Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
FARABİ PROGRAM KOORDİNATÖRÜ Uzm. Serdar KARADAŞ

2 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Farabi Programında 2 Aşama çok önemlidir. 1-Öğrenim Protokolünün Onayı 2-Öğrencilerin Farabi Programında sırasıyla izleyeceği yol

3 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
ÖĞRENİM PROTOKOLÜNÜN DOLDURULMASI

4 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Öğrenci; kendi Üniversitesinde alacağı kredi toplamını Selçuk Üniversitesinde doldurmak zorundadır. Az olamaz. Fazla olabilir (Eşleştirilen derslerin kredilerinden dolayı). Bir dönemde verilen ders toplamından hariç ekstradan ders alınamaz.

5 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Protokolde derslerin kredilerinin eşitliği önemli değildir(Üniversitenin bilgisinde). Öğrenim protokolü doldurulurken her iki üniversitede aynı kredi sistemi kullanılacak. Mümkünse AKTS kredi sistemi kullanılsın.

6 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Ders eşleştirmelerinde; 1-Aynı dersler birbiri ile eşleştirilmeli, 2-Birbirine yakın dersler eşleştirilmeli, 3-Özellikle; mümkünse aynı bölümden ders eşleştirilmelidir. NOT: Yukarıdaki her durumda da BÖLÜM KOORDİNATÖRÜ’nün onayı mutlaka ve zorunlu olarak alınmalıdır.

7 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Zorunlu olan bir ders seçmeli bir ders ile eşleştirilebilir. Selçuk Üniversitesinde olan bir ders güz döneminde iken, kendi Üniversitenizdeki ders bahar döneminde ise birbirine eşleştirilebilir.

8 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Aynı olan 2 ders farklı yıllarda veriliyorsa birbirine eşleştirilebilir. 1 ders 2 derse karşı eşleştirilebilir.

9 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Farabi ile geldiğiniz Üniversitede çakışan dersler olursa, değişiklik yapılabilir. Fakat; değişikliği yaparken derslerin aynı, yakın olmasına göre hareket edilmelidir. Tabi ki bölüm Koordinatörü onayı şarttır. Farklı bölümden de ders alınabilir (Mecbur kalınırsa).

10 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Geldiğiniz Üniversitede alttan kalan ders veya dersler, Selçuk Üniversitesinde alınabilir. Bu ders veya derslerden devamını almışsa sadece sınavlarına girebilir. Alttan kalan ders veya derslerin alınması mutlaka bölüm koordinatörlerine bildirilmelidir.

11 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Her protokol için kredi toplamı o protokole aittir. Örneğin; güz dönemi protokolünde bahar dönemi alınacak ders veya derslerin kredileri de güz dönemi protokolü içinde sayılır.

12 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Protokol doldurulurken tüm dersler eşleştirme içinde olacaktır. Boşta ders kalmayacaktır. Protokol bilgisayar ortamında doldurulacaktır. Tek sayfadan oluşacaktır. Hem güz dönemi hem de bahar dönemi protokolü hazırlanacaktır. Her dönem için Üniversiteniz kaç adet Öğrenim Protokolü istiyorsa hazırlanacaktır.

13 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Protokolün hazırlanma aşamasında mutlaka Bölüm Koordinatörleri ile irtibatta olunmalıdır. Protokolün asıl onayı Bölüm Koordinatörleridir.

14 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
ÖĞRENCİLERİN FARABİ PROGRAMINDA SIRASIYLA İZLEYECEĞİ YOL

15 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
Tüm öğrencilerin 9 – 16 Eylül 2014 tarihleri arasında GÜZ DÖNEMİ, Şubat 2015 tarihleri arasında BAHAR DÖNEMİ kayıtları yapılacaktır (Tıp ve Veteriner öğrencileri hariç). Kayıt yaptıracak öğrenci; ilk Farabi Gelen Öğrenci Sorumlusu ile irtibata geçecek.

16 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
1-Öğrenciler; Farabi Gelen Birimle irtibat içerisinde olacaklar. Gelen Birim Yetkilisi; Ahmet GÖKGÖL’dür. Tel: Dahili: 2 Tel: Dahili: 2 NOT: Çok acil olmadıkça telefonla iletişim sağlanmayacaktır.

17 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
2-Çok acil durumlar dışında tamamen iletişim mail yoluyla olacaktır. Mail adresi: Maillere cevap tamamen şahsım tarafından verilecektir.

18 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
3-Her ne şekilde olursa olsun telefon numaranız değiştiği zaman mutlaka mail adresine veya koordinatörlüğe şahsen bilgilendirme yapılacaktır. İstediğimiz zaman öğrenciye ulaşabilmeliyiz. 4-Tüm öğrenciler; 1 adet vesikalık fotoğraf verecektir. Öğrenci kimlikleri hazırlandıktan sonra şahsen elden teslim alınacaktır.

19 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
5-Kayıt için; Gelen Öğrenci Birimi sizleri eğitim-öğretimi yapacağınız ilgili fakülte/YO/MYO öğrenci işlerine yönlendirecektir. Tüm öğrencilerin ilgili öğrenci işlerinde isimleri mevcuttur. 6-Öğrenci işleri sizleri kayıt ettirdikten sonra Farabi öğrenci numarası ve şifresi verecektir. Protokoldeki dersler sonrasında otomasyon sitemine girecektir.

20 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
7- Öğrenciler harç paralarını Geldikleri Üniversitelere yatıracaklardır. 8-Kayıt esnasında protokolde yaşanan zorunlu sebeplerden dolayı feragat edecek öğrenciler mutlaka zaman kaybetmeden Koordinatörlüğümüz Gelen Birime gelmeleri gerekmektedir.

21 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
9-Kayıt yaptırırken veya eğitim-öğretimin başlangıcında mutlaka hem Selçuk Üniversitesindeki hem de gittikleri Üniversitedeki derslerini kontrol ederek her hangi bir değişim olacak mı olmayacak mı kontrol etmeleri gerekmektedir.

22 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
10-Şayet protokolde bir değişiklik yapılacaksa hangi ders çıkartılıp hangisi alınacaksa kendi Üniversitesindeki Bölüm Koordinatörü ile irtibata geçilerek bilgilendirme yapılacaktır. 11-Değişen protokol veya Öğrenim Protokolü Ekle-Sil formu Selçuk Üniversitesinin Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir.

23 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
12-Hem Güz dönemi olsun hem de Bahar dönemi olsun tüm protokoller elden Selçuk Üniversitesi ilgili Bölüm Koordinatörüne imzalatıldıktan sonra Farabi Kurum Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. 13-Bahar dönemi kayıtları da aynı güz dönemindeki gibi yapılacaktır.

24 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
14-Bahar dönemi feragat edecek öğrenciler, mutlaka Selçuk Üniversitesi Gelen Birimle irtibata geçecekler ve zaman kaybetmeden Koordinatörlüğümüze geleceklerdir öğretimde okuyan öğrenciler % 10’luk dilime gireceklerine emin olduklarında hiç zaman kaybetmeden Selçuk Üniversitesindeki ilgili öğrenci işlerinden tüm notları girilmiş olacak şekilde onaylı transkriptlerini (Not çizelgesi) Koordinatörlüğümüze şahsen elden teslim edeceklerdir. İlgili Üniversiteye koordinatörlüğümüz gönderecektir.

25 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
16-Öğrenciler, Farabi programını bitirdikten sonra (son sınava girdikten sonra) Farabi Kurum Koordinatörlüğümüze şahsen gelerek ilişik kesme belgesini onaylatması gerekmektedir. Onaylatılan belge ve öğrenci kimlik kartı ile birlikte ilgili öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

26 ÖĞRENCİLER İÇİN ADIM ADIM FARABİ
17-Mezun durumunda olan veya her hangi bir yere başvuru yapacak kişiler transkriptlerini takip ederek onaylı bir şekilde Koordinatörlüğümüze elden getirirse aynı gün içinde ilgili Üniversitelerine gönderebiliriz. Bu durum hem Güz dönemi için hem de Bahar dönemi için geçerlidir.

27 Başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle…
Başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle…. sabrınız ve dinlediğiniz için teşekkür ederim…


"FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları