Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EQUIZSHOW.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EQUIZSHOW."— Sunum transkripti:

1 EQUIZSHOW

2 QUİZ NEDİR? Kelime anlamıyla “küçük sınav” anlamına gelen quiz öğrencilerin bilgilerini yapılan sınavlar haricinde ölçmek için yapılan bir etkinliktir. Quiz çoğu zaman öğrencileri yapılacak olan sınavlara hazırlamak, öğrencilerin bilgisini pekiştirmek ve öğrencilerin nerede eksiği olduğunu saptamak için yapılır.

3 EQUİZSHOW NEDİR? Quiz Show öğrencilerin sosyal yönden kaynaştıkları, güncel ve entellektüel bilgi dağarcıklarını artırdıkları ve eğlenerek ders becerilerini geliştirdikleri bilgi yarışması etkinliğidir.

4 EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR
İlk önce equizshow’un resmi web sayfasına girilir ve bir üyelik oluşturulur. Web sayfasının dili ingilizce olarak ayarlanmıştır fakat kullanımı oldukça kolaydır. Sağ tarafta gördüğümüz fotograf web sayfasına girince karşımıza çıkar. Sayfanın sağ tarafında bulunan title kısmına kullanıcı adı yazılır ve şifre belirlendikten sonra üyelik gerçekleşir.

5 EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR
Quiz hangi ders için yapılacaksa öğretmen o ders ve konuyla ilgili 5 kategori belirler. Başlıkların altına zorluk derecesine göre sorular yazılır. Her başlığın altına 100 puanla 500 puan arası 5 soru girilr. 5 kategoriye ilişkin 25 soru oluşturulur ve cevapları sisteme girilir. Tercihe göre sorular test ve ya klasik tarzda olabilir.

6 EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR
Kategoriler ve sorular sisteme girildikten sonra sistem öğretmene(hazırlayana) özel bir link veriyor. Quizi nerede ve ne zaman yapmak isterseniz bu linki internete bağlı olan bir bilgisayardan internet tarayıcısına kopyala yapıştır yöntemi ile açabilirsiniz. Equizshow’un bize verdiği link Link tarayıcıya yazılınca sağ taraftaki sayfa açılıyor.

7 EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR
Öğretmen tarayıcıdan quizi açmadan önce sınıfta iki grup belirler. İki farklı grup belirlendikten sonra play tıklanarak equizshow başlatılır. Equizshow sıradan quizlerden çok farklıdır en önemlisi bir oyun gibidir.

8 EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR
Play tıklanınca sağ tarafta gördüğümüz sayfa gelir ve sırasıyla grupların seçimi ile sorular açılmaya başlanır. Sorular puanların üzerine tıklanarak açılır. Her puanın altında zorluk derecesine göre sorular bulunur.

9 EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR
Örneğin bilim felsefesi kategorisinin 100 puanlık sorusu seçildi. Bilim felsefesi kategorisinin altındaki 100 puanın üzerine tıkladıktan sonra sağ taraftaki sayfa açılıyor. İki grupta cevaplarını söyler ve daha sonra doğru cevabı görmek için show response tıklanır. Gruplar fotografın alt tarafında team 1 ve team 2 diye oluşmuştur. Soruyu doğru bilen grup için correct bilemeyen grup içinse incorrect tıklanır. Diğer soruya geçmek ve devam için continue tuşanır.

10

11 EQUİZSHOW NASIL KULLANILIR
Quiz içerisinde bulunan bütün sorular her iki grup tarafından cevaplandıktan sonra grupların alt tarafta kazandıkları puanlar çıkar. Alınan puana göre kazanan grup belirlenir. Öğremen yaptığı bu etkinlikte kazanan grubu teşvik etmek için dilerse ödül verebilir. Kaybeden grupta hem quizi hem ödülü kaybettiği için bir sonraki quize daha iyi çalışır. Ayrıca yapılan quizde değişiklik yapmak için web sayfası kod veriyor ve bu kodla değişiklik yapılıyor. Quiz showda bulnan sorular istenirse print seçeneği tıklanarak yazdırılabilinir.

12 HAZIRLANAN QUİZ DE DÜZENLEME YAPMAK İSTEDİĞİMİZDE
Üye olduktan sonra bize verilen düzenleme linki kullanılır Bize verilen link; Verilen linke girildiğin de sağ taraftaki ekran ile karşılaşılır. Bu ekrana girdiğimizde üye olurken girdiğimiz şifre ile giriş yapılır ve düzenlememizi bu şekilde gerçekleştirebiliriz.

13 QUİZ SAYFASINA SİMGE EKLEME
EQUİZSHOW’a girildiğinde en alt kısımda bir link görüyoruz. Bu linke girdiğimizde birden çok kategorilere ayrılmış simgeler göreceğiz. Bu simgelerden quizimize uygun olanı seçip kullanabiliriz. Fakat bunun içinde girilen sayfaya üye olmamız gerekmektedir. *** Bu kadar uğraşmayıp kopyala yapıştır yöntemi ile simgeleri kullanmamız mümkündür. Bu yöntem daha kısa olacağından tercih edilebilir.

14

15

16

17 EQUİZSHOW’UN AMAÇLARI VE SONUÇLARI
Öğrenciler quiz ile bilgilerini pekiştirir. Teknolojik materyaller kullanılarak öğrencilerin derse odaklanması kolayca sağlanır. Öğrencilerin bilgileri sınanırken aynı zamanda o konuya ilişkin bilgi birikimleri öğrencilerin eğleneceği bir şekilde arttırmak hedeflenir. Okuduğunu anlama ve kısa sürede cevaplayabilme yetenekleri gelişir. Derste anlatılan konulara ilişkin öğrencilerin ölçümü sağlanır. Rekabet etme, kazanma duyguları pekişir. Grup bilinci oluşur. Aktif bir şekilde derse katılım sağlanır.

18 ÖDEVİ HAZIRLAYANLAR SULTAN ALTINIŞIK YASİN DOĞAN NEBAHAT KÖLEOĞLU
NURDAN ÖZTÜRK ELİF YİTMEN MALTEPE ÜNİVERSİTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ MEZUNU MALTEPE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU


"EQUIZSHOW." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları