Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim."— Sunum transkripti:

1 Sunum : Uzm. Hanifi POLAT

2 Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim Protokolü Öğrenci Bilgi Formu (2 Adet) Öğrenci Bilgi Formu Öğrenci Beyannamesi Yükümlülük Sözleşmesi BAŞVURU KABULÜNDEN SONRAKİ SÜREÇ

3

4

5

6

7 Öğrenim protokolü ve ekle sil belgelerini hazırlarken en büyük yardımcınız ders bilgi paketleri olacaktır. ÜNİVERSİTEMİZİN DERS BİLGİ PAKETİ www.eobs.atauni.edu.tr www.eobs.atauni.edu.tr Öğrenim protokolü ve ekle-sil formlarını hazırlamak bölüm Farabi Koordinatörlerinin rehberliğinde yürütülen bir çalışmadır. Bölüm Farabi Koordinatörünüzden yardım almaktan çekinmeyiniz. Farabi internet sayfasında «Koordinatörler» kısmı bulunmaktadır. Bu bağlantıdan bölümünüz Farabi Koordinatörünün kim olduğunu öğrenebilirsiniz.

8 Ekle-sil formu öğrenim protokolünde değişiklik yapmak için düzenlenen belgedir. Öğrenim protokolü hazırladıktan sonra protokole ders ekleyip, protokolden ders çıkarmak için bu form kullanılır.

9 PROTOKOL İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DETAYLAR Zorunlu derslerin tümü uyuşmak zorundadır. Seçmeli derslerin yerine bölüm koordinatörünün onay vereceği farklı dersler alınabilir. Kredi sayısı üniversitenizle ya aynı ya da daha fazla olmak zorundadır. Bir kredi dahi eksik olsa alttan ders almak ya da dönem uzatmak zorunda kalırsınız. Protokolü yerel krediye göre hazırlayınız. (AKTS değil) Protokol ve ekle-sil hazırlama süreci eğitim öğretim dönemi başlangıcındaki ilk 30 gündür. Belgelerinizi yeniden hazırlamak zorunda kalabileceğinizi hesaba katarak işlemlerinizi son günlere bırakmayınız.

10 KAYIT SÜRECİ * Giden Farbi öğrencileri bizim üniversitemize internet üzerinden boş ders kaydı yapar. (!) Öğrenim protokolünün bir nüshası ve Farabi kabul belgesi ile karşı üniversiteye giderek kaydını yapar. * Her öğrenci harcını kendi üniversitesine yatırır. Özel üniversiteye giden öğrenciler ek bir ücret ödemezler. Her öğrenci kendi üniversitesinin harcını ödeyerek eğitimine devam eder. * Karşı üniversitenin kayıttan önce ön başvuru isteyip istemediğini kontrol ediniz. Bu hususlardaki bilgiler için her iki üniversitenin Farabi ile ilgili duyurularını sürekli olarak takip ediniz.

11 YURTLAR * Gittiğiniz üniversitede yurt müdürlüklerine Farabi öğrencisi olduğunuzu gösteren belgelerle (Kabul belgesi, kayıt belgesi vs.) başvuru yapabilirsiniz. Ancak bu hususta yurt hakkınız kesin değildir. Karşı üniversitenin yurdunda kontenjan varsa sizi kabul edecektir. Kontenjan yoksa kabul etmeme yetkileri bulunmaktadır. * Geri döndüğünüzde yine Farabi Değişim Programından yararlandığınızı gösteren Katılım Belgesi ile yurtlara başvurarak yurtta kalmaya devam edebilirsiniz.

12 BURSLAR Bir (1) dönemliktir. 4 ay boyunca verilir. Her ay 400 TL’nin %70’i (280 lira) hesabınıza yatar. Geri kalan kısım (480 TL) yıl sonunda başarı durumuna göre tek seferde yatırılır. Başka bir yerden burs almanız Farabi bursunuzu etkilemez. YÖK’ün belirleyeceği kontenjana göre verilir. Her bölümden AGNO’su en yüksek olan Farabi öğrencisine verilir. Kontenjan varsa genel AGNO’ya göre dağıtılır. Burs hakkı kazanan öğrenciler bir yerde çalışmadıklarına dair SGK hizmet döküm belgesi ile herhangi bir Vakıfbank şubesinden hesap açarak Iban numarasını gösterir bir belgeyi (dekont, hesap cüzdanı fotokopisi vs.) Farabi Ofisine ulaştırırlar. Burs kazandığı halde eğitime devam etmeyen ya da devamsızlıktan kalan öğrencilerden burs iadesi alınır.

13 FARABİ BİTİRME İŞLEMLERİ Yıl sonunda Farabi öğrencilerinin notları Farabi Ofisleri tarafından karşı üniversitelere gönderilir. Notlar, herhangi bir istisnai durum yoksa yıl sonunda tek seferde girilir. Girilmeyen ya da eksik girilen notlar hususunda Farabi Ofisimiz ile iletişime geçiniz. Nihai Raporunuzu doldurarak Farabi Ofisimize teslim ediniz. Katılım belgenizi almayı unutmayınız.

14 FERAGAT HAKKI * Farabi öğrencileri akademik yıl başladıktan sonraki 29 güne kadar feragat etme (vaz geçme) hakkına sahiptir. * Feragat eden öğrenci her iki Farabi Ofisi’ne de feragat dilekçesi vererek kendi üniversitesine döner. Feragat dilekçesi vermeyen öğrenciler kayıt ve not girişi hususlarında problemlerle karşılaşırlar. * Bir dönem Farabi yaptıktan sonra geri dönmek isteyen öğrenciler de Feragat Dilekçesi vererek geri dönerler.

15 FARABİ İNTERNET SİTESİ www.farabi.atauni.edu.tr Farabi öğrencilerinin bütün işlemleri yukarıdaki web sitesinden yürütülmektedir. Bu sitenin duyurular kısmını düzenli olarak takip ediniz. Duyuruların içeriğini okumadan Farabi Ofisi’ni aramayınız. İşlerimizin yoğunluğundan dolayı sizlerden anlayış bekliyoruz. Bölüm koordinatörleri, gerekli belgeler, Farabi ile ilgili bilgiler, anlaşmalar, duyurular, iletişim bilgilerimiz, adresimiz… her türlü bilgiye bu siteden ulaşabilirsiniz.

16

17

18

19 GEREKLİ BİLGİLER Web Sitemiz : farabi.atauni.edu.tr Bağlantılı Sitemiz: oia.atauni.edu.tr Mail adresimiz: farabi@atauni.edu.trfarabi@atauni.edu.tr Adresimiz: Atatürk Üniversitesi kampüsü, Öğrenci işleri binası, kat 2, Dış İlişkiler Ofisi, Farabi Kurum Koordinatörlüğü, Yakutiye/Erzurum Telefon numaramız: 0442 231 11 55 Farabi Kurum Koordinatörü : Prof. Dr. Fahri YAVUZ

20 KATILDIĞINIZ VE SABIRLA DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM _____________ Uzm. Hanifi POLAT Farabi Program Sorumlusu


"Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları