Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti."— Sunum transkripti:

1 Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti olarak elbette bu olanlara göz yummamalıyız.Elimizden geldiğince tepkimizi göstermeliyiz. Hiçbirşey yapamıyorsak ekonomik boykot yolunu seçmeli ve Müslümanlara işkence-baskı-zulüm uygulayan devletlerin ürünlerini kullanmamalıyız. Müslüman Türk Milleti olarak bu yapılanlara sessiz kalamayız. ******************************************************************** Sizlere medyaya fazla yansımayan fakat yıllardır Kominist Çin yönetimi tarafından her türlü işkence ve soykırıma maruz kalan Doğu Türkistan’lı soydaşlarımızın çektiği sıkıntıları anlatmaya çalışacağım. Mete Kaan turk1071@mynet.com www.turkeli.net.tc

2

3 DOĞU TÜRKİSTAN'DA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ Yirminci yüzyılın başı Doğu Türkistan'da milli ve manevi duyguların uyanmaya başladığı bir dönem oldu. Uygur Türkleri'nin bu "milli uyanışı" Türkiye, Mısır, Suriye gibi Müslüman ülkelere yaptığı geziden sonra ülkesine dönüp çalışmalara başlayan Abdülkadir Damulla sayesinde oldu. Dönemin en önemli ihtiyaçlarından birisi halkın, mukaddes değerleri, tarihi ve sahip olduğu miras konusunda bilinçlendirilmesi idi. Abdülkadir Damulla, açtığı Matle'ul Hidayet ismindeki okulla Doğu Türkistan gençlerini bu konuda yetiştirmiş, yayınladığı kitaplarla halkın bilinçlenmesine katkıda bulundu. Abdülkadir Damulla'dan sonra Doğu Türkistan'da mücadeleyi "Üç Efendiler" olarak anılan İsa Yusuf Alptekin, Muhammed Emin Buğra ve Mesud Sabri Baykuzu üstlendiler. Mesud Sabri Baykuzu'nun Doğu Türkistan için verdiği mücadele, 1951 yılında komünist Çin yönetimi tarafından tutuklanıp, 1952 yılında zehirli bir iğneyle öldürülmesi ile son bulmuştur. İsa Yusuf Alptekin ve Muhammed Emin Buğra'nın mücadeleleri ise ömürlerinin sonuna kadar devam etmiştir. Mete Kaan turk1071@mynet.com www.turkeli.net.tc

4

5

6

7

8

9

10

11

12 Mao'nun iktidara gelişi ile birlikte Doğu Türkistan halkına yönelik baskılar sistemli bir soykırıma dönüştü. Mao, Müslüman halka zorla da olsa komünist ideolojiyi benimsetmek istiyordu. İlk olarak camiler ve mescidler de dahil olmak üzere Doğu Türkistan'ın dört bir yanı Mao'nun resimleri ile kaplandı.

13

14 Çin, Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskının dozunu sürekli artırmaktadır. Müslüman gençler, din adamları, aydınlar, hatta çocuklar dahi anlamsız gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklanmakta, çoğu zaman ailelerinin haberi olmadan idam edilmektedir.

15

16 Çin güvenlik güçleri tarafından 4 Şubat 1997 tarihinde Gulca'da tutuklanan ve sadece inançlarından dolayı akıl almaz işkencelere maruz kalan binlerce Uygur Türkü'nden sadece birinin yaşadıkları...

17 DOĞU TÜRKİSTANLIM Unuttum seni Türkistanlım, unuttum seni. Semerkand’ı, Buhara’yı, Bişkek’i, Ötüken’i, Nasıl unuttuysam Ata yurdu Türk illerini İşte öyle unuttum seni. Unuttum seni Türkistanlım, unuttum seni Nasıl unuttuysam cellat Rus’u kahpe Ermeni’yi Unuttum kanını emen Kızıl Çin’i Unuttum, unuttum işte seni. Unuttum Türkistanlım ayıplama n’olur beni Hatırlamazken ben kendi kimliğimi Nasıl düşünebilirim seni ve diğerlerini Unuttum, unuttum işte seni.

18 Mete Kaan turk1071@mynet.com www.turkeli.net.tc Seninle at koşturduğumuz yaylalar vardı ya, Unuttum şimdi. Seninle kılıç kuşandığımız toylar vardı ya, Unuttum şimdi. Kapısından birlikte çıktığımız Ergenekon’u Yol gösteren Asena adlı kurdu Unuttum, unuttum Keşmir’i Uygur’u Unuttum ben kim olduğumu. Bu yüzden Türkistanlım, Ağlamadım alınca kara haberini Dediler ki Mao’nun cellatları Kıymış canlara bir Kadir gecesi Şimdi görmek istemezsen Mahşerde Peygamber sancağının altında beni Anlayışla karşılarım sitemini Haklısın unuttum seni. Unuttum unutturuldum gayri.


"Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları