Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the."— Sunum transkripti:

1 Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2 Dersin sonunda öğreneceğiniz şeyler… İnsanlar ihtiyaçlarından etkilenir ve gündelik olaylar onları etkiler Herkeste öğrenme gdüsü vardır Güdü içsel ya da dışsal olabilir Motivasyon hakkıında bilgi sahibi olmak kişinin hayatının önemli tarfalarını kontol etmesini sağlar

3 Soru Hergün uyanıp, işe koşturmamıızı ve günlük işlere dahil olamızı sağlayan ne? Bütün hayatımız boyunca hergün aynı sıradan işleri yapmamıza sebep ne? Yaptığımız her aktivitede harcayacağımız enerjiyi nerden buluyoruz?

4 Çözüm! Hayatımızda iyi şeyler başarmak için çabalarız ve bazende kendimizi tamaıyla çok büyük bir hedef için adarız. Bu daha büyük hedefleri gerçekleştirmek uğruna günlük hayatta başımıza gelen küçük sorunları ve kazaları gözardı edebiliriz. Sometimes we put a lot of energy to obtain something.

5 Kavram Bir işi yapmak için güdüye ihtiyaç duyduğumuzu sıklıkla söyleriz. Bu doğrudur. Yaptığımız her şey. Motivasyon hayatımızın önemli bir parçasıdır ve bize yaptığımız işte harcayacağımız enerjiyi verir. İhtiyaçlarımız da vardır. Bunların üstesinden gelebilmek için de bazen dramatik olaylarla karşı karşıya kalırız. Çok aç olduğumuz bir durumu düşünelim. Daha önce hiç yemediğimiz ya da hiç sevmediğimiz bir şey olsa dahi onu yemeyi deneriz! Güdüler ve ihtiyaçlar insanların motivasyonunun önemli parçalrıdır.

6 Kavram İnsanlığın ayrıca sevme, ait olma, güvenlik, özgüven ve özsaygı, başarı gibi daha büyük sosyal ihtiyaçları vardır. Büyük hedeflerimiz bize başarılı, sosyal bir hayat sağlar.

7 Kavram Tüm insanlar araştırmaya, başarmaya ve öğrenmeye ihtiyaç duyarlarÖğrenme doğumdan itibaren her an her yerde gerçekleşen hayatın en temel parçasıdır. Öğrenmek için güdülendiğimizi söyelersek, yeteneklerimizi geliştirmek için niyetimizi ve bir işi en iyi şekilde başarmak için anladığımız şeyi ifade etmiş oluruz. Learning motivation is present in every person that wants to improve abilities and to understand

8 Örnek Düşünün izlemeyi çok istediğiniz bir film var ve sizin uzaktan kumandayı kullanmayı öğrenmeniz gerek.Önce kullanmayı öğrendiniz, sonra hayatınızı kolaylaştıracak kadar etkili kullanır hale geldiniz ve TV’nin keyfini çıkarın. Öğrenilebilir herşey aynı örüntü içinde gerçekleşir. Telefonu, uzaktan kumandayı ya da herhangi bir şeyi kullanmayı bilmek ilk öğrenmeyi içerir.

9 Anahtar kavram Her tür motivasyon istediğimiz şeyi başarmak için doğru yolda hareket etmemizin temel parçasıdır.Motivasyon bizi hedefimize götüren sürücüdür. Güdülerimizi bilmek nereye gittiğimizi ve neden hareket ettiğimizi bilmemizdir. Güdülerimizi bilmek hayatımızın amacı için çok önemlidir.

10 Örnek Bir an için motivasyonun ne kadar önemli olduğunu düşünelim. Bütün insanlar yeteneklere, becerilere, zekaya tek kelimeyle niteliklere sahip. Bu tüm parçaları mükemmel işleyen dünyanın en iyi arabasına sahip olmak gibi bir şey. Araba harika yakıt performansı ile hızlı gitmek için her tür yeterliliğe sahip. Fakat bir sürücü yoksa ya da sürücü arabayı nasıl çalıştıracağını bilmiyorsa araba hareket etmeyecektir. Motivasyon motor için kıvılcım gibidir. Bu insanı hareket ettiren şeydir. En mükemmel yetenklere sahip olsanız ya da muhteşem becerilerle donatılmış olsanız bile motivasyonunuz yoksa çuk uzağa gidemezsiniz. Motivasyon insanı herekete geçiren kıcılcım gibidir.

11 Kavram Motivasyon bireye bazen dışarıdan gelebilir. Güdüleyici faktörler dışsal ya da dışarıdan olabilir, para ya da not gibi. Bu ödüller durumun sağlayamayacağı güven ve memnuniyeti sağlar. Bu tarz motive edici şeylere etrafımızda heryerde –indirimler yada markette kazandığımız bonuslar gibi- rastlayabiliriz. Güdüleyici faktörler bbireye çevresinden gelebilir.

12 Example You can experience positive motivations such as rewards and other bribery or negative motivation such as threats and blackmail. Think of a moment when you wanted to obtain a reward. External motivation can be positive or negative (reward or punishment)

13 Kavram Motivasyon bireyin içinden gelebilir. Her zaman gerekli tüm kaynaklara sahibiz ve doğru kaynağı kullanmaya ihtiyacımız var. İçimizde motivasyonu sağlayan şey ilgi mi yoksa tutku mu. İçinizde bir tutkuyla yaşarsanız sizi sürükleyecek başka bir şeye ihtiyaç duymazsınız. Siz hayatta en iyisini başarmak için yol alırsınız. Güdüleyici faktörler bireyin içinden gelebilir.

14 Örnek Gözlerinizi kapatın ve tutkuyla yaptığınız bir işi düşünün. O zaman hissttiğiniz duuyguyu hissetmeyi deneyin. Kesinlikle eminim ki o zamannki motivasyonu içinizde hissedecksiniz. İçinizdeki tutku ve ilgi güçlü duygulardan bir kaçıdır.

15 Sonuç! Güdümüzü bilirsek ve onu hayatımızın herhangi bir alanında kullanırsak, yakın zamanda ve hızlı başarılı sonuçlar elde edebiliriz. Araştırma ve öğrenme ihtiyacı insanlığın bir parçası olduğundan her birey öğrenme güdüsüne sahiptir. Biz sadece keşfetmeli ve onu en karlı şekilde kullanmalıyız. Motivation is you, moving forward. Tebrikler!

16 Çıkarılan Ders Motivasyon hayatın önemli bir parçasıdır. Bu bize enerji ve başarılı işler yapma duygusu verir. Bir süre ihtiyaçlarımz ve güdülerimiz hakkında düşünmek önemli ve sonra daha iyi bir yaşama sahip olmak için ne istediğimize göre olayları düşün. Herkes güdüye sahip.


"Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları