Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E- İş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E- İş."— Sunum transkripti:

1 E- İş

2 E-İş (E-Business) Her türlü iş bağlantıları ve bunlarla ilgili kısımların elektronik ortamda yürütülmesini tarifleyen bir kavramdır. Yani, bir iş ortamının parçaları olan müşteriler, işçiler, ortaklar arasındaki ilişkiler, yeni iş bağlantı yazışmaları ve benzeri her şey elektronik ortamda gerçekleşir.

3 E-iş ;  Potansiyel müşterileri elde tutmak, yeni müşteriler kazanmak ve müşterilerle ilişkileri geliştirmek hizmet, satış ve bilgilendirme servisleri ile mümkün olan en kısa zamanda müşterilere ulaşmak üretimde ve her türlü iş prosesinde maliyeti düşürüp verimi arttırmak gibi konularda internet/intranet ve özellikle web teknolojilerinin kullanılmasını içerir.

4 E-İş ve E-Ticaret arasındaki fark nedir?
E-iş, internet haberleşme kullanarak, potansiyel müşterilerle ilişkiye geçmek ve kısa/orta/uzun vadede işinizi geliştirmek, pazarlama/reklam vb gibi konularda internet teknolojilerini kullanmak anlamına gelir. E-İş sonunda illa ki bir para akışı olmayabilir. Ancak, e-iş bağlantılarının doğal uzantısı, ticari kazanç sağlamak yani e-ticaret olarak düşünülmelidir.  E-ticaret ise, Elektronik ortamda para kazanacak aktiviteleri içerir. E-ticaret sonucunda, net bir para akışı vardır.

5 E- Ticarette Ödeme Araçları

6 Kredi Kartı Tüm dünyada standart bir ödeme altyapısına sahip olması ve kullanıcı kitlesinin genişliği Internet üzerinden yapılan alışverişlerde en çok kullanılan ödeme yöntemi olmasını sağlamıştır. SSL ve SET protokolleri ile alışveriş güvenliği sağlanmaktadır.

7 Elektronik Para İnternet’te kullanılmak üzere geliştirilmiş para birimidir.. Bu şekilde, para akışı aynen günlük hayatta olduğu gibi gerçekleştirilir. Elektronik para hizmeti veren bazı kuruluşlara örnek olarak örnek verilebilir.

8 Elektronik Çek Sitelerin ödemeleri çek olarak kabul etmelerini ve işleyebilmelerini sağlayan bir ödeme sistemidir. Elektronik çek, ABD’de Financial Services Technology Consortium ( tarafından SDML, (Signed Document Markup Language), adı verilen bir işaretleme dili kullanılarak geliştirilmiştir. Elektronik çek sisteminde, ödemeler kredi kartı olmadan banka hesabı bilgilerinin gerekli olanlarının elektronik ticaret sitesine girilmesi yoluyla yapılır.

9 Diğer Ödeme Araçları Escrip: Bağış ödemeleri gibi özel düşük miktarlı ödemeler için kurulmuş bir sistem. IPIN: Internet harcamalarını ISS faturalarına yansıtan bir sistem. ECharge My Phone: Telefon faturası ile entegre edilmişbir sistem. First Virtual: Ödemeleri üçüncü bir kuruluşun toplayıp ilgili taraflara dağıtımını yaptığı bir sistemdir. PCPay: Smart Card bazlı bir sistemdir.

10 E- Ticarette Reklam İnternet üzerinden reklam yapmanın bir kaç yolu; Adwords (Kelime reklamları) (Google'ın Adwords hizmeti) Banner reklamları Arama motorlarına Kayıt Toplu

11 İnternet üzerinden ürün satarken uygulanacak 10 kural
İlk kural, çok çalışmak! Ürün satışı yapılan bir web sitesi, sürekli ilgi ve canlı tutulmak ister. Faaliyet sahasını ve satacağınız en uygun ürünü bulmak Web sayfasının kalitesi  Gezilmesi kolay dükkanlar yapılmalı Mağazanız "sanal" olabilir. Ama, siz her halinizle e-dükkanınızda "gerçek" olun.  Verdiğiniz servisleri ön plana çıkartın  Sitenizin reklamını/tanıtımını yapın  (Sitenizi üst sıralara çıkarmak için) Fiyatlarınızı düşürün Sitenizi düzenli olarak güncelleyin Sabırlı olun.


"E- İş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları