Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (PDR SERVİSİ) MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEKALANLARINA GEÇİŞ, TERCİH.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (PDR SERVİSİ) MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEKALANLARINA GEÇİŞ, TERCİH."— Sunum transkripti:

1 ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (PDR SERVİSİ) MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEKALANLARINA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME 2016

2 Öğrencinin ilgi, istek ve yetenekleri ışığında yaptığı bir tercihtir.
ALAN SEÇİMİ Öğrencinin ilgi, istek ve yetenekleri ışığında yaptığı bir tercihtir. Lisede en uygun alana yönelmek; bireyin en uygun yükseköğretim programlarına ve daha güvenli bir geleceğe ulaşması anlamına gelir. Alan seçimiyle öğrenci geleceği ve kariyerini planlamada ilk adımı atmış olacaktır.Seçeceği alandaki başarısı onun gelecekteki başarılarının temelini oluşturacaktır. Meslek seçiminin de temelini oluşturan bir seçim olduğundan ötürü alanın içerdiği meslekleri iyi tanımak gerekmektedir.

3 ALAN VE MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ?
ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ? Alan seçimi hayat boyu sürecek mesleğin de seçimi anlamındadır. Yapacağımız yanlış bir alan seçimi üniversitede yanlış bölümlere , hayatta yanlış atılımlara, dolayısıyla mutsuz bir yaşama yol açacaktır. Alan ve meslek seçiminde öğrencinin, *ders başarısı *kişilik özellikler *ilgi ve yetenekleri *değerler * gelecek tasarımı belirleyicidir. .

4 ANADOLU MESLEK PROGRAMLARI
TERCİH ZAMANI Tercihler Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. ANADOLU MESLEK PROGRAMLARI (AMP) ANADOLU TEKNİK PROGRAMLARI (ATP)

5 ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ANADOLU MESLEK PRPGRAMI VE ANADOLU TEKNİK PROGRAMI ARASINDAKİ FARK? *Sınavsız geçişlerde ATL öncelikli *ATL’lerin haftalık ders saati daha fazla *ATL’de kültür dersleri AML’ne göre daha fazla *Staj farkı 1.Lise sonrası sınavsız geçiş yapılan önlisans programlarına ATL öncelikli olarak kabul edilir. 2-3.ATL haftalık 46 saat, AML haftalık 42 saat ders alırlar. Çünkü ATL’lerde kültür derslerinin sayısı daha fazladır. Buda üniversiteyi düşünen öğrenciler için avantaj oluşturmaktadır. 4.ATL’ler 10. ve 11.sınıfın yaz tatilinde staj yaparlar, okul dönemi içerisinde staj yapmazlar. AML ise 12. sınıfta haftada 3 gün stajda, 2 gün okuldalardır. Bu da YGS ye hazırlıkta dezavantaj oluşturmaktadır. ÖZETLE; doğrudan meslek hayatına atılmayı amaçlayanlar için AML, akademik alanda daha fazla ilerleyerek meslek hayatına geçmek isteyenler için ATL programları daha avantajlıdır denilebilir.

6 ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
10.SINIF ALAN KONTENJANLARI Okul Türü Alanı Sınıf Adedi Kontenjan AMP Bilişim Teknolojileri 2*34 68 Elektrik-Elektronik Tek. Biyomedikal Cihaz Tek. 1 34 ATP 600, 9. sınıf öğrencisi var. 200’ü tekrar olacak. 100 atl olacak. Kalan 300 biyomedikal açılmazsa bilişim ve elektrik diye ayrılacak. Biyomedikal açılırsa diye 3 alana paylaştırılacak.

7 ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 55 olanlar başvurabilecektir. Öğrenciler, 9 uncu sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler.

8 ATP Tercih İşlemleri
ATP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler kendi okulları dışında diğer okullardan da tercih yapabileceklerdir. Adaylar ATP için en fazla 15 tercih yapabilecektir.

9 EK-1 FORMU ANADOLU TEKNİK PROGRAMINA VE ALANLARINA GEÇİŞ TERCİH BİLDİRİM FORMU (Bu form internet üzerinden tercih yapamayan veliler için tasarlanmıştır.) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ T.C. Kimlik No Sınıfı ve Şubesi Adı Soyadı Okul No ALAN TERCİHLERİ (Kendi Okulunda ve Diğer Okullarda Bulunan Alanlar) Sıra Tercih Kodu Okul Adı Alan Adı 1 15 Öğrencinin Velinin Müdür Yardımcısı Adı Soyadı Adı Soyadı Adı Soyadı İmza İmza İmza

10 AMP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
Alana yerleştirme puanı, öğrencinin 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60 ı ile ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40 ı toplanarak belirlenir.

11 AMP Tercih İşlemleri
AMP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okullarında bulunan alanları tercih önceliğine göre tercih edeceklerdir. (Dikkat*** Teknik Lise ümidi olmayan ve alanını değiştirmek isteyen öğrenciler 17Mayıs tarihine kadar nakil işlemi yaptırabilir. Alan değiştirmek için SON ŞANS diyebiliriz) AMP Alan tercihi yaparken en çok istediği alandan en az istediği alana doğru sıralama yapmalıdır. Tercih başvurusunda bulunan öğrencilerin, puan üstünlüğü ve tercih sıraları dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacaktır. Adaylar AMP için en fazla 15 tercih yapabilecektir.

12 EK-2 FORMU ANADOLU MESLEK PROGRAMINA VE ALANLARINA GEÇİŞ TERCİH BİLDİRİM FORMU (Bu form internet üzerinden tercih yapamayan veliler için tasarlanmıştır.) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ T.C. Kimlik No Sınıfı ve Şubesi Adı Soyadı Okul No ALAN TERCİHLERİ (Kendi Okulunda Bulunan Alanlar) Sıra Tercih Kodu Okul Adı Alan Adı 1 15 Öğrencinin Velinin Müdür Yardımcısı Adı Soyadı Adı Soyadı Adı Soyadı İmza İmza İmza

13 DİKKAT! Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana doğrudan kayıt edilir.

14 TERCİH İŞLEMLERİ Tercihler Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. İnternetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 ve/veya EK-2 formlarını doldurmaları istenecektir.

15 Değişik nedenlerle süresi içinde tercih başvurusu yapamayan aday, bulunduğu okulda kontenjan açığı bulunan AMP meslek alanlarından birisine puanı esas alınarak merkezi olarak yerleştirilir.

16 Yapılan tercih başvuruları okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Elektronik ortamda onaylanan tercih listesinin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

17 YERLEŞTİRME Puan üstünlüğü ve tercih sıraları dikkate alınacaktır. Öğrenci ATP tercihlerinden herhangi birisine yerleşmişse AMP tercihleri dikkate alınmayacaktır. ATP tercihlerine yerleşememesi durumunda ise AMP tercihleri puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre değerlendirilecektir.

18 AMP de yerleştirme işlemi öğrencinin kayıtlı olduğu okuldaki alanlardan birisine yapılacaktır.
ATP ve AMP alanlarında kontenjan açığı oluşması halinde diğer ortaöğretim kurumlarından ilgili programa/alana geçiş şartlarını taşıyan öğrenciler, Yönetmelik esaslarına göre nakil yoluyla gelebileceklerdir.

19 Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10 uncu sınıfta birinci dönemin sonuna kadar, alan değiştirerek de geçiş yapabilirler.

20 MBY sınavıyla öğrenci alınan denizcilik alanı ile sağlık hizmetleri alanına diğer alanlardan geçiş yapılmaz.

21 YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI
17 Haziran 2015 saat 15:00 da ilan edilecektir. Sonuçlar ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

22 Tercih ve yerleştirme ile ilgili bilgilendirmeler
adreslerinden Başvuru, tercih ve yerleştirme işlemleri ise; adresinden yapılacaktır.

23 OKUL, PROGRAM, ALAN VE DAL TANITIM BİLGİLERİ
ile adreslerinde yer almaktadır.

24 MESLEK VE TEKNİK LİSELERDEKİ ALANLAR
Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı İmam Hatip Programı İnşaat Teknolojisi İtfaiye ve Yangın Güvenliği Kimya Teknolojisi Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Kuyumculuk Teknolojisi Makine Teknolojisi Matbaa Metal Teknolojisi Adalet Ahşap Teknolojisi Aile ve Tüketici Bilimleri Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Bahçecilik Bilişim Teknolojileri Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Büro Yönetimi ve Sekreterlik Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Eğlence Hizmetleri El Sanatları Teknolojisi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Gazetecilik Gemi Yapımı (Deniz Araçları Yapımı) Gıda Teknolojisi Giyim Üretim Teknolojisi Grafik ve Fotoğraf Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Harita ve Tapu Kadastro

25 MESLEK VE TEKNİK LİSELERDEKİ ALANLAR
Metalurji Meteoroloji Motorlu Araçlar Teknolojisi Muhasebe ve Finansman Müzik Aletleri Yapımı Pazarlama ve Perakende Plastik Teknolojisi Radyo Televizyon Raylı Sistemler Teknolojisi Sanat ve Tasarım Seramik ve Cam Teknolojisi Tarım Teknolojileri Tekstil Teknolojisi Çevre Sağlığı Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Tasarım Teknolojileri Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Uçak Bakım Ulaştırma Hizmetleri Yiyecek İçecek Hizmetleri

26 ÇEVREMİZDEKİ OKULLAR Etimesgut Güvercinlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(-Bilş.-Elek.-Motorlu Araçlar-Makine Teknolojisi) Etimesgut Fatma-Hacı Hüseyin Akgül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Kız M. ) Etimesgut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Ticaret) Etimesgut Hayriye Ethem Turhanlı M. Ve T.A.L (-Giyim-Güzellik-Yiyecek) Etimesgut Satı Kadın Mesleki ve Teknik A. L.(-Bilişim,-Çocuk G.- Grafik) Etimesgut Şehit Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu Mesleki Ve Teknik A. L.(-Bilişim, -Büro Y. -Muhasebe) Sincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(-Bilişim, -Elek., -Mobilya, -Makine, -Motorlu Araçlar T.)

27 ÇEVREMİZDEKİ OKULLAR Sincan Layika Akbilek Mesleki ve Teknik A.L. (Kız M.) Sincan Fatih Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik A.L. (Kız M.) Sincan Törekent Mesleki ve Teknik A.L.(Kız M.) Sincan Ahmet Andiçen Mesleki ve Teknik A.L.(Ticaret) Sincan Sincan İMKB Mesleki ve Teknik A.L.(Ticaret) Sincan Ertuğrul Gazi İMKB Mesleki ve Teknik A. L (-Makine, -İnşaat, -Tesisat, -Elekt.) Sincan Yenikent Ahmet Çiçek Mesleki ve Teknik A.L (-Bilişim, -Elektrik) Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-(Metal, Tesisat, -Mobilya,- Elektrik, -Bilişim)

28 SON…


"ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ (PDR SERVİSİ) MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEKALANLARINA GEÇİŞ, TERCİH." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları