Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da."— Sunum transkripti:

1 NORTON GHOST

2 O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da windowsu yeniden kurmak. Burada windows kurmaktan sıkılmıs olanlar için çok kullanıslı bir program olan Norton Ghost'un nasıl kullanıldıgına deginecegiz.. Normal sartlarda bir windowsun kurulum süresi sürücü yüklemeler ile birlikte yaklaşık 1.5 saati bulur. Birde surekli kullandığımız programların kurulumunu da bu sureye eklerseniz isin icinden cıkılmaz.

3

4 İMAJ ALMA O Şimdi Image dosyanızın yedeğini almaya geldi. Bilgisayarı baslangıc disketiyle acıyoruz. Dos modunda programın oldugu surucuye ve bulundugu klasore giriyoruz. Sonra ghostpe yazıp enterleyice program calısır. Program windows ortamında da calısır, fakat windowsta o sırada aktif olarak calısan programlar oldugundan image geri yuklemesi sırasında hata verecektir. O yuzden mutlaka bilgisayarı baslangıc disketiyle acıyoruz. Sol Alttaki menüden Local-Partition-To Image seçin.

5 O Aşağıdaki ekran gelecek buradan hangi HDD sürücüden image alacaksanız onu seçin. Eğer tek HDD niz varsa buırada sadece onu görürüsünüz. Aşağıdaki ekranda iki ayrı HDD görünmekte.Tab tusuna basın ve OK butonunu aktif yapıp entere basın.

6 O Gelen ekranda kac tane ayrı partisyon varsa gorulecektir.İmage alacağımız yani C sürücüsü olarak görülen partititonu Enterle secip seçip, yine Tab tusuyla OK butonunu aktif yapıp entere basıp Okeyliyoruz.

7 O Şimdi image dosyamızı nereye kaydedeceğinizi belirleyecegiz. Bu mutlaka image alınan partisyondan ayrı bir partisyon olmalıdır. Örneğimde G sürücüsünü seçip bir isim verdim.

8 O Bize sıkıştırmanın nasıl olacağını soracaktır.Eğer yuksek sıkstırma istiyorsanız ve de zaman sorun olmayacaksa High seçerek yer kazanabilirsiniz. Çok fazla programı kurulu değilse Fast seçeneği de idealdir. (yaklaşık 100 Mb/dk hız ile açabilir.) Tam yüklü sistemin imajını alacaksanız high seçeneğini seçin.

9 O En son olarakta bizden emin olup olmadığımız hakkında bilgi ister. Yes tuşuna basıp işlemi başlatın. Bitince haber verecektir.

10 T Yes e tıkladığımızda imajımız almaya başlamıştır.


"NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları