Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
GÜNDEM MADDELERİ AÇILIŞ. SAYGI DURUŞU ve İSTİKLAL MARŞI. TANIŞMA. TKY UYGULAMALARI ve PLANLI OKUL GELİŞİM SÜRECİ BASAMAKLARININ İNCELENMESİ. ÖDÜL SÜRECİNE KATILACAK OKUL TESPİTİ. DİLEK ve TEMENNİLER. KAPANIŞ.

2 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI KASIM2013
MENEMEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

3 TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Örgütte çalışan bütün insanların katılımını, yapılan işlerin bütün yönlerini, müşterilerin ve sunulan yönetimin hepsini anlatmaktadır.T “Kalite”yi, yani alıcının beklediği hizmeti ve beklentilerini aşan üretimi anlatmaktadır.K Yönetimin her konuda örnek olması, örgüt çapında katılımcı ve liderce bir yönetim sergilenmesini anlatmaktadır.Y

4 MENEMEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PLÂNLI OKUL GELİŞİM SÜRECİ BASAMAKLARI MENEMEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

5 İşlem Basamakları 1. Basamak
Okul Gelişim Yönetim Ekibinin oluşturulması (Mart veya Eylül) 2. Basamak Okul Kalite Temsilcisinin belirlenmesi (OGYE tarafından) 3. Basamak Okul Kalite Temsilcisinin eğitimi

6 OGYE Okul Müdürü mutlaka OGYE toplantılarına katılmalıdır.
Okul Gelişimi ve Yönetim Ekibi okul müdürünün liderliğinde çalışarak okul gelişimini planlayan, planlanan çalışmaları uygulayan çalışmalarda gerekli okul içi ve dışı koordinasyonu ve organizasyonu yürüten bir çalışma grubudur. Okul Müdürü mutlaka OGYE toplantılarına katılmalıdır.

7 Özdeğerlendirmenin Yapılması (Nisan)
4. Basamak Özdeğerlendirmenin Yapılması (Nisan) A. Personelin bilgilendirilmesi B. Kriter ekiplerinin oluşturulması C. Kriter ekiplerinin eğitimi D.Verilerin toplanması * E. Veriler değerlendirilerek; Kuvvetli yönlerin, İyileştirilmeye açık alanların belirlenmesi (OGYE tarafından) F. Uzlaşı toplantısı yapılması. (İyileştirme planında yer alacak konuları belirlemek için OGYE tarafından) *2015 yılı bildiğiniz üzere stratejik planların yenileneceği yıl.Dolayısıyla bu yıl toplayacağımız veriler 2015’te stratejik planının oluşturulmasında kaynak arz edeceğinden oldukça önemlidir.

8 İYİLEŞTİRMEYE AÇIK ALAN 5 puan üzerinden yapılan değerlendirmeye göre 3,4 puanın altında olan her konu iyileştirmeye açık alan olarak nitelendirilir.

9 5. Basamak Özdeğerlendirme sonuçlarına göre İyileştirmeye açık alanların önceliklendirilmesi ve İyileştirme ekiplerinin oluşturulması (OGYE tarafından - Stratejik Plan) 6. Basamak İyileştirme planlarının hazırlanması (İyileştirme ekipleri tarafından - Stratejik Plan) 7. Basamak İyileştirme planları doğrultusunda Yıllık Okul Gelişim Planının hazırlanması (OGYE tarafından) 8. Basamak Yıllık okul gelişim planının uygulanması Önceliklendirmede Zaman,Maliyet ve Zorluk derecelerinin puanlandırılması gibi yöntemler kullanılabilir.

10 İYİLEŞTİRMEYE AÇIK ALANLARIN ÖNCELİKLENDİRİLMESİ
* Zaman * Maliyet ve * Zorluk derecelerinin puanlandırılması gibi yöntemler kullanılabilir. En yüksek üç puanlı konu önceliklendirilir. Ancak düşük puanlı olup da çözümü çok hızlı olabilecek bir sorun varsa o da önceliklendirilebilir.

11 OKUL GELİŞİM PLANI 1 yıl için hazırlanarak aylara ilişkin etkinliklerin GANT şeması üzerinde gösterildiği plandır.

12 İLETİŞİM KOORDİNASYON-İŞBİRLİĞİ
OKUL GELİŞİM PLANI İZMİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULU YILLIK GELİŞİM PLANI STRATEEJİLER HEDEFLER YAPILACAK ÇALIŞMALAR 2011 2012 EYLÜL EKİM KASIM ARALIK OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS DÜŞÜNCELER KONUSU ALANI SORUMLULAR 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 YÖNETİM İNSAN KAYNAKLARI İLETİŞİM KOORDİNASYON-İŞBİRLİĞİ MALİ KAYNAKLAR EĞİTİM ÖĞRETİM Üye Başkan Okul gelişim planları 1 yıl için hazırlanarak aylara ilişkin etkinlikler GANT şeması üzerinde gösterilir.Hatta büyük bir baskısı okul girişine asılabilir.

13 9. Basamak Gözden geçirme ve Biçimlendirici değerlendirme (OGYE tarafından - Stratejik Plan Sene Sonu Değerlendirme) 10. Basamak Düzeltilmiş Yıllık gelişim planının uygulanması 11. Basamak Son değerlendirme. (OGYE tarafından - Stratejik Plan İlk 6 Aylık Gözden Geçirme )

14 Biçimlendirici Değerlendirme Formu
İş No Çalışmadan Beklenen Yarar Çalışmadan Beklenen Yarar Sağlanamadı İse Neden Eklenecek Çalışma Konusu Ek Çalışmanın Tahmini Maliyeti (TL) Ek Çalışmanın Tamamlanacağı Tarih Çıkartılacak Çalışma Konusu Çıkarılan Çalışmadan Başka Çalışmalara Aktarılacak Kaynaklar

15 EYLEM PLANI Okulun eksik ya da geliştirilmeye açık yönlerine yönelik 1 yıl için hazırlanan plandır.

16 EYLEM PLANLARI A okulu 2011-2012 Stratejik Amaç Hedef Faaliyet
AKADEMİK BAŞARIYI ARTTIRMAK Hedef 1.1 10. SINIF MATEMATİK DERSİ YIL SONU ORTALAMASINI % 4 ARTTIRMAK. Faaliyet 1.1.1 Her hafta 2 ders saati etüd yapılması. Faaliyet/Proje Aşamaları Sorumlu Kişiler/Birimler Zaman Çizelgesi Gerekli kaynaklar Matematik Zümresi Mali yükümlülük içermemektedir

17 ÇALIŞMA (İYİLEŞTİRME) PLANI
ÇALIŞMA PLANLARI ÇALIŞMA (İYİLEŞTİRME) PLANI Stratejik Amaç No: …………. Hedef No: ………….. Çalışma Konusu: Performans Göstergesi: Yapılacak işler Çalışmanın Sorumluları Çalışmanın Başlangıç Tarihi Çalışmanın Bitiş Tarihi Tahmini Maliyet Çalışmadan Beklenen Yarar Çalışmanın Değerlendirilmesi Çalışma Tamamlandı Çalışmanın Tamamlanamama Nedeni (Çalışma Bitirilemediyse Gerekçeleri) 17

18 SOSYAL FAALİYETLER VE KURS EKİBİ ÇALIŞMA (İYİLEŞTİRME) PLANI
Stratejik Amaç No: 7 Hedef No: 7.2 Çalışma Konusu: Sosyal faaliyetleri artırma Performans Göstergeleri: 2008–2009 eğitim–öğretim yılında 2 olan sosyal faaliyet alanını 2009–2010 eğitim–öğretim yılında en az 4’e çıkarılması Yapılacak İşler Çalışmanın Sorumluları Çalışmanın Başlangıç Tarihi Çalışmanın Bitiş Tarihi Tahmini Maliyet Çalışmadan Beklenen Yarar Çalışmanın Değerlendirilmesi Çalışma Tamamlandı Çalışmanın Tamamlanmama Nedeni (Çalışma Bitirilmediyse Gerekçeleri) Öğretmen ve öğrencilerle birlikte huzurevini ziyaret Sosyal Faaliyetler ve Kurs Ekibi 500 TL Öğrencilerin sosyal dayanışma duygusunu geliştirerek öneminin kavranması Öğretmen ve çalışanlarla birlikte EFES antik kentinin ziyaret edilmesi --- Öğretmen ve okulumuzun çalışanları arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi. İlimizden bir okulun kardeş okul seçilmesi ve yardımlaşılması 1000 TL Öğrenciler arasında bilgi alışverişi yapılarak sosyal yönlerinin geliştirilmesi Okulumuzdaki sınıflar arasında futbol turnuvası düzenlenmesi ---- Öğrencilerin sportif becerileri ve yarışma duygusunu arttırılarak sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi Liseler arası Güreş yarışmaları düzenlenmesi 250 TL Okulun tanıtılması, öğrencilerin sosyal ve sportif gelişimlerine katkı sağlanması Memnuniyet anketleri ile sonucun tespit edilmesi Kriter ekipleri

19 OKUL/KURUM TKY DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN EVRAKLAR
●Basılı bir stratejik plan. ( ) ●OGYE seçim tutanağı. (Eylül veya Mart ayında.) ●OGYEtoplantı tutanakları. (Karar defteri tutulması yararlı olacaktır.)

20 Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Teşekkür ederim! Aysun DURMAZ Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe TKY Temsilcisi


"TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları