Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hem işletmelerin hem de kurumların kullanabildiği, farklı iş süreçlerine göre modellenebilen, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden ve tüketicilerden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hem işletmelerin hem de kurumların kullanabildiği, farklı iş süreçlerine göre modellenebilen, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden ve tüketicilerden."— Sunum transkripti:

1

2 Hem işletmelerin hem de kurumların kullanabildiği, farklı iş süreçlerine göre modellenebilen, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden ve tüketicilerden internetten online tahsilat yapılabilmesini sağlayan e-tahsilat paketleri kredi kartlarından alınan/alınabilecek olan ödemelerin tek çekim ya da taksitli olarak alınmasını sağlar. e-TAHSİLAT, GENEL BAKIŞ e-Tahsilat Nedir?

3 Ayrıca okul, site, dernek, apartman, sanayi sitesi, dershane, kolej, üniversite, spor kulübü, vakıf, mali müşavir, muhasebe, residence gibi kurumların periyodik ve düzenli ödemelerini otomatik olarak kredi kartlarından tahsil edebilen bir sistemdir. Görsel Kullanım Alanı e-TAHSİLAT, GENEL BAKIŞ e-Tahsilat Nedir? Türkiye’deki bütün bankaların alt yapısı ile uyumlu olan logo e-tahsilat paketlerinde ödeme dekontu müşteriye otomatik e-mail olarak gönderilmektedir.

4 e-Tahsilat kullanım oranı Türkiye’de henüz istenilen seviyede değildir. Şimdilik yüzlerle ifade edilen kullanım oranı yakın bir gelecekte binlerle ifade edilecektir. e-Tahsilat paketi kullanan şirketler kendilerine bağlı olan bayilerine ve alt bayilerine finans hizmeti verebilmektedirler. e-Tahsilat paketleri ile fiziksel pos ve mobil pos maliyetlerini azaltabiliyorlar. e-Tahsilat paketleri kullanan işletmeler, periyodik alacaklarını sistem tarafından otomatik takip ettirebilmekte; böylece iş gücü maliyeti azalmakta, iş hızı ve doğruluk oranı artmaktadır. e-Tahsilat paketleri ile yurtdışından banka transfer işleri ile uğraşmadan kredi kartı aracılığıyla tahsilat yapabilmektedirler. e-Tahsilat paketleri ile aldıkları ödemeler otomatik olarak LOGO muhasebe programına işlenir; böylece sadece istedikleri zaman rapor alırlar… e-TAHSİLAT, GENEL BAKIŞ Türkiye’de e-Tahsilat? SONUÇ Risk Azalır Maliyetler düşer Moraller yükselir

5 Bayileri ve/veya alt bayileri olan işletmeler. Aylık, 3 aylık, vb periyodik ödemeler alan işletmeler Türkiye’nin ve dünyanın istediği yerinden kredi kartı ile ürün zorunluluğu olmadan tahsilat yapmak isteyenler Sınırsız Mobil Pos kullanmak isteyen işletmeler İnternet üzerinden tahsilatlarını otomatik olarak yapmak isteyen bütün işletmeler kullanabilir. e-TAHSİLAT, GENEL BAKIŞ Kimler e-tahsilat Kullanabilir?

6 e-TAHSİLAT PAKETLERİ NASIL KULLANILIR?

7 e-Tahsilat Paketi Nasıl Kullanılır? Kontrol Paneli/Ödeme Ekranı Bayileriniz/müşterileriniz sayfanızdaki giriş ekranına kullanıcı adı ve şifresini yazarak sisteme girer. Bayileriniz kendi müşterilerine yaptıkları satışların tutarını sizin online tahsilat sisteminizden size ödeyecekler ve bayilerinizin satış ciroları direkt olarak sizin kasanıza girecek.

8 Bayi ve Müşteri Kullanımı Müşteri/Bayi Ödeme Ekranı Gelen ekranda ödenecek tutarı yazar. Hangi kredi kartı ile kaç taksit ödenecekse seçer. Kart bilgilerini girer ve «Ödemeyi Tamamla» butonuna basar.

9 Bayi ve Müşteri Kullanımı e-Tahsilat Paketi Nasıl Kullanılır? Ödeme tamamlanır. * Müşteriye/Bayiye otomatik olarak ödeme alındı mail’i gider.

10 Bayi/Alt Bayi Kullanımı Alt Bayi Tanımlama Dilerseniz bayileriniz kendi alt bayilerini de tanımlayabilirler ve alt bayilerin satış hasılatlarını da kasanıza alabilirsiniz. Alt Bayi 1 Alt Bayi 2 Alt Bayi 3 Bayi

11 Siz Neler Yapabilirsiniz? Kontrol Paneli E-tahsilat sitenizin yönetim ve ayarlarını, sanal poslarınızın komisyon ve taksit ayarlamalarını, rapor işlemlerinizi sitenizin yönetim panelinden yani admin panelden yapabilirsiniz.

12 Siz Neler Yapabilirsiniz? Kontrol Paneli Dashboard Kullanıcı adı ve şifre yazarak admin panele girdiğinizde karşınıza dashboard gelir. Dashboard size anlık canlı tahsilat bilgilerini verir. Hangi bayiler, müşteriler ödeme yapmış, tutarlar, bankalar vb.

13 İşlem Listesi Ana menüdeki İŞLEMLER menüsüne tıkladığınızda bayi ve müşterilerinizin yaptığı ödemeleri listeleyerek görebilirsiniz. Bu menüde BAYİ bazında, BANKA bazında, TAKSİT- TEK ÇEKİM bazında ve birçok farklı filtreye göre raporlar alabilirsiniz. Siz Neler Yapabilirsiniz? Kontrol Paneli

14 Online İade İşlemi İhtiyaç olması durumunda yapılan ödemeleri online iptal/iade yapabilirsiniz. Toplam tutarı iade yapabileceğinizi gibi kısmı iade de yapabilirsiniz. Siz Neler Yapabilirsiniz? Kontrol Paneli

15 Rapor Örnekleri Ödemelerle ilgili çok çeşitli grafik raporlar alabilirsiniz. Bankaların raporları, bayilerin raporları, dönemsel tahsilat raporlar vb. Siz Neler Yapabilirsiniz? Kontrol Paneli

16 Bayi tanım, listeleme ve yönetim ekranları Bayilerinizi tanımlayabilir, bayilerle ilgili raporlar alabilirsiniz. Bayilerinizin ALT BAYİLERİ ’ni görebilir. Hem bayilerinizin hem de alt bayilerin kullanıcılarını görebilir, yönetebilirsiniz. Siz Neler Yapabilirsiniz? Kontrol Paneli

17 Siz Neler Yapabilirsiniz? Sanal Pos Tanımları Sanal pos tanım ve yönetim ekranları E-tahsilat sitenize sınırsız sayıda sanal pos ekleyebilirsiniz. Dilediğinizde sanal posları aktif edebilir, dilediğinizde pasifleyebilirsiniz.

18 Taksit ve komisyon oranları tanımları Her sanal posa istediğiniz taksit seçeneklerini açabilirsiniz. Taksit seçeneklerine dilediğiniz gibi komisyon oranları ekleyebilirsiniz. Siz Neler Yapabilirsiniz? Kontrol Paneli

19 Siz Neler Yapabilirsiniz? Ödeme Seti A Bayisinin Ödeme Ekranı B Bayisinin Ödeme Ekranı Logo e-tahsilat sistemlerinde farklı «ÖDEME SETİ» bir diğer ifadeyle ödeme profili oluşturulabilmektedir.  Yani bir bayinize KOMİSYONSUZ ödeme imkanı sunarken başka bir bayinizden KOMİSYON alabilirsiniz.  Bir bayinize sadece TEK ÇEKİM ödeme imkanı sunarken başka bayinize sadece 6 takside kadar komisyonsuz, üzeri komisyonlu gibi dilediğiniz adette ödeme profili oluşturabilirsiniz.

20 Siz Neler Yapabilirsiniz? Dövizli Tahsilat Kura çarpan ekleyebilirsiniz Eğer dövizli çalışan bir şirketseniz ödemeleri dövizli olarak tahsil edebilirsiniz. Bu durumda kullanılacak döviz kurunu manuel girebildiğiniz gibi dilerseniz sistem kurları Merkez Bankası’ndan otomatik güncelleyebilmektedir. Kur kaynağı seçimi

21 Siz Neler Yapabilirsiniz? Ödeme Kalemi Tanımlama Ürün/hizmet seçildikten sonra banka/taksit seçilir Logo e-tahsilat sisteminde «Ödeme Kalemi» tanımlaması da yapılabilmektedir. Örneğin standart ürün ya da hizmet satışı yapıyorsanız bunları önceden tanımlayabilir ve bayinin/müşterinin bunu seçerek ödeme yapmasını sağlayabilirsiniz. Seçim bölmesi

22 Siz Neler Yapabilirsiniz? Düzenli/Periyodik Tahsilat Tutar, işlem adedi, işlem sıklığı ve işlem tarihi seçilir Buna göre ödeme planı otomatik oluşur Kart bilgileri girilir ve düzenli ödeme kaydı oluşur Her müşteri için ayrı ödeme planı yapabilirsiniz. Yani bir müşteriniz 15 günde bir ödeme yaparken başka bir müşteriniz 45 günde bir otomatik ödeme yapabilir.

23 Siz Neler Yapabilirsiniz? SMS ile Tahsilat Bayi veya müşterilerinize tek tek ya da toplu SMS göndererek cari borç bakiyesi veya diğer tutarlarda ödeme alabilirsiniz. SMS ‘i alan kişi direkt cep telefonu üzerinden ödeme yapabilir. SMS gönderimi için seçiminizi yaparsınız Firmaların cari borç bakiyelerini veya elle gireceğiniz tutarı gönderebilirsiniz.

24 Bayi ve Müşteri Kullanımı SMS ile Tahsilat SMS ‘i alan kişi mesaj içindeki ÖDEME linkini tıklar… Ödeme sayfası, tutar yazılı olarak açılır ve ödemesini yapar.

25 Siz Neler Yapabilirsiniz? E-mail ile Tahsilat Bayi veya müşterilerinize tek tek ya da toplu e-mail göndererek cari borç bakiyesi veya diğer tutarlarda ödeme alabilirsiniz. E-maili alan kişi ilgili linki tıklayarak anında ödeme yapabilir. E-mail gönderimi için seçiminizi yaparsınız Firmaların cari borç bakiyelerini veya elle gireceğiniz tutarı gönderebilirsiniz.

26 Bayi ve Müşteri Kullanımı E-mail ile Tahsilat E-maili alan kişi mailin içeriğindeki linki tıklar, tutarın yazılı olduğu ödeme sayfası açılır ve ödemesini yapar.

27 Mobil Tahsilat e-Tahsilat Paketi Nasıl Kullanılır? Logo e-tahsilat paketlerinin mobil cihaz uyumluluğu vardır. İnternete bağlanabilen cep telefonunuz ile bulunduğunuz her noktada tahsilatınızı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra diğer tahsilatları görebilir, raporlar alabilirsiniz.

28 LOGO Entegrasyonu Cari Entegrasyonu Logo e-tahsilat paketleri Logo muhasebe programlarına entegre çalışabilmektedir. Bu sayede; Bayi ve müşterilerinizin ödemeleri online cari hesaplarına aktarılmaktadır. Dilerseniz bayi ve müşterileriniz ekstrelerini web sayfanızda görebilmektedir. Ekstredeki bakiye için ödeme yapabilmekte ya da fatura kapama yapılabilmektedir.

29 Muhasebe Entegrasyonu Logo ile e-Tahsilat Paketi Entegrasyonu Yukarıda resmini gördüğünüz basit bir arayüz programı ile entegrasyonunuzu yönetebilmektesiniz.

30 Muhasebe Entegrasyonu e-Tahsilat Paketi ile Cari Hesap gösterimi Üye isterse «Cari Hesaplar» menüsünü tıklayarak ekstresini görebilir.

31 Muhasebe Entegrasyonu e-Tahsilat Paketi ile Cari Hesap gösterimi Üye; * Ekstrenin detaylarına bakabilir. * Tarih aralığına göre filtreleyebilir. * Excel çıktı alabilir * Yazıcıya dökebilir.

32 Toplu E-Mail veya SMS Bilgilendirmesi e-Tahsilat Paketi SMS Modülü Admin panelden tek tek ya da toplu olarak e-mail order ile ya da SMS ile üyelere borç bakiyesi gönderip ödeme yapmalarını sağlayabilirsiniz. Mesaj metnini kendiniz oluşturabilirsiniz. Mesajlar üyelere kendi borç bakiyesi ile birlikte gitmekte. Üye işlemini bilgisayar kullanarak yapabileceği gibi internete bağlanabilen cep telefonu ile de anında yapabilir. Programın mobil uyumluluğu var.

33 Güvenlik e-Tahsilat Paketi Nasıl Kullanılır? Logo e-tahsilat sistemi uluslararası standartlarda güvenlik sistemleri ve teknolojileriyle korunmaktadır. Hem işlem yapılan kredi kartı bilgilerinin güvenliği hem de veri güvenliği %100 koruma altındadır. Logo e-tahsilat paketleri 128 Bit SSL, harici tehditlere karşı firewall ve dış saldırılara karşı IDS/IPS güvenlik sistemleriyle korunmaktadır. Periyodik ödeme işlemleri PCI DSS standartlarında güvenli platformda gerçekleştirilmektedir.

34 e-Tahsilat Paketlerine Genel Bakış e-Tahsilat Paketi Kullanmak için Neler Yapılmalı? 1. Logo e-tahsilat paketinizi satın alırsınız Logo-e-Tahsilat Paketleri 2. Bankalara Sanal Pos Başvurusu Yaparsınız Domain/Sub Domain yönlendirilir; SSL sertifikası tanımlanır; e-tahsilat paketi kurulur 3. Logo Muhasebe programınızla cari entegrasyon yapılır

35 e-Tahsilat Basic e-Tahsilat Pro e-Tahsilat Advanced e-Tahsilat Proje Uyumlu Olduğu LOGO Ürünleri GO GO Plus Tiger Plus Tiger Enterprise J-Guar e-Tahsilat Paketlerine Genel Bakış Logo e-Tahsilat Paketleri

36 Referanslarımızdan Bazıları

37 TEŞEKKÜRLER ZÜBEYİR GÜÇLÜ


"Hem işletmelerin hem de kurumların kullanabildiği, farklı iş süreçlerine göre modellenebilen, bayilerden, alt bayilerden, kurumsal müşterilerden ve tüketicilerden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları