Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik"— Sunum transkripti:

1 YAVUZ SELİM ORTAOKULU rehberlik servisi’nin 2014-2015 VELİLERE YÖNELİK ÇALIŞMA PLANI

2 Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik
Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik. *Kaynaştırma programında bulunan ve özel eğitim gerektiren öğrencilerin öğretmenleriyle toplantı yapma. Öğretmen ve velilere yönelik verimli ders çalışma yöntemleri hakkında toplantı. Öğrenciler sosyal kulüplere seçilirken ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilebilmeleri için müşavirlik hizmetlerinin sürdürülmesi. 8. SINIF VELİLERİNE TEOG. VE SINAV KAYGISI HAKKINDA DİĞER SINIFLARIN VELİLERİNE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ KONULARINDA BİLGİ MEKTUBU GÖNDERİLMESİ YA DA TOPLANTI YAPILMASI. Uygulanan Bireyi Tanıma Tekniği sonuçlarına yönelik olarak, çok önemli durumlarda ailenin bilgilendirilmesi. Öğretmen ve velilere müşavirlik. Sınav kaygısı,sınavlar ve başarı arasındaki ilişki ve başarı için ailenin rolü hakkında velilere seminer verilmesi.

3 Zaman yönetimi, sınav ve başarı arasındaki ilişki, amaç belirleme ve başarı, çatışma yönetimi konularında: İhtiyaç duyulan öğrencilerin aileleri ile görüşülmesi ya da veli ziyareti yapılması. *Farklılıkları (Bireysel, kültürel ve sosyo-ekonomik vb.) kabul edici bütünleştirici bir iklimin oluşuturulabilmesi için öğrencilere, öğretmenlere ve velilere kişisel farklılıklarla ilgili bilgi sunulması Özel eğitim gerektiren ve kaynaştırma öğrencilerin sınıf öğretmenlerine ve velilerine öğrencilerin özellikleri ve eğitim tedbirleri hakkında bilgilendirme Öğretmen ve velilere müşavirlik. Bireylerin güçlü ve zayıf yönlerinin bilinmesinin sağlayacağı yararlar konusunda öğretmen ve velilerin bilgilendirilmesi.

4 Öğretmen ve velilere müşavirlik
Öğretmen ve velilere müşavirlik. Üst öğrenim kurumlarını tanıma amaçlı yapılan faaliyetlerin meslek seçimine ve ders başarısına etkisi konusunda öğretmen ve velilerin bilgilendirilmesi. 7-19 YAŞ AİLE REHBERLİĞİ VE YA 0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMLARININ BAŞLAMASI Velilere yönelik olarak "Küfür,Yalan Söyleme,Hırsızlık" gibi olumsuz davranışlar hakkında seminer verilmesi. Öğrenme stilleri ile ilgili: Öğretmen ve velilere müşavirlik Teknoloji ve ekran bağımlılığı konularında velilere bilgi notu-broşür gönderilmesi. Öğretmenlere ve velilere müşavirlik. Kaynaştırma programında bulunan öğrencilerin takibi.

5 Sağlıklı yaşam ve beslenme, diyabet, obezite konularında velilere bilgi notu-broşür gönderilmesi.
Öğrencinin karnesine velinin yaklaşımı konusunda bilgi notu gönderilmesi. Akademik yetenek düzeyi yüksek olduğu halde 1. Dönem ders notları düşük olan öğrenciler ile: Öğretmen ve velilere yönelik öğrencilerin akademik başarısının artırılması hakkında toplantı yapılarak. verimli ders çalışma konusunda ailelere düşen görevler ile ilgili bilgilendirme yapılması. Ergenlik Dönemi konusunda velilere bilgi notu- broşür gönderilmesi veya seminer yapılması. 7-19 YAŞ AİLE REHBERLİĞİ VE YA 0-18 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMLARININ BAŞLAMASI

6 Sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel çalışmalara katılımın önemi konusunda velilere bilgi notu gönderilmesi. Çekingen mizaca sahip öğrencilerin velileri ile görüşülmesi ve öğrencilerin katılımlarının sağlanması. Velilere yönelik zararlı madde alışkanlıklarının önlenmesiyle ilgili toplantı yapılması ya da bilgi notu gönderilmesi. Temizlik, hijyen ve kişisel bakım konularında velilere bilgi notu gönderilmesi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi konusunda velilere bilgi notu gönderilmesi. Uygulanan Bireyi Tanıma Tekniği sonuçlarına yönelik olarak: Öğretmen ve velilere müşavirlik. Psikoeğitim veli ve öğretmen oturumlarının yapılması. Toplumsal yaşamda karşılaşılabilecek risklerden korunma hakkında velilere bilgi notu gönderilmesi.

7 Sınav kaygısı yaşayan öğrencilerin aileleri ile toplantı yapılması.
Öğretmen ve velilere müşavirlik. Travmatik bir yaşantı geçiren bireylerin göstereceği tepkiler konusunda öğretmen ve velilerin bilgilendirilmesi. Öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna yönlendirilmesiyle ilgili velilerin bilgilendirilmesi. Öğretmen ve velilere müşavirlik. Öğretmen ve velilere müşavirlik. Öğrencilerin yönlendirilmesi ve sınıf yıl sonu başarı puanlarının önemi konusunda velileri bilgilendirme. “Çocuğunuzun ortaöğretim kurumu seçimine nasıl yardımcı olabilirsiniz?” konulu toplantı yapılması. Öğrencinin karnesine velinin yaklaşımı konusunda broşür gönderilmesi.


"Okula uyum konusunda: Öğretmen ve velilere müşavirlik" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları