Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak."— Sunum transkripti:

1 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak düzenlenmiştir.

2 H AZıRLANMASı GEREKEN BELGELER 3 nüsha Güz ve 3 nüsha Bahar olmak üzere 6 nüsha ÖĞRENİM PROTOKOLÜ 2 nüsha ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU 3 nüsha ÖĞRENCİ YÜKÜMLÜLÜK SÖZLEŞMESİ ZİRAAT BANKASI HESAP CÜZDANINI FOTOKOPİSİ ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ SGK’dan sigortalı bir işte çalışmadığınıza dair belge NOT: Duyurularda hangi belge ne zaman isteniyorsa belgeleri o tarihte teslim etmelisiniz.

3 ÖĞRENİM PROTOKOLÜNÜN HAZIRLANMASI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Farabi sitesinde Giden Öğrenci Belgeler kısmında bulunan öğrenim protokolünü indirin. http://farabi.bilecik.edu.tr/Dosya/Arsiv/%C3%96grenim_proto kolu_ve_ekle-sil_formu.docx http://farabi.bilecik.edu.tr/Dosya/Arsiv/%C3%96grenim_proto kolu_ve_ekle-sil_formu.docx Bu protokol 3 nüsha GÜZ ve 3 nüsha BAHAR olmak üzere toplam 6 nüsha hazırlanır. Protokolün BİLGİSAYARDA doldurulması gerekir. EL İLE DOLDURULMUŞ PROTOKOL GEÇERSİZDİR.

4 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR DERSLERİMİ SEÇERKEN HANGİ SINIFIN DERSLERİNE BAKACAĞIM? FARABİ öğrencisi, farklı sınıflardan ve farklı bölümlerden ders alma hakkına sahiptir. Zorunlu dersinizin karşılığını ararken, sadece okuduğunuz sınıfı değil tüm bölümlerin ve tüm sınıfların müfredatlarını gözden geçirin. Örneğin iktisat 4. sınıfta GÜZ dönemimde okutulan ULUSLARARASI HUKUK dersinin karşılığı, ULUSLARARASI İLİŞKİLER bölümünün 3. SINIFININ BAHAR DÖNEMİNDE bulunabilir.

5 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR KARŞI ÜNİVERSİTEDE KAÇ KREDİ ALABİLİRİM? Gittiğiniz Üniversiteside bir dönem içerisinde en az 30 Akts en fazla 45 Akts miktarı ders alabilirsiniz. Derslerinizin Akts kredilerinin birebir tutmasına gerek yoktur. Ancak karşı üniversitede alacağınız Akts kredi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde bir dönemde almanız gereken toplam krediden az olamaz. Örneğin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde 3 Akts olan bir ders, karşı üniversitede 2 Akts ise, karşı üniversitede 2 Akts’lik 2 tane ders seçmeniz gerekir. Yani aldığınız 4 akts’lik ders, burada 3 akts sayılır.

6 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR ZORUNLU DERS SEÇİMİ Zorunlu derslerin eşleşmesi büyük önem taşımaktadır. Zorunlu derslerin adı aynı olmasa da içeriğinin benzer olması önemlidir. Ders eşleştirmelerini mutlaka koordinatörünüzle ya da bölüm başkanlarınızın onayıyla gerçekleştirilmelidir.

7 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR ZORUNLU DERSİMİN BİR TANESİNİN KARŞILIĞINI BULAMIYORUM Bu durumda o dersi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine döndüğünüzde alttan almayı kabul etmeniz gerekir. Ancak kredi kaybı yaşamamanız için, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne döndüğünüzde okuyacağınız sınıftan bir zorunlu ders alabilirsiniz. Örneğin İşletme 3. sınıfta okutulan İnsan kaynaklarını dersinin karşılığını bulamadığınızda; bu ders yerine 4. sınıftan İşletme politikası dersini alabilirsiniz. Bu takdirde, döndüğünüzde alttan İnsan Kaynakları dersini alırken, İşletme Politikası dersinden muaf olursunuz. Kredi yükünüz artmaz.

8 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR SEÇMELİ DERSLERİMİ NASIL SEÇECEĞİM? Seçmeli derslerde eşleşme sağlanmasına gerek yoktur. İstenilen seçmeli ders, istenilen seçmeli derse sayılabilir. Ancak, Halk Dansları, Toplum Hizmeti vb. genel kültür dersleri seçilemez. Dersin, okunulan bölümün dersleri ile uyumlu olması gerekmektedir.

9 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR DERSLERİM UYUŞUYOR AMA DÖNEMİ FARKLI NE YAPMALIYIM? Derslerin okutulduğu dönemlerin farklı olmasında da sakınca yoktur. ANCAK, KARŞI ÜNİVERSİTEDE HANGİ DÖNEMDE OKUTULUYORSA O DÖNEMİN PROTOKOLÜNE YAZILMALIDIR. Örneğin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde 3. sınıfta ve bahar döneminde okutulan bir ders; gidilen üniversitede 2. sınıfta ve güz döneminde olabilir. Bu dersin eşleştirilmesinde bir sorun yoktur. Ancak GÜZ DÖNEMİ protokolünde yer almalıdır. Aksi takdirde bahar dönemi protokolünde yer alan dersin işlenmesi sırasında, dersin döneminin geçtiği gerçeği ile karşılaşırsınız.

10 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR Alttan almanız gereken dersleri, protokolünüze ekleyebilirsiniz. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde okuduğunuz sınıf derslerine ilave olarak üstten ders alabilirsiniz bunun için bölümüzün onayı gereklidir.

11

12

13 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR Dikkat!! EKLE-SİL KISMI DERSLER BAŞLADIKTAN SONRA YAPILACAK DÜZELTMELERİ İÇERDİĞİNDEN ŞU ANDA BU BÖLÜME HERHANGİ BİRŞEY YAZMAYINIZ.

14 P ROTOKOLÜN HAZıRLANMASı İlk olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde almanız gereken dersleri, öğrenim protokolünün sağ tarafında bulunan « Gönderen Yükseköğretim Kurumunda Sayılacak Dersler ………….. ÜNİVERSİTESİ « bölümüne dersin kodu, adı ve akts’si olmak üzere yazın. Bölüm bazında açılan dersler hakkında bilgi edinmek için (akts, kodu, içeriği vs. için) Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bologna Bilgi Sistemine müracat edebilirsiniz yada bölümlerin web sayfalarını inceleye bilirsiniz. http://bologna.bilecik.edu.tr/default.aspx

15 PROTOKOLÜN HAZIRLANMASI Kabul Eden Yükseköğretim Kurumunda Alınacak Dersler …….. ÜNİVERSİTESİ Gönderen Yükseköğretim Kurumunda Sayılacak Dersler BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ KoduDersin AdıAKTSKoduDersin AdıAKTS 1 4130303 Maliyet muhasebesi 5 2 4120307 Yöneylem araştırması 5 3 4120329 Pazarlama planlaması5 4 4120335 Örgütsel davranış5 5 4120321 Kamu ekonomisi6 6 4120327 İleri araştırma teknikleri4 7 4120331Modern üretim sistemleri3 Toplam Kredi 33

16 P ROTOKOLÜN HAZıRLANMASı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde almanız gereken dersleri yazdıktan sonra Gideceğiniz üniversitesinin Bologna Bilgi Sistemini(Ders Bilgi Sistemi) veya İlgili Fakültesinin İlgili Bölümünün ders programını açın. Öncelikle Gideceğiniz bölümünün tüm sınıflarının ders programını gözönüne alın. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde zorunlu olarak almanız gereken derslerin karşılığını bulmaya çalışalın.

17 PROTOKOLÜN HAZIRLANMASI- ÖRNEK Kabul Eden Yükseköğretim Kurumunda Alınacak Dersler ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Gönderen Yükseköğretim Kurumunda Sayılacak Dersler BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ KoduDersin AdıAKTSKoduDersin AdıAKTS 1 İŞL.315 MALİYET MUHASEBESİ I 54130303 MALİYET MUHASEBESİ I5 2 İŞL.311 YÖNEYLEM 64120307 YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI 5 3 54120329 PAZARLAMA PLANLAMASI5 4 İŞL.208 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ 5 4120335 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ5 5 SKY.209 KAMU YÖNETİMİ64120321 KAMU EKONOMİSİ6 6 SRV.303 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ 54120327 İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ 4 7 SKY..311 İDARE HUKUKU64120331MODERN ÜRETİM SİSTEMLERİ3 Toplam AKTS38 Toplam AKTS33 NOT: Örgütsel Davranış Erciyes Üniversitesinde BAHAR döneminde olduğu için normalde bahar döneminin protokolünde yer almalıdır. Ancak burada karşılığın sağlanması açısından GÜZ dönemi protokolünde gösterilmiştir PAZARLAMA PLANLAMASI dersinin tam karşılığı bulunmadığı için bölüm koordinatörünün uygun gördüğü başka bir pazarlama dersi seçilmeli ya da bu ders alttan almak üzere protokolden çıkarılarak, onun yerine üstten zorunlu başka bir ders seçilmelidir.

18

19

20

21 BURS ÖDEMELERİ YÖK’ün Farabi Bursları hakkındaki ilgili kararın duyurusu için aşağıdaki linki ziyaret edin. İlgili karar kapsamında Öğrencilerimize aylık 400 TL üzerinden, Güz Dönemi için 4(dört) aylık burs ödemesi yapılcaktır. http://www.yok.gov.tr/web/farabi/duyurular

22 KAYITLARIMIZI NASL YAPACAĞIZ? Her dönemin başında Kayıt işlemleriniz Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine yapılacaktır ve Harç ödemesi olan öğrencilerin harç paralarını Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ilgili hesanına yatırmaları gerekmektedir. Farabi Öğrencileri ders seçmeden boş ders kaydı yapacaklardır. Gittiğiniz üniversitede öncelikle Farabi Koordinatörlüğüne gitmeniz ve işlemlerinizi ofis aracılığıyla yapmanız önem taşımaktadır.

23 BURADA KREDİ YURTLAR KURUMUNDA KALIYORUM. GİTTİĞİM ÜNİVERSİTEDE HAKKIMI KAYBEDECEK MİYİM? Bilecik’te KYK’da kalıyorsanız, gittiğiniz üniversitede de KYK’da kalma hakkınız olacaktır. Bunun için İlgili Makama verilecek yazıyı Farabi Koordinatörlüğü ofisimize KYK hakkından yararlanmak istediğinizi belirtir dilekçe vererek alabilirsiniz.

24 Öğrenim protokollerinin ve gerekli diğer belgelerin EN GEÇ 6 Mayıs 2016 saat 15.00’a kadar koordinatörlüğümüze ulaştırılması gerekmektedir.

25 FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMINA GÖSTERDİĞİNİZ İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ


"FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları