy dart = 30 TL TOPLAM MAL İ YET = 69,5 TL

16 MATERYAL İ N TANITIMI  Eğitsel kuramlar grup üyeleri tarafından hedef kitleye anlatıldıktan sonra hedef kitlenin hem dikkatini çekmek hem de konuyu ne derece de anladıklarını ölçmek amaçlı uygulanan bir oyun.  Öğrenci dart tahtasının karşısına (belli bir mesafede) geçer, elindeki oku fırlatır ve tutturduğu sayıya denk gelen hediye veya anlatılan konularla ilgili soruyu rehber levhalarımızdan kontrol eder. Kontrolü sonucunda kendisine denk gelen soruyu cevaplayarak konuya hakimliği ölçülür ya da hediyesi takdim edilerek (ödüllendirerek) hedef kitlenin istekli ve arzulu katılımı sağlanır.

17 MATERYAL İ N OLUMLU YÖNLER İ  Öğrencilerin, derse katılımını sağlar.  Öğrencilerin, konuyu öğrenip öğrenmemelerinin kontrolünü sağlar.  Öğrencilerin, öğrenilen konuları pekiştirmelerini sağlar.  Farklı göz alıcı renklerin kullanılması konu üzerinde dikkati arttırır.  Ödüllendirmenin bulunması öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerini sağlar.  Oyun gruplar halinde de oynatılarak, öğrencilere grup çalışması yaptırmayı sağlar.

18 MATERYAL İ N OLUMSUZ YÖNLER İ  Tehlikeli ve dengesiz dart atışlarında yaralanmalara yol açabilir. (bu durum mıknatıslı veya yapışkanlı dart kullanımlarında ortadan kalkar.)  Dart atma kabiliyeti olmayan öğrenciler pasif kalabilir.  Dart arka planında koruyucu strafor köpük kullanılmadığında mekan duvarı zarar görebilir.

19 TE Ş EKKÜRLER


"EĞİTSEL KURAMLAR PROJE: Bir Ok Atana Bir Soru Bedava Grup Üyeleri; Murat YILMAZ Cebrail SE Ğ MEN MEHMET Ş ER İ F TEK İ N." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları