Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Denetim Hizmetlerinin Geleceği Hüseyin Gürer Deloitte Türkiye CEO, SMMM 17 Mart 2016 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Denetim Hizmetlerinin Geleceği Hüseyin Gürer Deloitte Türkiye CEO, SMMM 17 Mart 2016 1."— Sunum transkripti:

1 Denetim Hizmetlerinin Geleceği Hüseyin Gürer Deloitte Türkiye CEO, SMMM 17 Mart 2016 1

2 G20 / OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri Uluslararası raporlama ve denetim standartları Kurumsal Entegre Raporlama Paydaşların Beklentileri  Finansal Tablo Kullanıcıları (Yatırımcılar, vd….)  Finansal Tablo Hazırlayıcıları (Şirketler)  Denetim Komiteleri Sürdürülebilirliğin her geçen gün artan önemi 2 Denetim hizmetlerinin geleceğini etkileyen beklentiler ve düzenlemeler; © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

3 Denetim hizmetlerinin katma değerini etkileyen gelişmeler İleri teknoloji kullanımı:  Veri analitiğinin kullanımı ile şirket verilerinin hızlı ve kolay yorumu  Şirkete değer katacak tavsiyeler  İşletme karlılığı ve verimliliği üzerine geri bildirim  Şirket ihtiyaçlarına yönelik alanlarda ayrıntılı inceleme  Risk odaklı yaklaşım Uzmanlaşma:  Sektörel uzmanlık  BT uzmanlığı Düzenleyici kurumlar ve paydaşların artan beklentileri 3 © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

4 Türkiye’de iş hayatındaki önemli trendler 4 Zorluklar Uluslararası ticaret ekonomik büyüme için önemlidir Regülasyonların karmaşıklığı artmaktadır Dönüştürücü inovasyonlar başladı Finansal baskılar Yeteneğe duyulan ihtiyaç Artan belirsizlikler Muhasebe fonksiyonlarının merkezileştirilmesinde artış Devam eden UFRS’ye geçiş çalışmaları ve daha fazla şeffaflık © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

5 Muhasebe profesyonellerinden beklentiler 5 Muhasebe profesyonellerini etkileyen faktörler Güven ve raporlama Regülasyon beklentileri Standartlar ve uygulamalar Data analizlerinin ortaya çıkması ve yeni yeteneklere duyulan ihtiyaç Organizasyonel değişiklikler Mobilite beklentileri © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

6 6 Denetlenen işletmeye özel tasarlanmış Tutarlı yüksek kalite Yüksek değer yaratan İleri teknoloji kullanımına dayalı UzmanlaşmışVerimli Gelecekteki bağımsız denetim © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

7 7 Yüksek değer yaratan İşletmeye katma değer yaratacak tavsiyeler İleri teknoloji kullanımı ile, yöneticilere işletmenin durumu hakkında önemli geri bildirim verme Veri analitiğinin denetimin odağına yerleşmesi Teknoloji kullanarak işletme verilerinin daha kolay yorumlanmasını sağlayacak görsellik Denetimin herhangi bir lokasyondan yapılabilmesini kolaylaştıracak denetim yazılımları Bilgi ve araçlara daha hızlı ve istenilen yerden erişim İleri teknoloji kullanımına dayalı Denetlenen işletmeye özel tasarlanmış Denetim Komiteleri ve hissedarların önemli gördüğü alanlarda daha derinlemesine inceleme Riskli ve muhakeme gerektiren alanlara daha fazla odaklanma Gelecekteki bağımsız denetim © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

8 8 Uzmanlık Denetim ekiplerinin sektörel bazda uzmanlaşması Denetimde bilgi teknolojisi uzmanlarının ağırlığının artması Değişen bağımsız denetçi profili; teknoloji kullanımına daha yatkın Düzenleyici kurumlar ve paydaşların artan tutarlı yüksek kalite beklentisi Rekabetin fiyat yerine kaliteye odaklanması Tutarlı yüksek kalite Verimli Artan teknoloji kullanımı ile birlikte saptanan risklere yönelik daha etkin çalışmalar Gelecekteki bağımsız denetim © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

9 Potansiyel bilgi güvence alanları 9 © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz. Finansal raporlama dışında ilave güvence sağlanması Yatırımcı sunumlarında kullanılan verilerin denetlenmesi Entegre raporlama alanında bağımsız denetçinin güvence sağlaması Finansal tablolar açıklanmadan önceki kar açıklamalarının denetlenmesi Sürekli denetim Finansal olmayan verilen denetlenmesi

10 Küresel profesyonel muhasebecinin karakteristik özellikleri 10 Yeni beceriler, bilgi ve uzmanlık Güçlü değerlere bağlı Bilinen bir meslek örgütüne üye Çok Fonksiyonluluk Sürekli mesleki gelişimi taahhüt eden Mesleki Standartları destekleyen Küresel profesyonel muhasebecinin karakteristik özellikleri Dış Denetçi CFO/Nitelikli Finansal Kontrolör Vergi Denetçisi İç Denetçi Yönetim Muhasebecisi Danışman Kurumsal Finansman Sürdürülebilirlik Hizmetleri Entegre Raporlama Hizmetleri © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

11 Türkiye’den geleceğin küresel muhasebecileri 11 Ekleme yapılacak silmeyin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir(SMMM) Yeminli Mali Müşavir(YMM) Bağımsız Denetim Lisansı(KGK) Denetim ve Vergi Firmalarında Çalışanlar Denetim ve Vergi Firmalarında Eskiden Çalışanlar ACCA (Chartered Certified Accountants) Certified Public Accountant (CPA) CFE (Certified Fraud Examiner) CMA (Certified Management Accountant) CIA (Certified Internal Auditor CICA (Certified Internal Control Auditors) Etkileşim ve ülkeler arası mobilite yeteneklerine sahip Türk muhasebeciler © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz.

12 Görüş ve öneriler Paydaşların daha çok bilgilenme ihtiyacı, işletmelerin sürekliliğinde önem taşıyan karlı ve verimli büyümenin güvencesi için denetim hizmetlerinin iş hayatında önemini arttırmaktadır. Mesleki akademik eğitim programlarının yeni ihtiyaçlara göre tasarlanması, Mesleki yetkinliklerimizin dijital ortam ile uyumlu olacak şekilde geliştirilmesi, Meslekte şirketleşme ve kurumsallaşmanın sağlanması Yeni uzmanlaşma alanları ile hizmet çeşitliliği yaratılması 12 © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz. Sonuç Öneriler

13 Deloitte; İngiltere mevzuatına göre kurulmuş olan Deloitte Touche Tohmatsu Limited (“DTTL”) şirketini, üye firma ağındaki şirketlerden ve ilişkili tüzel kişiliklerden bir veya birden fazlasını ifade etmektedir. DTTL ve üye firmalarının her biri ayrı ve bağımsız birer tüzel kişiliktir. DTTL (“Deloitte Global” olarak da anılmaktadır) müşterilere hizmet sunmamaktadır. DTTL ve üye firmalarının yasal yapısının detaylı açıklaması www.deloitte.com/about adresinde yer almaktadır. Deloitte, denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, risk yönetimi, vergi ve ilgili alanlarda, birçok farklı endüstride faaliyet gösteren özel ve kamu sektörü müşterilerine hizmet sunmaktadır. Dünya çapında farklı bölgelerde 150’den fazla ülkede yer alan global üye firma ağı ile Deloitte, müşterilerinin iş dünyasında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek olmak ve başarılarına katkıda bulunmak amacıyla dünya standartlarında yüksek kaliteli hizmetler sunmaktadır. Deloitte, 225.000’i aşan uzman kadrosu ile kendini iz bırakan bir etki yaratmaya adamıştır. Deloitte, her 5 Fortune Global 500® şirketinden 4’üne hizmet vermektedir. Bu belgede yer alan bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır ve Deloitte Touche Tohmatsu Limited, onun üye firmaları veya ilişkili kuruluşları (birlikte, “Deloitte Network” olarak anılacaktır) tarafından profesyonel bağlamda herhangi bir tavsiye veya hizmet sunmayı amaçlamamaktadır. Şirketinizi, işinizi, finansmanınızı ya da mali durumunuzu etkileyecek herhangi bir karar ya da aksiyon almadan, yetkin bir profesyonel uzmana danışın. Deloitte Network bünyesinde bulunan hiçbir kuruluş, bu belgede yer alan bilgilerin üçüncü kişiler tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir. © 2016. Daha fazla bilgi için Deloitte Türkiye (Deloitte Touche Tohmatsu Limited üye şirketi) ile iletişime geçiniz. 13


"Denetim Hizmetlerinin Geleceği Hüseyin Gürer Deloitte Türkiye CEO, SMMM 17 Mart 2016 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları