Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

12. SINIFLARDA UYGULANACAK ÇALI Ş MA EYLEM PLANI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "12. SINIFLARDA UYGULANACAK ÇALI Ş MA EYLEM PLANI."— Sunum transkripti:

1 12. SINIFLARDA UYGULANACAK ÇALI Ş MA EYLEM PLANI

2 BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER  AMAÇ: Bu çalışma eylem planının amacı 12. sınıf öğrencilerini girecekleri üniversite sınavlarına bir bütün olarak her yönüyle hazırlamaktır.  KAPSAM: Bu çalışma eylem planı Sivas Fen Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin üniversite sınavına hazırlık sürecinde yapılacak olan çalışmaları ve faaliyetleri kapsar.

3  DAYANAK: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 7. Maddesi b. Bendi.  KISALTMALAR: ORS: Okul Rehberlik Servisi YGS: Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı LYS: Lisans Yerleştirme Sınavı DYK: Destekleme ve Yetiştirme Kursları  SÜRE: Bu çalışma eylem planı 1 Haziran 2016 ve 15 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

4 İKİNCİ KISIM SÜREÇ PLANI  2016-HAZİRAN 1- 11. sınıf velilerimizle ile gelecek eğitim-öğretim yılı yapılacak çalışmaları değerlendirme toplantısı temsilci ve komisyon çalışmalarında görev alacak velilerin tespiti. 2- 11. sınıf öğrencilerimizle yaz tatili dönemini değerlendirme ve gelecek eğitim-öğretim yılı yapılacak çalışmaları paylaşma toplantısı. 3- Sene sonu öğretmenler kurulunda 12. sınıflar çalışma eylem planının tanıtımı ve değerlendirmesi.

5  TEMMUZ 1- Öğrencilerin dinlenme dönemi 2- Öğrencilerin yaz kursuna alt yapı hazırlık dönemi  AĞUSTOS 1- Yaz dönemi yetiştirme kursu(15 Ağustos-10 Eylül tarihleri arası)  EYLÜL 1- Yaz dönemi kursunun tamamlanması, kurs sonu sınavı ve değerlendirme 2- Hafta sonu kurslarının planlanması, organize edilmesi ve kursun başlatılması 3- Öğrencilerimize YGS ve LYS sınav sisteminin anlatılması (Okul Rehberlik Servisi) 4- Öğrencilerimizle 2016 YGS ve LYS analizlerinin paylaşılıp değerlendirilmesi (Okul Rehberlik Servisi)

6 5- YGS ve LYS sürecinde verimli çalışma tekniklerinin aktarılması (Okul Rehberlik Servisi) 6- Okulumuz 12. sınıf öğretmeleriyle 12. sınıflar çalışma eylem planının paylaşımı toplantısı, alınacak önlemler ve yapılacak çalışmaların paylaşımı. 7- Öğrencilerimizin kan ölçüm değerleri yaptırılıp anemi rahatsızlığı olanların tedavisinin yaptırılması  EKİM 1- 12. sınıflarda öğrenci beklenti anketinin düzenlenmesi sonuçlarının değerlendirilmesi (Okul İdaresi) 2- Sınav sürecinde dikkat edilmesi gerekenler konusunda motivasyon semineri düzenlenmesi (Okul Rehberlik Servisi) 3- Bireysel öğrenci görüşmeleri yapılması(Okul Rehberlik Servisi)

7 4- 12. sınıf velilerimize yönelik Prof. Dr. Zafer AKINCI’nın ‘‘Çocuğum Sınava Girecek’’ konulu konferansı 5- Deneme sınavları yapılması, sonuçların değerlendirilmesi 6- Hafta sonu Destekleme ve Yetiştirme Kursu 7- 12. sınıflar veli toplantılarının yapılması  KASIM 1- Hedef belirleme konusunda fakülteler hakkında bilgilendirme 2- Tıp fakülteleri ve hekimlik mesleği konusunda bilgilendirme semineri yapılması (Konuşmacı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Gökhan GÖKÇE) 3- Üniversite Tanıtımları 4- Deneme sınavları, sonuçlarının değerlendirilmesi 5- Hafta sonu kursları

8 6- 12. sınıf öğrencilerine yönelik Prof. Dr. Zafer AKINCI'nın «Ya Performansım Düşerse» konulu konferansı 7- Öğrencilerimizle yönelik sinema ve tiyatro etkinlikleri  ARALIK 1- Mühendislik fakülteleri hakkında bilgi verilmesi(ORS) 2- Mühendislik mesleği hakkında bilgilendirme semineri yapılması (Konuşmacı Fatih POYRAZ (Okulumuzun ilk mezunlarından Geomatik Mühendisliği bölümü kurucusu öğretim üyesi) 3- Üniversite Tanıtımları (ORS) 4- Mesleki eğitim envanteri uygulaması ve öğrencilere mesleklerin gerektirdikleri özellikler hakkında bilgi verilmesi (ORS) 5- 12. Sınıf öğrencilerine yönelik Prof. Dr. Zafer Akıncı'nın «Puanım Net Hedefim Değil» konulu konferansı

9 6-Deneme Sınavları ve sonuçlarının değerlendirilmesi 7- Hafta Sonu DY Kursları 8- Sömestr tatilinde yapılacak kursun planlanması, çalışmalarının yapılması 9- 12. sınıflar veli toplantıları  2017-OCAK 1- YGS müracaatları hakkında bilgilendirme (ORS) 2- Öğrenci YGS müracaatlarının yapılması (ORS) 3- Üniversite tanıtımları (ORS) 4- Eczacılık ve diş hekimliği meslekleri hakkında bilgilendirme seminerleri yapılması (Konuşmacılar: Ecz. İkram SARAŞ (Okulumuzun ilk mezunlarından) Sinan KARAKAŞ (Okulumuzun ilk mezunlarından))

10 5- Eczacılık ve diş hekimliği fakültelerinin tanıtımı (ORS) 6- Sömestr tatili kursunun yapılması 7- Hafta sonu DY Kursları 8- Deneme sınavları ve sonuçlarının değerlendirilmesi Şubat 1. Sınava hazırlık süreci hakkında bilgilendirme ve motivasyon semineri(ORS) 2. Sınav kaygısı anketinin uygulanması (ORS) 3. Sınav kaygısıyla mücadele etme ve başa çıkabilme yöntemleri hakkında bilgilendirme semineri yapılması(ORS)(Konuşmacı: Okul Rehber Öğretmeni Kazım YILDIRIM) 4. Üniversite tanımları

11 5. Sömestr tatili kursunun tamamlanıp sonuçlarının değerlendirilmesi 6. 1. dönemin değerlendirildiği 12. sınıflar veli toplantısı 7. Deneme sınavları ve sonuçlarının değerlendirilmesi  Mart 1. Sınav esnasında dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgilendirme yapılması(ORS) 2. Stres ve sınav kaygısı azaltma yöntemlerinin uygulanması (ORS) 3. YGS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve LYS ye katkısı hakkında bilgilendirme, sınavı iyi geçmeyen öğrencilere yönelik motivasyon çalışması (ORS) 4. Üniversite tanıtımları (ORS) 5. Hukuk, iktisat, işletme, maliye, mimarlık mesleklerinin tanıtımı ve bilgilendirme seminerleri (Konuşmacılar daha sonra belirlenecektir.) 6. 12. sınıf öğrencilerimize yönelik Prof. Dr. Zafer AKINCI'nın "Zihin Haritaları ile Hafıza Teknikleri " konulu konferansı 7. Deneme sınavları ve sonuçlarının değerlendirilmesi

12  Nisan 1- Motivasyon semineri (ORS) 2- Meslek seçiminin önemi hakkında bilgilendirme yapılması (ORS) 3- Üniversite tanıtımları (ORS) 4- 12. sınıf öğrencilerimize yönelik Prof. Dr. Zafer AKINCI'nın "Kimse Bana Ne Yapacağımı Söylemesin" konulu konferansı 5- 12. sınıflara veli toplantıları 6- Deneme sınavları ve sonuçlarının değerlendirilmesi  Mayıs 1- Son sınıf öğrencilerimiz, velilerimiz, eğitim kadrosu ile piknik yapılması 2- Deneme sınavları ve sonuçlarının değerlendirilmesi 3- Son sınıflar mezuniyet programı  Haziran 1- LYS yapılması

13 Uygulanması Planlanan Di ğ er Çalı ş malar

14  1 - 12. sınıfların dersleri aksamaması için zamanlı programlar hariç programlara dahil etmeyeceğiz.  2 - 12. sınıflar için özellikle kütüphane başta olmak üzere özel çalışma ortamları hazırlayacağız.  3 - 12. sınıf pansiyonlu öğrencilerimizin çalışma ortamını özel olarak (imkânlar dahilinde) hazırlayacağız.  4 – Okul kurslarında görev alacak öğretmenlerimize (Millî Eğitim Bakanlığının sistemi gereği) imkanlar ölçüsünde öğrenci tercihleriyle oluşacak.  5 – Deneme sınavlarında geçen yıl yaptığımız Türkiye geneli Fen Liseleri ortak sınav organizesi bu yılda yapılacak.  6 - Deneme sınavlarımızda gerekli hassasiyet gösterilecek; a) Kaliteli yayınların seçilmesine özen gösterilecek. b) Deneme sınavları zamanında ve ciddiyetle gerçekleştirilecek. c) Deneme sınav sonuç karneleri velilerimizle paylaşılacak. d) Sınav sonuç analizleri yapılıp eksikler tespit edilip telafileri ortak çalışmayla yapılacak.

15  7 – Tavsiye edilecek yardımcı kaynak seçiminde hassas davranılıp kalitesi ön plana çıkarılacak. (Okulun öğretmenleri kaynak seçim komisyonu)  8 – İmkânlar dahilinde okul kurslarında yer alacak öğretmenlerimizin belirlenmesinde 12. sınıf öğretmenlerinin yer almasına özen gösterilecek.  9 – Deneme sınavları hafta içi değil kurs günlerinde kurs saatinden sonra yapılacak böylece hafta içi ders kaybı yaşanmayacak.  10 – Kurslara katılım, kaynak alımı ve deneme sınavlarına katılım zorunlu olmayacak ancak katılım müracaatı yapıldıktan sonra geri dönüş olmayacak.  11 – 12. sınıflara yönelik etüt çalışmaları yapılacak ancak bu konunun netleşmesi ve planlanması sene başında yapılacak.  12 – Okul, aile ve öğrenci başarı için kenetlenecek. Oluşturulan çalışma eylemi planının düzgün işlemesi ve başarıya ulaşması için bütün taraflar üzerlerine düşen yükümlülüğü yerine tam olarak getirecek.

16 BAŞARMANIN SIRRI ÇALIŞMAK, ÇALIŞMANIN SIRRI İNANMAKTIR.

17 Velilerimizden Beklentilerimiz

18  1 – Destek açısından süreklilik arz edecek şekilde okulun çalışmalarına ve okulun hazırladığı çalışma eylem planına destek verilmesi  2 – Okulla olan diyalog ve irtibatlarını artırmaları  3 – Öğrencinin ihtiyacı olan kaynak kitap, deneme sınavları vb. konularda destek vermeleri  4 – Öğrencilerinin devamsızlık hususunu ciddiye alarak takip etmeleri, önemli bir durum olmadıkça öğrencinin isteği ile izin almamaları (Devamsızlık öğrencinin ders başarısını düşürür)  5 – Öğrencinin ev içerisinde çalışma ortamının oluşturulması, psikolojik olarak aile huzurunun sağlanması  6 – Öğrencinin sınav nedeniyle aile tarafından psikolojik baskı altında tutulmaması  7 – Öğrencinin sağlığının (ruh ve fizik sağlığı) korunmasına dikkat edilmesi (hiçbir şey veya hiçbir başarı çocuğunuzun sağlığından önemli değildir.)

19  8 – Üniversitede gireceği alan seçimi konusunda öğrencilere psikolojik baskı uygulanmamalı  9 – Öğrencilerimizin beslenme ve uyku düzenine azami derecede dikkat edilmesi  10 – Öğrencilerin çalışmalarının takibinin ailelerce yapılması  11 – Öğrencilerimizin arkadaş çevrelerinin takibi  12 – Bilgisayar, cep telefonu ve teknolojik kullanım aletlerinin kullanımının kontrol altına alınması  13 – Öğrencilerin sınav kaygılarını azaltacak sosyal ve sportif faaliyetler yaptırılması

20 TEŞEKKÜR EDERİZ


"12. SINIFLARDA UYGULANACAK ÇALI Ş MA EYLEM PLANI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları